Fasolowe kotleciki z fetą i sosem czosnkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Fasolowe kotleciki z fetą i sosem czosnkowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

heart
238 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

177 osób wydrukowało

Pobierz pdf

242 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 sztuki

25 dekagramów

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

5 sztuk

4 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zalej fasolę zimną wodą i odstaw do namoczenia na noc. Następnie odcedź ją i nalej świeżej wody. Dodaj kostki Bulionu na włoszczyźnie Knorr i gotuj do momentu, kiedy fasola będzie miękka. Ponownie odcedź fasolę i odstaw do ostudzenia. Pokrój papryczkę chilli w małą kostkę, posiekaj drobno czosnek oraz natkę pietruszki. Wymieszaj fasolę z papryczką, czosnkiem i natką, po czym zmiel wszystko w maszynce do mielenia mięsa (lub rozdrobnij blenderem).

Fasolowe kotleciki z fetą i sosem czosnkowym - Krok 1

Krok 2

Dodaj do masy jajka, dopraw pieprzem oraz solą (jeśli uznasz to za konieczne) i dokładnie wymieszaj. Pokrój fetę w niedużą kostkę i dodaj do masy fasolowej. Ponownie wymieszaj.

Fasolowe kotleciki z fetą i sosem czosnkowym - Krok 2

Krok 3

Formuj nieduże kotleciki i smaż je na gorącym oleju.

Fasolowe kotleciki z fetą i sosem czosnkowym - Krok 3

Krok 4

Przyrządź Sos sałatkowy Czosnkowy Knorr zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Podawaj kotleciki z sosem.

Fasolowe kotleciki z fetą i sosem czosnkowym - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

2

Opinie o przepisie

  • emtom

    emtom , 23.06.2021

    Słabo. Kotleciki się rozpadają. Bez mąki nie da rady

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fasolowe kotleciki z fetą i sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fasolowe kotleciki z fetą i sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fasolowe kotleciki z fetą i sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fasolowe kotleciki z fetą i sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fasolowe kotleciki z fetą i sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fasolowe kotleciki z fetą i sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fasolowe kotleciki z fetą i sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Fasolowe kotleciki z fetą i sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kotlety ruskie
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Fasolowe kotleciki z fetą i sosem czosnkowymFasolowe kotleciki z fetą i sosem czosnkowym

Zalej fasolę zimną wodą i odstaw do namoczenia na noc. Następnie odcedź ją i nalej świeżej wody. Dodaj kostki Bulionu na włoszczyźnie Knorr i gotuj do momentu, kiedy fasola będzie miękka. Ponownie odcedź fasolę i odstaw do ostudzenia. Pokrój papryczkę chilli w małą kostkę, posiekaj drobno czosnek oraz natkę pietruszki. Wymieszaj fasolę z papryczką, czosnkiem i natką, po czym zmiel wszystko w maszynce do mielenia mięsa (lub rozdrobnij blenderem).