Zupa neapolitańska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa neapolitańska

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
21 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

2 łyżki

null

2 sztuki

null

100 gramów

1 pęczek

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa obierz, ugotuj i przecedź.

Krok 2

Z masła i mąki przygotuj białą zasmażkę, po czym rozprowadź ją niewielką ilością wywaru i połącz z całością. Zagotuj.

Krok 3

Żółtka dobrze roztrzep w śmietanie, a następnie połącz z zupą.

Krok 4

Posyp tartym serem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa neapolitańska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa neapolitańska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa neapolitańska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa neapolitańska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa neapolitańska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa neapolitańska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa neapolitańska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa neapolitańska  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Pierogi z truskawkami
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

średnie

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej