
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
2 łyżki
400 gramów
1 łyżka
1 kilogram
1.5 litra
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę posiekaj i podsmaż w rondlu na maśle* i oleju.
Krok 2
Dodaj ryż i podgrzewaj około 5 minut.
Krok 3
Dorzuć groszek, zalej gorącym bulionem i gotuj pod przykryciem przez 20 minut.
Krok 4
Dopraw miętą, sola i pieprzem.
Krok 5
Przed podaniem posyp startym serem. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej