
Składniki
4 sztuki
1 sztuka
1 łyżeczka
0.5 szklanki
1 łyżeczka
0.2 szklanki
0.2 szklanki
2.5 szklanki
1 szklanka
1 szklanka
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż ugotuj i ostudź.
Krok 2
Wszystkie cebule posiekaj. Czosnek zmiażdż.
Krok 3
Następnie połącz wszystkie składniki, dobrze wymieszaj i uformuj kotlety.
Krok 4
Kotlety obtocz w bułce tartej.
Krok 5
Piecz w piekarniku około 40 minut w temperaturze 180 stopni.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej