Składniki
2 łyżeczki
0.25 szklanki
1 łyżka
1 sztuka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Podsmaż steki z halibuta na maśle, z dodatkiem przyprawy Knorr. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Krok 2
Ugotuj kalafiora w małej ilości wody z dodatkiem soli do momentu, gdy stanie się miękki.
Krok 3
Zmiksuj kalafiora i dodaj parmezan. Całość dopraw do smaku, jeśli uznasz, że jest to konieczne.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Halibut z puree z kalafiora
Po mięso ryb sięgamy dosyć rzadko, a szkoda, bo to mięso pyszne, delikatne, które można bardzo szybko przygotować. Bardzo dobrze przyprawiona ryba zawsze zapewni ci sukces kulinarny na każdej rodzinnej imprezie Jednym z najszlachetniejszych gatunków ryb dostępnych w Polsce jest halibut. To białe mięso ma szerokie zastosowanie w kuchni i jeśli nauczysz się je odpowiednio doprawiać, za każdym razem będzie tak samo świetnie smakować. Smak ryby podkreśla dodanie do niej żółtego, drobno startego sera, który pod wpływem temperatury się stopi i stworzy rodzaj sosu. Prawdziwym hitem kulinarnym stało się w ostatnim czasie pure z kalafiora. Jest to doskonała alternatywa dla pure ziemniaczanego. Jego przygotowanie jest wyjątkowo proste – wystarczą ugotowane cząstki kalafiora i blender. Odpowiednią konsystencję uzyskasz dzięki dodaniu niewielkiej ilości masła.