Kotlety jagnięce przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety jagnięce

z miętą

Autor: Robert Makłowicz

ratingratingratingratingrating

12

38 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
200 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

30 osób wydrukowało

Pobierz pdf

130 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

2 łyżki

1 sztuka

4 ziarna

12 ziaren

12 listki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wyciśnij sok z cytryny.

Kotlety jagnięce - Krok 1

Krok 2

W moździerzu lekko zgnieć ziarna ziela angielskiego i pieprzu.

Kotlety jagnięce - Krok 2

Krok 3

Wsyp do miski, dodaj oliwę, sok z cytryny i miętę, wymieszaj, dodaj kotleciki jagnięce, odstaw na kilka godzin w chłodne miejsce.

Kotlety jagnięce - Krok 3

Krok 4

Wyjmij kotlety z marynaty i zeskrob ją z mięsa.

Kotlety jagnięce - Krok 4

Krok 5

Smaż kotlety na rozgrzanej patelni grillowej (lub na grillu) 2-4 min. z każdej strony, posól po usmażeniu, natychmiast podawaj, najlepiej z sałatką tabbouleh.

Kotlety jagnięce - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety jagnięce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety jagnięce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety jagnięce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety jagnięce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety jagnięce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety jagnięce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety jagnięce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety jagnięce - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej