Kotleciki schabowe z sosem paprykowym przepis – Zobacz na przepisy.pl

Kotleciki schabowe z sosem paprykowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

5 łyżek

100 mililitrów

1 sztuka

1 łyżka

40 dekagramów

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę, cebulę i czosnek pokrój w mniejsze kawałki, podsmaż na rozgrzanej oliwie przez około 5 minut. Całość podlej śmietaną i szklanką wody, dodaj kostkę Rosół drobiowo-wołowy Knorr, całość duś około 10 minut, po czym dokładnie zmiksuj. Sos dopraw do smaku odrobiną soli i szczyptą pieprzu, jeśli jest taka potrzeba.

Krok 2

Schab pokrój w plastry, rozbij lekko młotkiem, dopraw do smaku szczyptą delikatu. Obsmaż mięso na patelni z obu stron, dodaj sos.

Krok 3

Danie podaj z ziemniaczanym puree lub gotowanym ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotleciki schabowe z sosem paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotleciki schabowe z sosem paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotleciki schabowe z sosem paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotleciki schabowe z sosem paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotleciki schabowe z sosem paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotleciki schabowe z sosem paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotleciki schabowe z sosem paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej