Szaszłyk z białej kiełbasy i cukinii prosto z grilla
łatwe
15 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cukinie dobrze myjemy nie obieramy i kroimy w plasterki posypujemy przyprawą uniwersalną delikat knorr.
Krok 2
Białą kiełbasę obieramy z osłonki kroimy w plasterki i posypujemy przyprawą . Nakładamy plasterki na patyczek do grilla .
Krok 3
Patyczek najpierw namoczyć w wodzie . Gotowe szaszłyki układamy na ruszcie i grillujemy.Posypujemy szczypiorkiem przed podaniem
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej