Wiejska zupa ze śmietaną i koperkiem – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wiejska zupa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

3

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

0.5 szklanki

null

1 pęczek

2 łyżeczki

1 sztuka

0.5 sztuki

4 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Serwatkę schłodź dobrze w lodówce i wymieszaj ze śmietaną i przyprawami.

Krok 2

Połącz zupę z pokrojonym w kostkę ogórkiem i posiekaną w paski sałatą. Udekoruj koperkiem.

Krok 3

Wiejska zupa najlepiej smakuje razem z grzankami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiejska zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiejska zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiejska zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiejska zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiejska zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiejska zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiejska zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wiejska zupa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej