
Składniki
1 sztuka
1 łyżka
3 łyżki
1 sztuka
50 gramów
1 sztuka
1 sztuka
400 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Śledzia włóż na kilka minut do wody, aby nie był za słony.
Krok 2
Bułkę namocz w mleku. Cebulę skrój w drobną kostkę.
Krok 3
Śledzia, mięso i bułkę zmiel.
Krok 4
Dodaj cebulę, jajko i dopraw skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr.
Krok 5
Dokładnie wymieszaj i formuj kotleciki, obtocz w mące.
Krok 6
Smaż na rozgrzanym oleju po kilka minut z każdej strony.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej