
Składniki
50 dekagramów
2 sztuki
1 pęczek
2 sztuki
125 mililitrów
3 sztuki
3 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Włoszczyznę oczyść, umyj i osusz. Warzywa pokrój na mniejsze kawałki oprócz marchewki, którą należy pokroić w cienkie prostokąty.
Krok 2
Kurczaka włóż do garnka z lekko osoloną wodą. Dodaj kostkę Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr, warzywa( bez marchewki) oraz przyprawy. Gotuj na małym ogniu około godziny.
Krok 3
Mleko, sól, gałkę muszkatołową i jajka dokładnie roztrzep. Wlej do filiżanek posmarowanych olejem i włóż do garnka z gorącą wodą (muszą się ściąć) na około 20 minut.
Krok 4
Po 20 minutach wyjmij filiżanki i schłodź. Schłodzoną masę pokrój w dowolne figury np. kwadraty, kwiatki, serduszka
Krok 5
Mięso wyciągnij z rosołu, usuń kości i pokrój na kawałki.
Krok 6
Do rosołu dodaj marchew i gotuj 15 minut. Na koniec dodaj do rosołu kluseczki i mięso, przez chwile pogotuj. Przed podaniem dopraw do smaku pieprzem i oprósz posiekana natką pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej