
Składniki
1 sztuka
null
null
1 kilogram
1 sztuka
null
2 sztuki
200 gramów
null
4 łyżki
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój pieczarki i cebulę, a następnie zmiel z mięsem.
Krok 2
Dodaj jajka, bułkę, majeranek, tymianek, czosnek, sól i pieprz.
Krok 3
Następnie uformuj z masy małe klopsiki i usmaż na głębokim oleju.
Krok 4
Zalej zalewą octową i pozostaw na 2 dni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej