Kotlety cielęce w sosie z duszonych pieczarek – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety cielęce w pieczarkach

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

heart
15 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

null

250 gramów

null

null

null

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso, po umyciu i oczyszczeniu z tłuszczu, pokrój na cztery kotlety. Tłuczkiem ubij kotlety na grubość około 1 centymetra.

Krok 2

Pieczarki i cebulę pokrój na plasterki.

Krok 3

Zeszklij na rozgrzanej oliwie cebulę. Dodaj pieczarki i po chwili smażenia na większy ogniu, zmniejsz go. Duś warzywa pod przykryciem ok 8 min.

Krok 4

Pieczarki i cebulę przypraw pieprzem i solą, po czym ściągnij z ognia i wymieszaj ze śmietaną. Wstaw ba chwilę na gaz, podgrzej (ważne, żeby się nie zagotowało!).

Krok 5

Pieczarki i cebulę przyprawiamy pieprzem i solą, po czym ściągamy z ognia i mieszamy ze śmietaną. Znów odrobinę podgrzewamy (ważne, żeby się nie zagotowało!).

Krok 6

Zamarynowane mięso usmaż na oliwie. Na talerzu ułóz kotlety i polej sosem pieczarkowym . Podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety cielęce w pieczarkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety cielęce w pieczarkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety cielęce w pieczarkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety cielęce w pieczarkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety cielęce w pieczarkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety cielęce w pieczarkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety cielęce w pieczarkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety cielęce w pieczarkach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej