
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
2 łyżki
400 gramów
1 łyżka
1 kilogram
1.5 litra
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę posiekaj i podsmaż w rondlu na maśle* i oleju.
Krok 2
Dodaj ryż i podgrzewaj około 5 minut.
Krok 3
Dorzuć groszek, zalej gorącym bulionem i gotuj pod przykryciem przez 20 minut.
Krok 4
Dopraw miętą, sola i pieprzem.
Krok 5
Przed podaniem posyp startym serem. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej




























