Rosół z kluseczkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rosół z kluseczkami

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

2 sztuki

1 pęczek

2 sztuki

125 mililitrów

3 sztuki

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Włoszczyznę oczyść, umyj i osusz. Warzywa pokrój na mniejsze kawałki oprócz marchewki, którą należy pokroić w cienkie prostokąty.

Krok 2

Kurczaka włóż do garnka z lekko osoloną wodą. Dodaj kostkę Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr, warzywa( bez marchewki) oraz przyprawy. Gotuj na małym ogniu około godziny.

Krok 3

Mleko, sól, gałkę muszkatołową i jajka dokładnie roztrzep. Wlej do filiżanek posmarowanych olejem i włóż do garnka z gorącą wodą (muszą się ściąć) na około 20 minut.

Krok 4

Po 20 minutach wyjmij filiżanki i schłodź. Schłodzoną masę pokrój w dowolne figury np. kwadraty, kwiatki, serduszka

Krok 5

Mięso wyciągnij z rosołu, usuń kości i pokrój na kawałki.

Krok 6

Do rosołu dodaj marchew i gotuj 15 minut. Na koniec dodaj do rosołu kluseczki i mięso, przez chwile pogotuj. Przed podaniem dopraw do smaku pieprzem i oprósz posiekana natką pietruszki.

tommy

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rosół z kluseczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rosół z kluseczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rosół z kluseczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rosół z kluseczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rosół z kluseczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rosół z kluseczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rosół z kluseczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rosół z kluseczkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej