Kotleciki mielone przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotleciki mielone

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso mielone wymieszaj z jajkiem.

Krok 2

Cebulę posiekaj w drobną kostkę i dodaj do mięsa, wymieszaj.

Krok 3

Fix Kotlety mielone Knorr wymieszaj z wodą, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Połącz go z mielonym mięsem i wyrób dokładnie rękami.

Krok 4

Z mięsa uformuj małe kuleczki i usmaż na rozgrzanej oliwie. Podaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotleciki mielone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotleciki mielone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotleciki mielone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotleciki mielone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotleciki mielone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotleciki mielone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotleciki mielone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotleciki mielone - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zrazy zawijane
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej