Kotlety cielęce w sosie z duszonych pieczarek – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety cielęce w pieczarkach

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

heart
15 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

null

250 gramów

null

null

null

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso, po umyciu i oczyszczeniu z tłuszczu, pokrój na cztery kotlety. Tłuczkiem ubij kotlety na grubość około 1 centymetra.

Krok 2

Pieczarki i cebulę pokrój na plasterki.

Krok 3

Zeszklij na rozgrzanej oliwie cebulę. Dodaj pieczarki i po chwili smażenia na większy ogniu, zmniejsz go. Duś warzywa pod przykryciem ok 8 min.

Krok 4

Pieczarki i cebulę przypraw pieprzem i solą, po czym ściągnij z ognia i wymieszaj ze śmietaną. Wstaw ba chwilę na gaz, podgrzej (ważne, żeby się nie zagotowało!).

Krok 5

Pieczarki i cebulę przyprawiamy pieprzem i solą, po czym ściągamy z ognia i mieszamy ze śmietaną. Znów odrobinę podgrzewamy (ważne, żeby się nie zagotowało!).

Krok 6

Zamarynowane mięso usmaż na oliwie. Na talerzu ułóz kotlety i polej sosem pieczarkowym . Podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety cielęce w pieczarkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety cielęce w pieczarkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety cielęce w pieczarkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety cielęce w pieczarkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety cielęce w pieczarkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety cielęce w pieczarkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety cielęce w pieczarkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety cielęce w pieczarkach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Szybka sałatka na grilla
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

średnie

Najnowsze artykuły

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej