
Składniki
2 sztuki
5 łyżek
100 mililitrów
1 sztuka
1 łyżka
40 dekagramów
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Paprykę, cebulę i czosnek pokrój w mniejsze kawałki, podsmaż na rozgrzanej oliwie przez około 5 minut. Całość podlej śmietaną i szklanką wody, dodaj kostkę Rosół drobiowo-wołowy Knorr, całość duś około 10 minut, po czym dokładnie zmiksuj. Sos dopraw do smaku odrobiną soli i szczyptą pieprzu, jeśli jest taka potrzeba.
Krok 2
Schab pokrój w plastry, rozbij lekko młotkiem, dopraw do smaku szczyptą delikatu. Obsmaż mięso na patelni z obu stron, dodaj sos.
Krok 3
Danie podaj z ziemniaczanym puree lub gotowanym ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































