Papryki z niespodzianką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Papryki z niespodzianką

Autor: Ostra Na Słodko

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szklanka

10 dekagramów

20 dekagramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

200 mililitrów

5 dekagramów

100 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Dodajemy posiekaną cebulę i kapustę. Chwilę razem podsmażamy.

Krok 2

Dodajemy mięso mielone i rozdrabniamy je mieszając.

Krok 3

Dodajemy czosnek oraz przyprawy : sól i pieprz ( + ew. oregano, bazylię, majeranek ). Smażymy ok. 15 min.

Krok 4

Studzimy mięso , po czym mieszamy z jajkiem, ryżem i szczyptą kurkumy.

Krok 5

Papryki przekrawamy na połówki. Wyjmujemy gniazda nasienne i napełniamy dokładnie nadzieniem.

Krok 6

Naczynie żaroodporne natłuszczamy i układamy papryki ( można lekko skropić oliwą ). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na ok 200C i pieczemy ok. 20 min.

Krok 7

Trzemy na tarce ser i mieszamy ze śmietaną. Dodajemy sól, pieprz. Polewamy zapieczone papryki i wkładamy do piekarnika na kolejne 20 minut.

Krok 8

Wyciągamy i zajadamy jeszcze ciepłe.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Papryki z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Papryki z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Papryki z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Papryki z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Papryki z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Papryki z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Papryki z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Papryki z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej