Kotleciki schabowe z sosem paprykowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotleciki schabowe z sosem paprykowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

5 łyżek

100 mililitrów

1 sztuka

1 łyżka

40 dekagramów

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę, cebulę i czosnek pokrój w mniejsze kawałki, podsmaż na rozgrzanej oliwie przez około 5 minut. Całość podlej śmietaną i szklanką wody, dodaj kostkę Rosół drobiowo-wołowy Knorr, całość duś około 10 minut, po czym dokładnie zmiksuj. Sos dopraw do smaku odrobiną soli i szczyptą pieprzu, jeśli jest taka potrzeba.

Krok 2

Schab pokrój w plastry, rozbij lekko młotkiem, dopraw do smaku szczyptą delikatu. Obsmaż mięso na patelni z obu stron, dodaj sos.

Krok 3

Danie podaj z ziemniaczanym puree lub gotowanym ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotleciki schabowe z sosem paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotleciki schabowe z sosem paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotleciki schabowe z sosem paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotleciki schabowe z sosem paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotleciki schabowe z sosem paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotleciki schabowe z sosem paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotleciki schabowe z sosem paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotleciki schabowe z sosem paprykowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej