Kotleciki z sosem czosnkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotleciki z sosem czosnkowym

Autor: Edyta Kyzioł

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

2 sztuki

3 łyżki

100 mililitrów

1 łyżeczka

50 dekagramów

1 sztuka

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotowanie kotlecików: Mięso myjemy, osuszamy, kroimy na małe kawałeczki (w zależności od tego jakie chcemy mieć kotleciki). Solimy solą morską i wkładamy do lodówki na ok. 1 godz. Rozgrzewamy olej na patelni. Kotleciki panierujemy w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy na złoty kolor.

Krok 2

Przygotowanie sosu czosnkowego: Ząbki czosnku przepuszczamy przez praskę. Do miseczki wkładamy czosnek, jogurt lub śmietanę i doprawiamy do smaku solą morską.

Krok 3

Taki sos czosnkowy dobry jest również do innych pieczonych mięs, do pizzy i do kanapek z wędliną. Jest zdecydowanie bardziej aromatyczny i zdrowszy niż sosy czosnkowe kupione w sklepie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotleciki z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotleciki z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotleciki z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotleciki z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotleciki z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotleciki z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotleciki z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotleciki z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej