Kotlety ze śledzi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety ze śledzi

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

35 osób wydrukowało

Pobierz pdf

39 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 sztuki

50 gramów

1 szklanka

1 sztuka

0.5 szklanki

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śledzie namocz w wodzie na noc. Dokładnie oczyść i drobno posiekaj.

Kotlety ze śledzi - Krok 1

Krok 2

Cebulę obierz, umyj i zetrzyj na tarce, podsmaż na maśle.

Kotlety ze śledzi - Krok 2

Krok 3

Do śledzi dodaj cebulę i namoczoną w mleku bułkę, popieprz. Wbij jajko i dołóż masło. Całość dokładnie wymieszaj aż powstanie jednolita masa.

Kotlety ze śledzi - Krok 3

Krok 4

Z przygotowanej masy formuj kotlety, obtaczaj je w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smaż na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.

Kotlety ze śledzi - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety ze śledzi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety ze śledzi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety ze śledzi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety ze śledzi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety ze śledzi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety ze śledzi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety ze śledzi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety ze śledzi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej