
Składniki
4 sztuki
2 sztuki
1 litr
1 sztuka
2 sztuki
300 mililitrów
0.5 pęczka
40 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę.
Krok 2
Cebulę i czosnek posiekaj i podsmaż w garnku.
Krok 3
Gdy składniki zrobią się rumiane, wlej litr wody, mleko i dodaj kostki Knorr.
Krok 4
Teraz dodaj ziemniaki. Całość gotuj 20 minut, aż ziemniaki zrobią się miękkie.
Krok 5
Zupę zmiksuj na gładki krem. Podawaj z posiekanym szczypiorkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej