
Składniki
50 dekagramów
2 sztuki
1 pęczek
2 sztuki
125 mililitrów
3 sztuki
3 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Włoszczyznę oczyść, umyj i osusz. Warzywa pokrój na mniejsze kawałki oprócz marchewki, którą należy pokroić w cienkie prostokąty.
Krok 2
Kurczaka włóż do garnka z lekko osoloną wodą. Dodaj kostkę Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr, warzywa( bez marchewki) oraz przyprawy. Gotuj na małym ogniu około godziny.
Krok 3
Mleko, sól, gałkę muszkatołową i jajka dokładnie roztrzep. Wlej do filiżanek posmarowanych olejem i włóż do garnka z gorącą wodą (muszą się ściąć) na około 20 minut.
Krok 4
Po 20 minutach wyjmij filiżanki i schłodź. Schłodzoną masę pokrój w dowolne figury np. kwadraty, kwiatki, serduszka
Krok 5
Mięso wyciągnij z rosołu, usuń kości i pokrój na kawałki.
Krok 6
Do rosołu dodaj marchew i gotuj 15 minut. Na koniec dodaj do rosołu kluseczki i mięso, przez chwile pogotuj. Przed podaniem dopraw do smaku pieprzem i oprósz posiekana natką pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej






























