Faszerowane piersi kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Faszerowane piersi kurczaka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

209 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

75 osób wydrukowało

Pobierz pdf

131 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 opakowanie

200 mililitrów

150 mililitrów

1 łyżeczka

2 sztuki

100 gramów

50 gramów

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi umyj i oczyść. Następnie każdą z piersi natnij z boku, tworząc kieszeń. Oprósz solą i pieprzem.

Krok 2

Cebulę, boczek i grzyby pokrój w kostkę, przesmaż razem na oliwie. Dopraw do smaku i wymieszaj z tartą bułką.

Krok 3

Gotowym farszem napełnij piersi. Każdą z piersi zapakuj osobno w pergamin i usmaż na rozgrzanej patelni z odrobiną oliwy. Smaż po 3-4 minuty z każdej strony.

Krok 4

Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z 200 ml wody. Na rozgrzanej oliwie przesmaż pokrojoną w kostkę cebulę i zalej winem.

Krok 5

Wino zagotuj, dodaj rozmaryn, a następnie wlej sos Knorr. Gotuj 10 minut na wolnym ogniu. Gotowe piersi odpakuj z papieru. Podawaj z warzywami oraz ryżem i przygotowanym sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Faszerowane piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Faszerowane piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Faszerowane piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Faszerowane piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Faszerowane piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Faszerowane piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Faszerowane piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Faszerowane piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Szparagowe risotto
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej