Kotlety rybne przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety rybne

Autor: Szef kuchni Knorr Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

8

387 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

197 osób wydrukowało

Pobierz pdf

335 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

2 łyżki

2 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

0.5 szklanki

1 łyżka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę, dymki, kolendrę, chilli, sok z limonki, przyprawę Knorr oraz pastę curry wrzuć do malaksera i niezbyt drobno zmiksuj.

Kotlety rybne - Krok 1

Krok 2

Z powstałej masy uformuj w dłoniach małe kulki, a z nich małe kotleciki.

Kotlety rybne - Krok 2

Krok 3

Na rozgrzanym oleju arachidowym smaż kotleciki po kilka minut z każdej strony – do momentu, gdy ryba przestanie być surowa. Podawaj z sosem sojowym.

Kotlety rybne - Krok 3
1

Opinie o przepisie

  • Dariusz Lach

    Dariusz Lach , 06.03.2020

    ciekawe, lada dzień muszę wypróbować

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety rybne - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej