Szaszłyk z białej kiełbasy i cukinii prosto z grilla przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyk z białej kiełbasy i cukinii prosto z grilla

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinie dobrze myjemy nie obieramy i kroimy w plasterki posypujemy przyprawą uniwersalną delikat knorr.

Krok 2

Białą kiełbasę obieramy z osłonki kroimy w plasterki i posypujemy przyprawą . Nakładamy plasterki na patyczek do grilla .

Krok 3

Patyczek najpierw namoczyć w wodzie . Gotowe szaszłyki układamy na ruszcie i grillujemy.Posypujemy szczypiorkiem przed podaniem

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyk z białej kiełbasy i cukinii prosto z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyk z białej kiełbasy i cukinii prosto z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyk z białej kiełbasy i cukinii prosto z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyk z białej kiełbasy i cukinii prosto z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyk z białej kiełbasy i cukinii prosto z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyk z białej kiełbasy i cukinii prosto z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyk z białej kiełbasy i cukinii prosto z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyk z białej kiełbasy i cukinii prosto z grilla - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej