Wiejska zupa ze śmietaną i koperkiem – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wiejska zupa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

3

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

0.5 szklanki

null

1 pęczek

2 łyżeczki

1 sztuka

0.5 sztuki

4 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Serwatkę schłodź dobrze w lodówce i wymieszaj ze śmietaną i przyprawami.

Krok 2

Połącz zupę z pokrojonym w kostkę ogórkiem i posiekaną w paski sałatą. Udekoruj koperkiem.

Krok 3

Wiejska zupa najlepiej smakuje razem z grzankami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiejska zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiejska zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiejska zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiejska zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiejska zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiejska zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiejska zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wiejska zupa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej