Ziemniaki nadziewane ziemniakami i mięsem

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

20 dekagramów

10 dekagramów

2 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

1 szczypta

6 łyżek

2.5 szklanki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki oczyścić i bardzo drobno pokroić. Usmażyć na maśle z olejem ( po łyżce na rumiano i podzielić na pół. Cebule pokroić bardzo drobno i usmażyć na złoto na pozostałym tłuszczu. Wymieszać mięso, połowę pieczarek, cebulę i połowę natki . Doprawić Delikatem uniwersalnym. Ziemniaki obrać i umyć. Wydrążyć łyżeczką w ziemniakach ,, łódeczki" na farsz. ( kawałki wydrążonych ziemniaków zostawić - można je użyć na zupę lub ułożyć obok ziemniaków i dusić razem ).

Krok 2

Napełnić ziemniaki farszem. Ułożyć na dnie szerokiego garnka. Rozpuścić we wrzącej wodzie kostkę grzybową . Zalać grzybowym bulionem ziemniaki , dorzucić resztę usmażonych pieczarek i dusić na małym gazie ok. 40 minut. Dolać śmietankę.

Krok 3

Doprawić sos do smaku - zagęścić zasmażką błyskawiczną. Podawać posypane resztą natki pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaki nadziewane ziemniakami i mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaki nadziewane ziemniakami i mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaki nadziewane ziemniakami i mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaki nadziewane ziemniakami i mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaki nadziewane ziemniakami i mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaki nadziewane ziemniakami i mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaki nadziewane ziemniakami i mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Zasmażka błyskawiczna jasna Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Zasmażka błyskawiczna jasna Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej