Kotlety mięsno-rybne przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety mięsno-rybne

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

3 łyżki

1 sztuka

50 gramów

1 sztuka

1 sztuka

400 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śledzia włóż na kilka minut do wody, aby nie był za słony.

Krok 2

Bułkę namocz w mleku. Cebulę skrój w drobną kostkę.

Krok 3

Śledzia, mięso i bułkę zmiel.

Krok 4

Dodaj cebulę, jajko i dopraw skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr.

Krok 5

Dokładnie wymieszaj i formuj kotleciki, obtocz w mące.

Krok 6

Smaż na rozgrzanym oleju po kilka minut z każdej strony.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety mięsno-rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety mięsno-rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety mięsno-rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety mięsno-rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety mięsno-rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety mięsno-rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety mięsno-rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety mięsno-rybne - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
29 osób ogląda przepis:
Bogracz z pieczarką
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej