Halibut z puree z kalafiora przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Halibut z puree z kalafiora

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
127 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

37 osób wydrukowało

Pobierz pdf

64 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżeczki

0.25 szklanki

1 łyżka

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podsmaż steki z halibuta na maśle, z dodatkiem przyprawy Knorr. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

Halibut z puree z kalafiora - Krok 1

Krok 2

Ugotuj kalafiora w małej ilości wody z dodatkiem soli do momentu, gdy stanie się miękki.

Halibut z puree z kalafiora - Krok 2

Krok 3

Zmiksuj kalafiora i dodaj parmezan. Całość dopraw do smaku, jeśli uznasz, że jest to konieczne.

Halibut z puree z kalafiora - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Halibut z puree z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Halibut z puree z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Halibut z puree z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Halibut z puree z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Halibut z puree z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Halibut z puree z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Halibut z puree z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Halibut z puree z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Halibut z puree z kalafioraHalibut z puree z kalafiora

Po mięso ryb sięgamy dosyć rzadko, a szkoda, bo to mięso pyszne, delikatne, które można bardzo szybko przygotować. Bardzo dobrze przyprawiona ryba zawsze zapewni ci sukces kulinarny na każdej rodzinnej imprezie Jednym z najszlachetniejszych gatunków ryb dostępnych w Polsce jest halibut. To białe mięso ma szerokie zastosowanie w kuchni i jeśli nauczysz się je odpowiednio doprawiać, za każdym razem będzie tak samo świetnie smakować. Smak ryby podkreśla dodanie do niej żółtego, drobno startego sera, który pod wpływem temperatury się stopi i stworzy rodzaj sosu. Prawdziwym hitem kulinarnym stało się w ostatnim czasie pure z kalafiora. Jest to doskonała alternatywa dla pure ziemniaczanego. Jego przygotowanie jest wyjątkowo proste – wystarczą ugotowane cząstki kalafiora i blender. Odpowiednią konsystencję uzyskasz dzięki dodaniu niewielkiej ilości masła.