Rosół z zielonym groszkiem i ryżem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rosół z zielonym groszkiem i ryżem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

2 łyżki

400 gramów

1 łyżka

1 kilogram

1.5 litra

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj i podsmaż w rondlu na maśle* i oleju.

Krok 2

Dodaj ryż i podgrzewaj około 5 minut.

Krok 3

Dorzuć groszek, zalej gorącym bulionem i gotuj pod przykryciem przez 20 minut.

Krok 4

Dopraw miętą, sola i pieprzem.

Krok 5

Przed podaniem posyp startym serem. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rosół z zielonym groszkiem i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rosół z zielonym groszkiem i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rosół z zielonym groszkiem i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rosół z zielonym groszkiem i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rosół z zielonym groszkiem i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rosół z zielonym groszkiem i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rosół z zielonym groszkiem i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rosół z zielonym groszkiem i ryżem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Rybne burgery
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej