Fasolowe kotleciki z fetą i sosem czosnkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Fasolowe kotleciki z fetą i sosem czosnkowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

234 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

166 osób wydrukowało

Pobierz pdf

233 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 sztuki

25 dekagramów

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

5 sztuk

4 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zalej fasolę zimną wodą i odstaw do namoczenia na noc. Następnie odcedź ją i nalej świeżej wody. Dodaj kostki Bulionu na włoszczyźnie Knorr i gotuj do momentu, kiedy fasola będzie miękka. Ponownie odcedź fasolę i odstaw do ostudzenia. Pokrój papryczkę chilli w małą kostkę, posiekaj drobno czosnek oraz natkę pietruszki. Wymieszaj fasolę z papryczką, czosnkiem i natką, po czym zmiel wszystko w maszynce do mielenia mięsa (lub rozdrobnij blenderem).

Fasolowe kotleciki z fetą i sosem czosnkowym - Krok 1

Krok 2

Dodaj do masy jajka, dopraw pieprzem oraz solą (jeśli uznasz to za konieczne) i dokładnie wymieszaj. Pokrój fetę w niedużą kostkę i dodaj do masy fasolowej. Ponownie wymieszaj.

Fasolowe kotleciki z fetą i sosem czosnkowym - Krok 2

Krok 3

Formuj nieduże kotleciki i smaż je na gorącym oleju.

Fasolowe kotleciki z fetą i sosem czosnkowym - Krok 3

Krok 4

Przyrządź Sos sałatkowy Czosnkowy Knorr zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Podawaj kotleciki z sosem.

Fasolowe kotleciki z fetą i sosem czosnkowym - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

2

Opinie o przepisie

  • emtom

    emtom , 23.06.2021

    Słabo. Kotleciki się rozpadają. Bez mąki nie da rady

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fasolowe kotleciki z fetą i sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fasolowe kotleciki z fetą i sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fasolowe kotleciki z fetą i sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fasolowe kotleciki z fetą i sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fasolowe kotleciki z fetą i sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fasolowe kotleciki z fetą i sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fasolowe kotleciki z fetą i sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Fasolowe kotleciki z fetą i sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Bambus z ryżem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Fasolowe kotleciki z fetą i sosem czosnkowymFasolowe kotleciki z fetą i sosem czosnkowym

Zalej fasolę zimną wodą i odstaw do namoczenia na noc. Następnie odcedź ją i nalej świeżej wody. Dodaj kostki Bulionu na włoszczyźnie Knorr i gotuj do momentu, kiedy fasola będzie miękka. Ponownie odcedź fasolę i odstaw do ostudzenia. Pokrój papryczkę chilli w małą kostkę, posiekaj drobno czosnek oraz natkę pietruszki. Wymieszaj fasolę z papryczką, czosnkiem i natką, po czym zmiel wszystko w maszynce do mielenia mięsa (lub rozdrobnij blenderem).