
Składniki
1 sztuka
null
150 gramów
250 gramów
1 sztuka
4 sztuki
null
2
1 pęczek
100 gramów
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki oczyść i potnij w plasterki, tak samo jak pomidory.
Krok 2
Kiełbaski rozkrój wzdłuż i ułóż w wysmarowanej tłuszczem żaroodpornej formie do zapiekania.
Krok 3
Pieczarki wymieszaj z posiekaną cebulką, połową sera, śmietaną i roztrzepanym jajkiem, dopraw i nadziej nacięte kiełbaski.
Krok 4
Na wierzchu ułóż cienkie plasterki pomidora i oprósz dokładnie pozostałym żółtym serem.
Krok 5
Piecz przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do 220 stopni.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej