
Składniki
4 sztuki
1 sztuka
1 łyżeczka
0.5 szklanki
1 łyżeczka
0.2 szklanki
0.2 szklanki
2.5 szklanki
1 szklanka
1 szklanka
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż ugotuj i ostudź.
Krok 2
Wszystkie cebule posiekaj. Czosnek zmiażdż.
Krok 3
Następnie połącz wszystkie składniki, dobrze wymieszaj i uformuj kotlety.
Krok 4
Kotlety obtocz w bułce tartej.
Krok 5
Piecz w piekarniku około 40 minut w temperaturze 180 stopni.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.
Czytaj więcejJest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.
Czytaj więcej