Składniki
1 sztuka
null
null
1 kilogram
1 sztuka
null
2 sztuki
200 gramów
null
4 łyżki
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój pieczarki i cebulę, a następnie zmiel z mięsem.
Krok 2
Dodaj jajka, bułkę, majeranek, tymianek, czosnek, sól i pieprz.
Krok 3
Następnie uformuj z masy małe klopsiki i usmaż na głębokim oleju.
Krok 4
Zalej zalewą octową i pozostaw na 2 dni.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.
Czytaj więcejDelikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.
Czytaj więcej