
Składniki
1 sztuka
5 łyżek
null
null
3 łyżki
4 łyżki
3 sztuki
2 łyżki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kalafiory podziel na bukieciki, a następnie umyj i odcedź.
Krok 2
Czosnek posiekaj. Na oleju z masłem podsmaż czosnek i orzechy.
Krok 3
Dodaj surowe kalafiory i pietruszkę. Pogotuj kilka minut, po czym dodaj szklankę wody, pastę pomidorową. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 4
Przykryj i gotuj około 25 minut. Posyp tartym serem.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej