PRZEPISY.PL
Faszerowane piersi kurczaka - autor: przepisy.pl

Faszerowane piersi kurczaka

  • 45
  • 4
  • Łatwe
  • 0
177
osób dodało do Mniamlisty
177
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • piersi z kurczaka4 szt
  • Sos myśliwski Knorr1 opak
  • woda200 ml
  • czerwone wino150 ml
  • suszony rozmaryn1 łyżeczka
  • cebula2 szt
  • grzyby mrożone100 gr
  • boczek wędzony50 gr
  • bułka tarta1 łyżka
  • sól i pieprz do smaku
  • oliwa3 łyżki
  • Krok 1

    Piersi umyj i oczyść. Następnie każdą z piersi natnij z boku, tworząc kieszeń. Oprósz solą i pieprzem.
  • Krok 2

    Cebulę, boczek i grzyby pokrój w kostkę, przesmaż razem na oliwie. Dopraw do smaku i wymieszaj z tartą bułką.
  • Krok 3

    Gotowym farszem napełnij piersi. Każdą z piersi zapakuj osobno w pergamin i usmaż na rozgrzanej patelni z odrobiną oliwy. Smaż po 3-4 minuty z każdej strony.
  • Krok 4

    Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z 200 ml wody. Na rozgrzanej oliwie przesmaż pokrojoną w kostkę cebulę i zalej winem.
  • Krok 5

    Wino zagotuj, dodaj rozmaryn, a następnie wlej sos Knorr. Gotuj 10 minut na wolnym ogniu. Gotowe piersi odpakuj z papieru. Podawaj z warzywami oraz ryżem i przygotowanym sosem.

Więcej przepisów z tym produktem

Sos myśliwski KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

71
osób dodało do Mniamlisty
30''
2
Łatwe
2528
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
86
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Średnie
198
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe