Kotlety mięsno-rybne przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety mięsno-rybne

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

3 łyżki

1 sztuka

50 gramów

1 sztuka

1 sztuka

400 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śledzia włóż na kilka minut do wody, aby nie był za słony.

Krok 2

Bułkę namocz w mleku. Cebulę skrój w drobną kostkę.

Krok 3

Śledzia, mięso i bułkę zmiel.

Krok 4

Dodaj cebulę, jajko i dopraw skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr.

Krok 5

Dokładnie wymieszaj i formuj kotleciki, obtocz w mące.

Krok 6

Smaż na rozgrzanym oleju po kilka minut z każdej strony.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety mięsno-rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety mięsno-rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety mięsno-rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety mięsno-rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety mięsno-rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety mięsno-rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety mięsno-rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety mięsno-rybne - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej