Rosół z zielonym groszkiem i ryżem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rosół z zielonym groszkiem i ryżem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

2 łyżki

400 gramów

1 łyżka

1 kilogram

1.5 litra

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj i podsmaż w rondlu na maśle* i oleju.

Krok 2

Dodaj ryż i podgrzewaj około 5 minut.

Krok 3

Dorzuć groszek, zalej gorącym bulionem i gotuj pod przykryciem przez 20 minut.

Krok 4

Dopraw miętą, sola i pieprzem.

Krok 5

Przed podaniem posyp startym serem. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rosół z zielonym groszkiem i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rosół z zielonym groszkiem i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rosół z zielonym groszkiem i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rosół z zielonym groszkiem i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rosół z zielonym groszkiem i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rosół z zielonym groszkiem i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rosół z zielonym groszkiem i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rosół z zielonym groszkiem i ryżem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Wołowina po seczuańsku
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej