Kotlety ze śledzi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety ze śledzi

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

54 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

92 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 sztuki

50 gramów

1 szklanka

1 sztuka

0.5 szklanki

2 łyżki

null gramów

2 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śledzie namocz w wodzie na noc. Dokładnie oczyść i drobno posiekaj.

Kotlety ze śledzi - Krok 1

Krok 2

Cebulę obierz, umyj i zetrzyj na tarce, podsmaż na maśle.

Kotlety ze śledzi - Krok 2

Krok 3

Do śledzi dodaj cebulę i namoczoną w mleku bułkę, popieprz. Wbij jajko i dołóż masło. Całość dokładnie wymieszaj aż powstanie jednolita masa.

Kotlety ze śledzi - Krok 3

Krok 4

Z przygotowanej masy formuj kotlety, obtaczaj je w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smaż na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.

Kotlety ze śledzi - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety ze śledzi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety ze śledzi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety ze śledzi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety ze śledzi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety ze śledzi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety ze śledzi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety ze śledzi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety ze śledzi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kotlet po kowalsku
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej