Faszerowane piersi kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Faszerowane piersi kurczaka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

heart
210 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

75 osób wydrukowało

Pobierz pdf

133 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 opakowanie

200 mililitrów

150 mililitrów

1 łyżeczka

2 sztuki

100 gramów

50 gramów

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi umyj i oczyść. Następnie każdą z piersi natnij z boku, tworząc kieszeń. Oprósz solą i pieprzem.

Krok 2

Cebulę, boczek i grzyby pokrój w kostkę, przesmaż razem na oliwie. Dopraw do smaku i wymieszaj z tartą bułką.

Krok 3

Gotowym farszem napełnij piersi. Każdą z piersi zapakuj osobno w pergamin i usmaż na rozgrzanej patelni z odrobiną oliwy. Smaż po 3-4 minuty z każdej strony.

Krok 4

Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z 200 ml wody. Na rozgrzanej oliwie przesmaż pokrojoną w kostkę cebulę i zalej winem.

Krok 5

Wino zagotuj, dodaj rozmaryn, a następnie wlej sos Knorr. Gotuj 10 minut na wolnym ogniu. Gotowe piersi odpakuj z papieru. Podawaj z warzywami oraz ryżem i przygotowanym sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Faszerowane piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Faszerowane piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Faszerowane piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Faszerowane piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Faszerowane piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Faszerowane piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Faszerowane piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Faszerowane piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej