Kotleciki schabowe z sosem paprykowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotleciki schabowe z sosem paprykowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

5 łyżek

100 mililitrów

1 sztuka

1 łyżka

40 dekagramów

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę, cebulę i czosnek pokrój w mniejsze kawałki, podsmaż na rozgrzanej oliwie przez około 5 minut. Całość podlej śmietaną i szklanką wody, dodaj kostkę Rosół drobiowo-wołowy Knorr, całość duś około 10 minut, po czym dokładnie zmiksuj. Sos dopraw do smaku odrobiną soli i szczyptą pieprzu, jeśli jest taka potrzeba.

Krok 2

Schab pokrój w plastry, rozbij lekko młotkiem, dopraw do smaku szczyptą delikatu. Obsmaż mięso na patelni z obu stron, dodaj sos.

Krok 3

Danie podaj z ziemniaczanym puree lub gotowanym ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotleciki schabowe z sosem paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotleciki schabowe z sosem paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotleciki schabowe z sosem paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotleciki schabowe z sosem paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotleciki schabowe z sosem paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotleciki schabowe z sosem paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotleciki schabowe z sosem paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotleciki schabowe z sosem paprykowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej