Kalafior z pomidorami

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

5 łyżek

0

0

3 łyżki

4 łyżki

3 sztuki

2 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalafiory podziel na bukieciki, a następnie umyj i odcedź.

Krok 2

Czosnek posiekaj. Na oleju z masłem podsmaż czosnek i orzechy.

Krok 3

Dodaj surowe kalafiory i pietruszkę. Pogotuj kilka minut, po czym dodaj szklankę wody, pastę pomidorową. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 4

Przykryj i gotuj około 25 minut. Posyp tartym serem.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej