Kotlety jagnięce przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety jagnięce

z miętą

Autor: Robert Makłowicz

ratingratingratingratingrating

12

heart
38 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
200 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

36 osób wydrukowało

Pobierz pdf

154 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

2 łyżki

1 sztuka

4 ziarna

12 ziaren

12 listki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wyciśnij sok z cytryny.

Kotlety jagnięce - Krok 1

Krok 2

W moździerzu lekko zgnieć ziarna ziela angielskiego i pieprzu.

Kotlety jagnięce - Krok 2

Krok 3

Wsyp do miski, dodaj oliwę, sok z cytryny i miętę, wymieszaj, dodaj kotleciki jagnięce, odstaw na kilka godzin w chłodne miejsce.

Kotlety jagnięce - Krok 3

Krok 4

Wyjmij kotlety z marynaty i zeskrob ją z mięsa.

Kotlety jagnięce - Krok 4

Krok 5

Smaż kotlety na rozgrzanej patelni grillowej (lub na grillu) 2-4 min. z każdej strony, posól po usmażeniu, natychmiast podawaj, najlepiej z sałatką tabbouleh.

Kotlety jagnięce - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety jagnięce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety jagnięce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety jagnięce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety jagnięce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety jagnięce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety jagnięce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety jagnięce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety jagnięce - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej