Kotleciki schabowe z sosem paprykowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotleciki schabowe z sosem paprykowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

5 łyżek

100 mililitrów

1 sztuka

1 łyżka

40 dekagramów

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę, cebulę i czosnek pokrój w mniejsze kawałki, podsmaż na rozgrzanej oliwie przez około 5 minut. Całość podlej śmietaną i szklanką wody, dodaj kostkę Rosół drobiowo-wołowy Knorr, całość duś około 10 minut, po czym dokładnie zmiksuj. Sos dopraw do smaku odrobiną soli i szczyptą pieprzu, jeśli jest taka potrzeba.

Krok 2

Schab pokrój w plastry, rozbij lekko młotkiem, dopraw do smaku szczyptą delikatu. Obsmaż mięso na patelni z obu stron, dodaj sos.

Krok 3

Danie podaj z ziemniaczanym puree lub gotowanym ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotleciki schabowe z sosem paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotleciki schabowe z sosem paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotleciki schabowe z sosem paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotleciki schabowe z sosem paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotleciki schabowe z sosem paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotleciki schabowe z sosem paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotleciki schabowe z sosem paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotleciki schabowe z sosem paprykowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Wrapy klasyczne - VIDEO
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej