Delikatna i bogata zupa z curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Delikatna i bogata zupa z curry

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

heart
595 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

153 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

154 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

100 gramów

1 łyżka

3 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

2 łyżki

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę drobno posiekaj, a pozostałe warzywa pokrój w paski. Podsmaż je na oleju przez około 3 minuty.

Delikatna i bogata zupa z curry - Krok 1

Krok 2

Dodaj ryż i zalej go 1 litrem wody. Następnie dodaj rosół Knorr, wsyp curry i całość gotuj do momentu, kiedy ryż będzie miękki.

Delikatna i bogata zupa z curry - Krok 2

Krok 3

Na koniec przypraw zupę imbirem i ostrą papryką. Wlej na talerz i podawaj udekorowaną śmietaną.

Delikatna i bogata zupa z curry - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Delikatna i bogata zupa z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Delikatna i bogata zupa z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Delikatna i bogata zupa z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Delikatna i bogata zupa z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Delikatna i bogata zupa z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Delikatna i bogata zupa z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Delikatna i bogata zupa z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Delikatna i bogata zupa z curry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej