
Składniki
4 sztuki
2 sztuki
1 litr
1 sztuka
2 sztuki
300 mililitrów
0.5 pęczka
40 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę.
Krok 2
Cebulę i czosnek posiekaj i podsmaż w garnku.
Krok 3
Gdy składniki zrobią się rumiane, wlej litr wody, mleko i dodaj kostki Knorr.
Krok 4
Teraz dodaj ziemniaki. Całość gotuj 20 minut, aż ziemniaki zrobią się miękkie.
Krok 5
Zupę zmiksuj na gładki krem. Podawaj z posiekanym szczypiorkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej