
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
100 gramów
1 łyżka
3 łyżki
1 łyżka
1 łyżka
2 łyżki
1 litr
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę drobno posiekaj, a pozostałe warzywa pokrój w paski. Podsmaż je na oleju przez około 3 minuty.

Krok 2
Dodaj ryż i zalej go 1 litrem wody. Następnie dodaj rosół Knorr, wsyp curry i całość gotuj do momentu, kiedy ryż będzie miękki.

Krok 3
Na koniec przypraw zupę imbirem i ostrą papryką. Wlej na talerz i podawaj udekorowaną śmietaną.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Rosół szlachetny drobiowo-wołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej