Zupa neapolitańska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa neapolitańska

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
21 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

2 łyżki

null

2 sztuki

null

100 gramów

1 pęczek

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa obierz, ugotuj i przecedź.

Krok 2

Z masła i mąki przygotuj białą zasmażkę, po czym rozprowadź ją niewielką ilością wywaru i połącz z całością. Zagotuj.

Krok 3

Żółtka dobrze roztrzep w śmietanie, a następnie połącz z zupą.

Krok 4

Posyp tartym serem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa neapolitańska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa neapolitańska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa neapolitańska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa neapolitańska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa neapolitańska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa neapolitańska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa neapolitańska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa neapolitańska  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
9 osób ogląda przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej