Kotlety rybne przepis – Zobacz na przepisy.pl

Kotlety rybne

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

7

311 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

157 osób wydrukowało

Pobierz pdf

228 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

2 łyżki

2 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

0.5 szklanki

1 łyżka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę, dymki, kolendrę, chilli, sok z limonki, przyprawę Knorr oraz pastę curry wrzuć do malaksera i niezbyt drobno zmiksuj.

Kotlety rybne - Krok 1

Krok 2

Z powstałej masy uformuj w dłoniach małe kulki, a z nich małe kotleciki.

Kotlety rybne - Krok 2

Krok 3

Na rozgrzanym oleju arachidowym smaż kotleciki po kilka minut z każdej strony – do momentu, gdy ryba przestanie być surowa. Podawaj z sosem sojowym.

Kotlety rybne - Krok 3
1

Opinie o przepisie

  • Dariusz Lach

    Dariusz Lach , 06.03.2020

    ciekawe, lada dzień muszę wypróbować

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej