Nadziewane kiełbaski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Nadziewane kiełbaski

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

150 gramów

250 gramów

1 sztuka

4 sztuki

null

2

1 pęczek

100 gramów

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki oczyść i potnij w plasterki, tak samo jak pomidory.

Krok 2

Kiełbaski rozkrój wzdłuż i ułóż w wysmarowanej tłuszczem żaroodpornej formie do zapiekania.

Krok 3

Pieczarki wymieszaj z posiekaną cebulką, połową sera, śmietaną i roztrzepanym jajkiem, dopraw i nadziej nacięte kiełbaski.

Krok 4

Na wierzchu ułóż cienkie plasterki pomidora i oprósz dokładnie pozostałym żółtym serem.

Krok 5

Piecz przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do 220 stopni.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Nadziewane kiełbaski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Nadziewane kiełbaski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Nadziewane kiełbaski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Nadziewane kiełbaski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Nadziewane kiełbaski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Nadziewane kiełbaski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Nadziewane kiełbaski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Nadziewane kiełbaski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej