
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
100 gramów
1 łyżka
3 łyżki
1 łyżka
1 łyżka
2 łyżki
1 litr
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę drobno posiekaj, a pozostałe warzywa pokrój w paski. Podsmaż je na oleju przez około 3 minuty.

Krok 2
Dodaj ryż i zalej go 1 litrem wody. Następnie dodaj rosół Knorr, wsyp curry i całość gotuj do momentu, kiedy ryż będzie miękki.

Krok 3
Na koniec przypraw zupę imbirem i ostrą papryką. Wlej na talerz i podawaj udekorowaną śmietaną.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Rosół szlachetny drobiowo-wołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej