
Składniki
0.5 kilograma
2 łyżki
2 sztuki
2 łyżki
1 sztuka
2 łyżki
0.5 szklanki
1 łyżka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę, dymki, kolendrę, chilli, sok z limonki, przyprawę Knorr oraz pastę curry wrzuć do malaksera i niezbyt drobno zmiksuj.

Krok 2
Z powstałej masy uformuj w dłoniach małe kulki, a z nich małe kotleciki.

Krok 3
Na rozgrzanym oleju arachidowym smaż kotleciki po kilka minut z każdej strony – do momentu, gdy ryba przestanie być surowa. Podawaj z sosem sojowym.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPodobne przepisy
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej