Kotlety rybne ze śledzi: przepis | Przepisy.pl pixel

Kotlety ze śledzi

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

62 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

104 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 sztuki

50 gramów

1 szklanka

1 sztuka

0.5 szklanki

2 łyżki

2 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śledzie namocz w wodzie na noc. Dokładnie oczyść i drobno posiekaj.

Kotlety ze śledzi - Krok 1

Krok 2

Cebulę obierz, umyj i zetrzyj na tarce, podsmaż na maśle.

Kotlety ze śledzi - Krok 2

Krok 3

Do śledzi dodaj cebulę i namoczoną w mleku bułkę, popieprz. Wbij jajko i dołóż masło. Całość dokładnie wymieszaj aż powstanie jednolita masa.

Kotlety ze śledzi - Krok 3

Krok 4

Z przygotowanej masy formuj kotlety, obtaczaj je w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smaż na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.

Kotlety ze śledzi - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety ze śledzi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety ze śledzi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety ze śledzi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety ze śledzi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety ze śledzi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety ze śledzi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety ze śledzi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety ze śledzi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej