Kotlety rybne

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

7

306 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

152 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

223 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

2 łyżki

2 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

0.5 szklanki

1 łyżka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę, dymki, kolendrę, chilli, sok z limonki, przyprawę Knorr oraz pastę curry wrzuć do malaksera i niezbyt drobno zmiksuj.

Kotlety rybne - Krok 1

Krok 2

Z powstałej masy uformuj w dłoniach małe kulki, a z nich małe kotleciki.

Kotlety rybne - Krok 2

Krok 3

Na rozgrzanym oleju arachidowym smaż kotleciki po kilka minut z każdej strony – do momentu, gdy ryba przestanie być surowa. Podawaj z sosem sojowym.

Kotlety rybne - Krok 3
1

Opinie o przepisie

  • Dariusz Lach

    Dariusz Lach, 06.03.2020

    ciekawe, lada dzień muszę wypróbować

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej