Halibut z puree z kalafiora przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Halibut z puree z kalafiora

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

122 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

31 osób wydrukowało

Pobierz pdf

60 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżeczki

0.25 szklanki

1 łyżka

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podsmaż steki z halibuta na maśle, z dodatkiem przyprawy Knorr. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

Halibut z puree z kalafiora - Krok 1

Krok 2

Ugotuj kalafiora w małej ilości wody z dodatkiem soli do momentu, gdy stanie się miękki.

Halibut z puree z kalafiora - Krok 2

Krok 3

Zmiksuj kalafiora i dodaj parmezan. Całość dopraw do smaku, jeśli uznasz, że jest to konieczne.

Halibut z puree z kalafiora - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Halibut z puree z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Halibut z puree z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Halibut z puree z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Halibut z puree z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Halibut z puree z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Halibut z puree z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Halibut z puree z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Halibut z puree z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Halibut z puree z kalafioraHalibut z puree z kalafiora

Po mięso ryb sięgamy dosyć rzadko, a szkoda, bo to mięso pyszne, delikatne, które można bardzo szybko przygotować. Bardzo dobrze przyprawiona ryba zawsze zapewni ci sukces kulinarny na każdej rodzinnej imprezie Jednym z najszlachetniejszych gatunków ryb dostępnych w Polsce jest halibut. To białe mięso ma szerokie zastosowanie w kuchni i jeśli nauczysz się je odpowiednio doprawiać, za każdym razem będzie tak samo świetnie smakować. Smak ryby podkreśla dodanie do niej żółtego, drobno startego sera, który pod wpływem temperatury się stopi i stworzy rodzaj sosu. Prawdziwym hitem kulinarnym stało się w ostatnim czasie pure z kalafiora. Jest to doskonała alternatywa dla pure ziemniaczanego. Jego przygotowanie jest wyjątkowo proste – wystarczą ugotowane cząstki kalafiora i blender. Odpowiednią konsystencję uzyskasz dzięki dodaniu niewielkiej ilości masła.