Kotleciki mielone przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotleciki mielone

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso mielone wymieszaj z jajkiem.

Krok 2

Cebulę posiekaj w drobną kostkę i dodaj do mięsa, wymieszaj.

Krok 3

Fix Kotlety mielone Knorr wymieszaj z wodą, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Połącz go z mielonym mięsem i wyrób dokładnie rękami.

Krok 4

Z mięsa uformuj małe kuleczki i usmaż na rozgrzanej oliwie. Podaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotleciki mielone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotleciki mielone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotleciki mielone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotleciki mielone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotleciki mielone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotleciki mielone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotleciki mielone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotleciki mielone - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Golonka w sosie chrzanowym
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej