
Składniki
null
0.5 szklanki
null
1 pęczek
2 łyżeczki
1 sztuka
0.5 sztuki
4 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Serwatkę schłodź dobrze w lodówce i wymieszaj ze śmietaną i przyprawami.
Krok 2
Połącz zupę z pokrojonym w kostkę ogórkiem i posiekaną w paski sałatą. Udekoruj koperkiem.
Krok 3
Wiejska zupa najlepiej smakuje razem z grzankami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej