Papryki z niespodzianką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Papryki z niespodzianką

Autor: Ostra Na Słodko

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

100 mililitrów

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

200 mililitrów

5 dekagramów

20 dekagramów

10 dekagramów

2 sztuki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Dodajemy posiekaną cebulę i kapustę. Chwilę razem podsmażamy.

Krok 2

Dodajemy mięso mielone i rozdrabniamy je mieszając.

Krok 3

Dodajemy czosnek oraz przyprawy : sól i pieprz ( + ew. oregano, bazylię, majeranek ). Smażymy ok. 15 min.

Krok 4

Studzimy mięso , po czym mieszamy z jajkiem, ryżem i szczyptą kurkumy.

Krok 5

Papryki przekrawamy na połówki. Wyjmujemy gniazda nasienne i napełniamy dokładnie nadzieniem.

Krok 6

Naczynie żaroodporne natłuszczamy i układamy papryki ( można lekko skropić oliwą ). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na ok 200C i pieczemy ok. 20 min.

Krok 7

Trzemy na tarce ser i mieszamy ze śmietaną. Dodajemy sól, pieprz. Polewamy zapieczone papryki i wkładamy do piekarnika na kolejne 20 minut.

Krok 8

Wyciągamy i zajadamy jeszcze ciepłe.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Papryki z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Papryki z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Papryki z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Papryki z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Papryki z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Papryki z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Papryki z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Papryki z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej