
Składniki
50 dekagramów
2 sztuki
1 pęczek
2 sztuki
125 mililitrów
3 sztuki
3 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Włoszczyznę oczyść, umyj i osusz. Warzywa pokrój na mniejsze kawałki oprócz marchewki, którą należy pokroić w cienkie prostokąty.
Krok 2
Kurczaka włóż do garnka z lekko osoloną wodą. Dodaj kostkę Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr, warzywa( bez marchewki) oraz przyprawy. Gotuj na małym ogniu około godziny.
Krok 3
Mleko, sól, gałkę muszkatołową i jajka dokładnie roztrzep. Wlej do filiżanek posmarowanych olejem i włóż do garnka z gorącą wodą (muszą się ściąć) na około 20 minut.
Krok 4
Po 20 minutach wyjmij filiżanki i schłodź. Schłodzoną masę pokrój w dowolne figury np. kwadraty, kwiatki, serduszka
Krok 5
Mięso wyciągnij z rosołu, usuń kości i pokrój na kawałki.
Krok 6
Do rosołu dodaj marchew i gotuj 15 minut. Na koniec dodaj do rosołu kluseczki i mięso, przez chwile pogotuj. Przed podaniem dopraw do smaku pieprzem i oprósz posiekana natką pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej