Kotleciki mielone przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotleciki mielone

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso mielone wymieszaj z jajkiem.

Krok 2

Cebulę posiekaj w drobną kostkę i dodaj do mięsa, wymieszaj.

Krok 3

Fix Kotlety mielone Knorr wymieszaj z wodą, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Połącz go z mielonym mięsem i wyrób dokładnie rękami.

Krok 4

Z mięsa uformuj małe kuleczki i usmaż na rozgrzanej oliwie. Podaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotleciki mielone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotleciki mielone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotleciki mielone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotleciki mielone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotleciki mielone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotleciki mielone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotleciki mielone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotleciki mielone - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej