Składniki
300 gramów
2 sztuki
4 sztuki
3 sztuki
4 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
2 sztuki
1 sztuka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na patelnie polewamy oliwę z oliwek i kroimy 4 ząbki czosnku w plasterki oraz kruszymy Przyprawę w Mini kostkach Czosnek Knorr. Warzywa kroimy czyli cukinie w grubszą kostkę paprykę czerwoną z nasion myjemy i wycinamy kroimy w grubsza kostkę.
Krok 2
Pomidory kroimy w kostkę grubszą wszystko wkładamy do woka doprawiamy Przyprawą w Mini kostkach Pietruszka Knorr oraz Przyprawą w płynie Delikat Knorr. Rozkruszamy oregano mini kostka Knorr .Mieszamy wszystko razem Posypujemy pieprzem żeby nabrało ostrości .
Krok 3
Kiedy warzywa podsmażą się i podduszą dodajemy kurki ugotowane i razem smażymy . Ryz gotujemy osobno . Wychodzą nam trzy porcję Caponatę podajemy z ryżem smacznego
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Caponata - duszone warzywa śródziemnomorskie
Caponata to propozycja na potrawę rodem z regionów śródziemnomorskich, ponieważ wykorzystuje się do niej słodki gatunek pomidora, papryki oraz cukinie. Szczególnie smaczna będzie w sezonie letnim, kiedy warzywa dojrzewają w pełnym słońcu. Pokrój je w grubszą kostkę i podsmaż na oliwie z oliwek z dodatkiem czosnku granulowanego lub świeżego, przeciśniętego przez praskę. Do potrawy wybierz pomidory koktajlowe lub malinowe. Jeśli cukinia jest mocno dojrzała, obierz ją ze zrogowaciałej skórki i wydrąż z niej nasiona. Sięgnij po różne rodzaje papryki: czerwoną, zieloną i żółtą, dzięki czemu caponata będzie się ciekawiej prezentować. Pod wpływem podsmażania warzywa powinny puścić sok. Dopraw je kompozycją włoskich ziół: bazylią, oregano, tymiankiem i kolendrą lub świeżo posiekaną natką pietruszki, a następnie podduś. Danie podawaj z ryżem ugotowanym zgodnie z instrukcją na opakowaniu lub w bulionie z włoszczyzny. Opcjonalnie urozmaić smak caponaty, dodając do niej suszone grzyby lub kurki. Wydrukuj listę składników i wypróbuj ten przepis.