Kotlety jagnięce przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety jagnięce

z miętą

Autor: Robert Makłowicz

ratingratingratingratingrating

12

heart
38 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
200 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

36 osób wydrukowało

Pobierz pdf

154 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

2 łyżki

1 sztuka

4 ziarna

12 ziaren

12 listki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wyciśnij sok z cytryny.

Kotlety jagnięce - Krok 1

Krok 2

W moździerzu lekko zgnieć ziarna ziela angielskiego i pieprzu.

Kotlety jagnięce - Krok 2

Krok 3

Wsyp do miski, dodaj oliwę, sok z cytryny i miętę, wymieszaj, dodaj kotleciki jagnięce, odstaw na kilka godzin w chłodne miejsce.

Kotlety jagnięce - Krok 3

Krok 4

Wyjmij kotlety z marynaty i zeskrob ją z mięsa.

Kotlety jagnięce - Krok 4

Krok 5

Smaż kotlety na rozgrzanej patelni grillowej (lub na grillu) 2-4 min. z każdej strony, posól po usmażeniu, natychmiast podawaj, najlepiej z sałatką tabbouleh.

Kotlety jagnięce - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety jagnięce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety jagnięce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety jagnięce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety jagnięce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety jagnięce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety jagnięce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety jagnięce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety jagnięce - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej