Kotleciki z sosem czosnkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotleciki z sosem czosnkowym

Autor: Edyta Kyzioł

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

9 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

1 łyżeczka

3 łyżki

2 sztuki

0.5 szklanki

1 sztuka

6 sztuk

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotowanie kotlecików: Mięso myjemy, osuszamy, kroimy na małe kawałeczki (w zależności od tego jakie chcemy mieć kotleciki). Solimy solą morską i wkładamy do lodówki na ok. 1 godz. Rozgrzewamy olej na patelni. Kotleciki panierujemy w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy na złoty kolor.

Krok 2

Przygotowanie sosu czosnkowego: Ząbki czosnku przepuszczamy przez praskę. Do miseczki wkładamy czosnek, jogurt lub śmietanę i doprawiamy do smaku solą morską.

Krok 3

Taki sos czosnkowy dobry jest również do innych pieczonych mięs, do pizzy i do kanapek z wędliną. Jest zdecydowanie bardziej aromatyczny i zdrowszy niż sosy czosnkowe kupione w sklepie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotleciki z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotleciki z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotleciki z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotleciki z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotleciki z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotleciki z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotleciki z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotleciki z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kotlety z łososia
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej