Kotlety cielęce w sosie z duszonych pieczarek – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety cielęce w pieczarkach

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

15 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

null

250 gramów

null

null

null

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso, po umyciu i oczyszczeniu z tłuszczu, pokrój na cztery kotlety. Tłuczkiem ubij kotlety na grubość około 1 centymetra.

Krok 2

Pieczarki i cebulę pokrój na plasterki.

Krok 3

Zeszklij na rozgrzanej oliwie cebulę. Dodaj pieczarki i po chwili smażenia na większy ogniu, zmniejsz go. Duś warzywa pod przykryciem ok 8 min.

Krok 4

Pieczarki i cebulę przypraw pieprzem i solą, po czym ściągnij z ognia i wymieszaj ze śmietaną. Wstaw ba chwilę na gaz, podgrzej (ważne, żeby się nie zagotowało!).

Krok 5

Pieczarki i cebulę przyprawiamy pieprzem i solą, po czym ściągamy z ognia i mieszamy ze śmietaną. Znów odrobinę podgrzewamy (ważne, żeby się nie zagotowało!).

Krok 6

Zamarynowane mięso usmaż na oliwie. Na talerzu ułóz kotlety i polej sosem pieczarkowym . Podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety cielęce w pieczarkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety cielęce w pieczarkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety cielęce w pieczarkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety cielęce w pieczarkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety cielęce w pieczarkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety cielęce w pieczarkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety cielęce w pieczarkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety cielęce w pieczarkach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Domowe pomidorowe krakersy
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej