Kotlety cebulowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety cebulowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

1 łyżeczka

0.5 szklanki

1 łyżeczka

0.2 szklanki

0.2 szklanki

2.5 szklanki

1 szklanka

1 szklanka

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj i ostudź.

Krok 2

Wszystkie cebule posiekaj. Czosnek zmiażdż.

Krok 3

Następnie połącz wszystkie składniki, dobrze wymieszaj i uformuj kotlety.

Krok 4

Kotlety obtocz w bułce tartej.

Krok 5

Piecz w piekarniku około 40 minut w temperaturze 180 stopni.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety cebulowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety cebulowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety cebulowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety cebulowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety cebulowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety cebulowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety cebulowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety cebulowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Królik pieczony
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej