Halibut z puree z kalafiora przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Halibut z puree z kalafiora

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

113 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

28 osób wydrukowało

Pobierz pdf

54 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżeczki

1 sztuka

0.25 szklanki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podsmaż steki z halibuta na maśle, z dodatkiem przyprawy Knorr. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

Halibut z puree z kalafiora - Krok 1

Krok 2

Ugotuj kalafiora w małej ilości wody z dodatkiem soli do momentu, gdy stanie się miękki.

Halibut z puree z kalafiora - Krok 2

Krok 3

Zmiksuj kalafiora i dodaj parmezan. Całość dopraw do smaku, jeśli uznasz, że jest to konieczne.

Halibut z puree z kalafiora - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Halibut z puree z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Halibut z puree z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Halibut z puree z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Halibut z puree z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Halibut z puree z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Halibut z puree z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Halibut z puree z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Halibut z puree z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Halibut z puree z kalafioraHalibut z puree z kalafiora

Po mięso ryb sięgamy dosyć rzadko, a szkoda, bo to mięso pyszne, delikatne, które można bardzo szybko przygotować. Bardzo dobrze przyprawiona ryba zawsze zapewni ci sukces kulinarny na każdej rodzinnej imprezie Jednym z najszlachetniejszych gatunków ryb dostępnych w Polsce jest halibut. To białe mięso ma szerokie zastosowanie w kuchni i jeśli nauczysz się je odpowiednio doprawiać, za każdym razem będzie tak samo świetnie smakować. Smak ryby podkreśla dodanie do niej żółtego, drobno startego sera, który pod wpływem temperatury się stopi i stworzy rodzaj sosu. Prawdziwym hitem kulinarnym stało się w ostatnim czasie pure z kalafiora. Jest to doskonała alternatywa dla pure ziemniaczanego. Jego przygotowanie jest wyjątkowo proste – wystarczą ugotowane cząstki kalafiora i blender. Odpowiednią konsystencję uzyskasz dzięki dodaniu niewielkiej ilości masła.