Kalafior z pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kalafior z pomidorami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

5 łyżek

null

null

3 łyżki

4 łyżki

3 sztuki

2 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalafiory podziel na bukieciki, a następnie umyj i odcedź.

Krok 2

Czosnek posiekaj. Na oleju z masłem podsmaż czosnek i orzechy.

Krok 3

Dodaj surowe kalafiory i pietruszkę. Pogotuj kilka minut, po czym dodaj szklankę wody, pastę pomidorową. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 4

Przykryj i gotuj około 25 minut. Posyp tartym serem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kalafior z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kalafior z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kalafior z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kalafior z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kalafior z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kalafior z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kalafior z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kalafior z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej