
Składniki
4 sztuki
2 sztuki
1 litr
1 sztuka
2 sztuki
300 mililitrów
0.5 pęczka
40 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę.
Krok 2
Cebulę i czosnek posiekaj i podsmaż w garnku.
Krok 3
Gdy składniki zrobią się rumiane, wlej litr wody, mleko i dodaj kostki Knorr.
Krok 4
Teraz dodaj ziemniaki. Całość gotuj 20 minut, aż ziemniaki zrobią się miękkie.
Krok 5
Zupę zmiksuj na gładki krem. Podawaj z posiekanym szczypiorkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej