Zupa z awokado na zimno przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z awokado na zimno

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

3 łyżki

0.5 szklanki

2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Owoce obierz ze skórki, wyjmij pestki, miąższ potnij na mniejsze kawałki i zmiksuj je razem ze śmietanką i rosołem.

Krok 2

Dopraw do smaku, przelej do miseczek i odstaw do lodówki na minimum 1 godzinę.

Krok 3

Przed podaniem udekoruj zupę posiekaną natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z awokado na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z awokado na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z awokado na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z awokado na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z awokado na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z awokado na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z awokado na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z awokado na zimno - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Wołowina po seczuańsku
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej