Delikatna i bogata zupa z curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Delikatna i bogata zupa z curry

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

heart
595 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

153 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

152 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

100 gramów

1 łyżka

3 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

2 łyżki

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę drobno posiekaj, a pozostałe warzywa pokrój w paski. Podsmaż je na oleju przez około 3 minuty.

Delikatna i bogata zupa z curry - Krok 1

Krok 2

Dodaj ryż i zalej go 1 litrem wody. Następnie dodaj rosół Knorr, wsyp curry i całość gotuj do momentu, kiedy ryż będzie miękki.

Delikatna i bogata zupa z curry - Krok 2

Krok 3

Na koniec przypraw zupę imbirem i ostrą papryką. Wlej na talerz i podawaj udekorowaną śmietaną.

Delikatna i bogata zupa z curry - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Delikatna i bogata zupa z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Delikatna i bogata zupa z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Delikatna i bogata zupa z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Delikatna i bogata zupa z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Delikatna i bogata zupa z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Delikatna i bogata zupa z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Delikatna i bogata zupa z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Delikatna i bogata zupa z curry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej