Nadziewane kiełbaski przepis – Zobacz na przepisy.pl

Nadziewane kiełbaski

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

150 gramów

250 gramów

1 sztuka

4 sztuki

null

2

1 pęczek

100 gramów

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki oczyść i potnij w plasterki, tak samo jak pomidory.

Krok 2

Kiełbaski rozkrój wzdłuż i ułóż w wysmarowanej tłuszczem żaroodpornej formie do zapiekania.

Krok 3

Pieczarki wymieszaj z posiekaną cebulką, połową sera, śmietaną i roztrzepanym jajkiem, dopraw i nadziej nacięte kiełbaski.

Krok 4

Na wierzchu ułóż cienkie plasterki pomidora i oprósz dokładnie pozostałym żółtym serem.

Krok 5

Piecz przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do 220 stopni.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Nadziewane kiełbaski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Nadziewane kiełbaski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Nadziewane kiełbaski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Nadziewane kiełbaski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Nadziewane kiełbaski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Nadziewane kiełbaski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Nadziewane kiełbaski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej