Kotlety ze śledzi

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

30 osób wydrukowało

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 sztuki

50 gramów

1 szklanka

1 sztuka

0.5 szklanki

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śledzie namocz w wodzie na noc. Dokładnie oczyść i drobno posiekaj.

Kotlety ze śledzi - Krok 1

Krok 2

Cebulę obierz, umyj i zetrzyj na tarce, podsmaż na maśle.

Kotlety ze śledzi - Krok 2

Krok 3

Do śledzi dodaj cebulę i namoczoną w mleku bułkę, popieprz. Wbij jajko i dołóż masło. Całość dokładnie wymieszaj aż powstanie jednolita masa.

Kotlety ze śledzi - Krok 3

Krok 4

Z przygotowanej masy formuj kotlety, obtaczaj je w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smaż na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.

Kotlety ze śledzi - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety ze śledzi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety ze śledzi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety ze śledzi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety ze śledzi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety ze śledzi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety ze śledzi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety ze śledzi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej