Faszerowane piersi kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Faszerowane piersi kurczaka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

heart
210 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

75 osób wydrukowało

Pobierz pdf

132 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 opakowanie

200 mililitrów

150 mililitrów

1 łyżeczka

2 sztuki

100 gramów

50 gramów

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi umyj i oczyść. Następnie każdą z piersi natnij z boku, tworząc kieszeń. Oprósz solą i pieprzem.

Krok 2

Cebulę, boczek i grzyby pokrój w kostkę, przesmaż razem na oliwie. Dopraw do smaku i wymieszaj z tartą bułką.

Krok 3

Gotowym farszem napełnij piersi. Każdą z piersi zapakuj osobno w pergamin i usmaż na rozgrzanej patelni z odrobiną oliwy. Smaż po 3-4 minuty z każdej strony.

Krok 4

Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z 200 ml wody. Na rozgrzanej oliwie przesmaż pokrojoną w kostkę cebulę i zalej winem.

Krok 5

Wino zagotuj, dodaj rozmaryn, a następnie wlej sos Knorr. Gotuj 10 minut na wolnym ogniu. Gotowe piersi odpakuj z papieru. Podawaj z warzywami oraz ryżem i przygotowanym sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Faszerowane piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Faszerowane piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Faszerowane piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Faszerowane piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Faszerowane piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Faszerowane piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Faszerowane piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Faszerowane piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej