Nadziewane kiełbaski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Nadziewane kiełbaski

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

150 gramów

250 gramów

1 sztuka

4 sztuki

null

2

1 pęczek

100 gramów

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki oczyść i potnij w plasterki, tak samo jak pomidory.

Krok 2

Kiełbaski rozkrój wzdłuż i ułóż w wysmarowanej tłuszczem żaroodpornej formie do zapiekania.

Krok 3

Pieczarki wymieszaj z posiekaną cebulką, połową sera, śmietaną i roztrzepanym jajkiem, dopraw i nadziej nacięte kiełbaski.

Krok 4

Na wierzchu ułóż cienkie plasterki pomidora i oprósz dokładnie pozostałym żółtym serem.

Krok 5

Piecz przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do 220 stopni.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Nadziewane kiełbaski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Nadziewane kiełbaski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Nadziewane kiełbaski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Nadziewane kiełbaski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Nadziewane kiełbaski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Nadziewane kiełbaski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Nadziewane kiełbaski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Nadziewane kiełbaski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
16 osób ogląda przepis:
Kurczak ze szpinakiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej