Kotlety cielęce w sosie z duszonych pieczarek – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety cielęce w pieczarkach

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

15 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

null

250 gramów

null

null

null

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso, po umyciu i oczyszczeniu z tłuszczu, pokrój na cztery kotlety. Tłuczkiem ubij kotlety na grubość około 1 centymetra.

Krok 2

Pieczarki i cebulę pokrój na plasterki.

Krok 3

Zeszklij na rozgrzanej oliwie cebulę. Dodaj pieczarki i po chwili smażenia na większy ogniu, zmniejsz go. Duś warzywa pod przykryciem ok 8 min.

Krok 4

Pieczarki i cebulę przypraw pieprzem i solą, po czym ściągnij z ognia i wymieszaj ze śmietaną. Wstaw ba chwilę na gaz, podgrzej (ważne, żeby się nie zagotowało!).

Krok 5

Pieczarki i cebulę przyprawiamy pieprzem i solą, po czym ściągamy z ognia i mieszamy ze śmietaną. Znów odrobinę podgrzewamy (ważne, żeby się nie zagotowało!).

Krok 6

Zamarynowane mięso usmaż na oliwie. Na talerzu ułóz kotlety i polej sosem pieczarkowym . Podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety cielęce w pieczarkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety cielęce w pieczarkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety cielęce w pieczarkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety cielęce w pieczarkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety cielęce w pieczarkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety cielęce w pieczarkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety cielęce w pieczarkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety cielęce w pieczarkach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Sałatka Królewska
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej