Delikatna i bogata zupa z curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Delikatna i bogata zupa z curry

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

heart
595 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

153 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

155 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

100 gramów

1 łyżka

3 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

2 łyżki

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę drobno posiekaj, a pozostałe warzywa pokrój w paski. Podsmaż je na oleju przez około 3 minuty.

Delikatna i bogata zupa z curry - Krok 1

Krok 2

Dodaj ryż i zalej go 1 litrem wody. Następnie dodaj rosół Knorr, wsyp curry i całość gotuj do momentu, kiedy ryż będzie miękki.

Delikatna i bogata zupa z curry - Krok 2

Krok 3

Na koniec przypraw zupę imbirem i ostrą papryką. Wlej na talerz i podawaj udekorowaną śmietaną.

Delikatna i bogata zupa z curry - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Delikatna i bogata zupa z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Delikatna i bogata zupa z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Delikatna i bogata zupa z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Delikatna i bogata zupa z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Delikatna i bogata zupa z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Delikatna i bogata zupa z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Delikatna i bogata zupa z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Delikatna i bogata zupa z curry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kwaśnica
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej