Delikatna i bogata zupa z curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Delikatna i bogata zupa z curry

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

heart
595 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

153 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

154 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

100 gramów

1 łyżka

3 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

2 łyżki

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę drobno posiekaj, a pozostałe warzywa pokrój w paski. Podsmaż je na oleju przez około 3 minuty.

Delikatna i bogata zupa z curry - Krok 1

Krok 2

Dodaj ryż i zalej go 1 litrem wody. Następnie dodaj rosół Knorr, wsyp curry i całość gotuj do momentu, kiedy ryż będzie miękki.

Delikatna i bogata zupa z curry - Krok 2

Krok 3

Na koniec przypraw zupę imbirem i ostrą papryką. Wlej na talerz i podawaj udekorowaną śmietaną.

Delikatna i bogata zupa z curry - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Delikatna i bogata zupa z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Delikatna i bogata zupa z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Delikatna i bogata zupa z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Delikatna i bogata zupa z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Delikatna i bogata zupa z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Delikatna i bogata zupa z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Delikatna i bogata zupa z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Delikatna i bogata zupa z curry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej