Kotlety rybne przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety rybne

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

8

heart
403 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

211 osób wydrukowało

Pobierz pdf

381 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

2 łyżki

2 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

0.5 szklanki

1 łyżka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę, dymki, kolendrę, chilli, sok z limonki, przyprawę Knorr oraz pastę curry wrzuć do malaksera i niezbyt drobno zmiksuj.

Kotlety rybne - Krok 1

Krok 2

Z powstałej masy uformuj w dłoniach małe kulki, a z nich małe kotleciki.

Kotlety rybne - Krok 2

Krok 3

Na rozgrzanym oleju arachidowym smaż kotleciki po kilka minut z każdej strony – do momentu, gdy ryba przestanie być surowa. Podawaj z sosem sojowym.

Kotlety rybne - Krok 3
1

Opinie o przepisie

  • Dariusz Lach

    Dariusz Lach , 06.03.2020

    ciekawe, lada dzień muszę wypróbować

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety rybne - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kotlet po kowalsku
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kotlety rybneKotlety rybne

Rybę, dymki, kolendrę, chilli, sok z limonki, przyprawę Knorr oraz pastę curry wrzuć do malaksera i niezbyt drobno zmiksuj.