Delikatna i bogata zupa z curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Delikatna i bogata zupa z curry

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

577 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

134 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

131 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

100 gramów

1 łyżka

3 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

2 łyżki

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę drobno posiekaj, a pozostałe warzywa pokrój w paski. Podsmaż je na oleju przez około 3 minuty.

Delikatna i bogata zupa z curry - Krok 1

Krok 2

Dodaj ryż i zalej go 1 litrem wody. Następnie dodaj rosół Knorr, wsyp curry i całość gotuj do momentu, kiedy ryż będzie miękki.

Delikatna i bogata zupa z curry - Krok 2

Krok 3

Na koniec przypraw zupę imbirem i ostrą papryką. Wlej na talerz i podawaj udekorowaną śmietaną.

Delikatna i bogata zupa z curry - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Delikatna i bogata zupa z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Delikatna i bogata zupa z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Delikatna i bogata zupa z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Delikatna i bogata zupa z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Delikatna i bogata zupa z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Delikatna i bogata zupa z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Delikatna i bogata zupa z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Delikatna i bogata zupa z curry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej