Kalafior z pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kalafior z pomidorami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

5 łyżek

null

null

3 łyżki

4 łyżki

3 sztuki

2 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalafiory podziel na bukieciki, a następnie umyj i odcedź.

Krok 2

Czosnek posiekaj. Na oleju z masłem podsmaż czosnek i orzechy.

Krok 3

Dodaj surowe kalafiory i pietruszkę. Pogotuj kilka minut, po czym dodaj szklankę wody, pastę pomidorową. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 4

Przykryj i gotuj około 25 minut. Posyp tartym serem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kalafior z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kalafior z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kalafior z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kalafior z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kalafior z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kalafior z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kalafior z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kalafior z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej