Fasolowe kotleciki z fetą i sosem czosnkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Fasolowe kotleciki z fetą i sosem czosnkowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

235 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

171 osób wydrukowało

Pobierz pdf

236 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 sztuki

25 dekagramów

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

5 sztuk

4 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zalej fasolę zimną wodą i odstaw do namoczenia na noc. Następnie odcedź ją i nalej świeżej wody. Dodaj kostki Bulionu na włoszczyźnie Knorr i gotuj do momentu, kiedy fasola będzie miękka. Ponownie odcedź fasolę i odstaw do ostudzenia. Pokrój papryczkę chilli w małą kostkę, posiekaj drobno czosnek oraz natkę pietruszki. Wymieszaj fasolę z papryczką, czosnkiem i natką, po czym zmiel wszystko w maszynce do mielenia mięsa (lub rozdrobnij blenderem).

Fasolowe kotleciki z fetą i sosem czosnkowym - Krok 1

Krok 2

Dodaj do masy jajka, dopraw pieprzem oraz solą (jeśli uznasz to za konieczne) i dokładnie wymieszaj. Pokrój fetę w niedużą kostkę i dodaj do masy fasolowej. Ponownie wymieszaj.

Fasolowe kotleciki z fetą i sosem czosnkowym - Krok 2

Krok 3

Formuj nieduże kotleciki i smaż je na gorącym oleju.

Fasolowe kotleciki z fetą i sosem czosnkowym - Krok 3

Krok 4

Przyrządź Sos sałatkowy Czosnkowy Knorr zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Podawaj kotleciki z sosem.

Fasolowe kotleciki z fetą i sosem czosnkowym - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

2

Opinie o przepisie

  • emtom

    emtom , 23.06.2021

    Słabo. Kotleciki się rozpadają. Bez mąki nie da rady

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fasolowe kotleciki z fetą i sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fasolowe kotleciki z fetą i sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fasolowe kotleciki z fetą i sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fasolowe kotleciki z fetą i sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fasolowe kotleciki z fetą i sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fasolowe kotleciki z fetą i sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fasolowe kotleciki z fetą i sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Fasolowe kotleciki z fetą i sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Fasolowe kotleciki z fetą i sosem czosnkowymFasolowe kotleciki z fetą i sosem czosnkowym

Zalej fasolę zimną wodą i odstaw do namoczenia na noc. Następnie odcedź ją i nalej świeżej wody. Dodaj kostki Bulionu na włoszczyźnie Knorr i gotuj do momentu, kiedy fasola będzie miękka. Ponownie odcedź fasolę i odstaw do ostudzenia. Pokrój papryczkę chilli w małą kostkę, posiekaj drobno czosnek oraz natkę pietruszki. Wymieszaj fasolę z papryczką, czosnkiem i natką, po czym zmiel wszystko w maszynce do mielenia mięsa (lub rozdrobnij blenderem).