
Składniki
8 sztuk
2 łyżki
1 sztuka
4 ziarna
12 ziaren
12 listki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wyciśnij sok z cytryny.

Krok 2
W moździerzu lekko zgnieć ziarna ziela angielskiego i pieprzu.

Krok 3
Wsyp do miski, dodaj oliwę, sok z cytryny i miętę, wymieszaj, dodaj kotleciki jagnięce, odstaw na kilka godzin w chłodne miejsce.

Krok 4
Wyjmij kotlety z marynaty i zeskrob ją z mięsa.

Krok 5
Smaż kotlety na rozgrzanej patelni grillowej (lub na grillu) 2-4 min. z każdej strony, posól po usmażeniu, natychmiast podawaj, najlepiej z sałatką tabbouleh.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Ziele angielskie z Meksyku Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej