Kotleciki z sosem czosnkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotleciki z sosem czosnkowym

Autor: Edyta Kyzioł

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

1 łyżeczka

3 łyżki

2 sztuki

0.5 szklanki

1 sztuka

6 sztuk

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotowanie kotlecików: Mięso myjemy, osuszamy, kroimy na małe kawałeczki (w zależności od tego jakie chcemy mieć kotleciki). Solimy solą morską i wkładamy do lodówki na ok. 1 godz. Rozgrzewamy olej na patelni. Kotleciki panierujemy w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy na złoty kolor.

Krok 2

Przygotowanie sosu czosnkowego: Ząbki czosnku przepuszczamy przez praskę. Do miseczki wkładamy czosnek, jogurt lub śmietanę i doprawiamy do smaku solą morską.

Krok 3

Taki sos czosnkowy dobry jest również do innych pieczonych mięs, do pizzy i do kanapek z wędliną. Jest zdecydowanie bardziej aromatyczny i zdrowszy niż sosy czosnkowe kupione w sklepie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotleciki z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotleciki z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotleciki z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotleciki z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotleciki z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotleciki z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotleciki z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotleciki z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kotlety z chorizo
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.

Czytaj więcej