Fasolowe kotleciki z fetą i sosem czosnkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl

Fasolowe kotleciki z fetą i sosem czosnkowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

215 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

135 osób wydrukowało

Pobierz pdf

170 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 sztuki

25 dekagramów

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

5 sztuk

4 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zalej fasolę zimną wodą i odstaw do namoczenia na noc. Następnie odcedź ją i nalej świeżej wody. Dodaj kostki Bulionu na włoszczyźnie Knorr i gotuj do momentu, kiedy fasola będzie miękka. Ponownie odcedź fasolę i odstaw do ostudzenia. Pokrój papryczkę chilli w małą kostkę, posiekaj drobno czosnek oraz natkę pietruszki. Wymieszaj fasolę z papryczką, czosnkiem i natką, po czym zmiel wszystko w maszynce do mielenia mięsa (lub rozdrobnij blenderem).

Fasolowe kotleciki z fetą i sosem czosnkowym - Krok 1

Krok 2

Dodaj do masy jajka, dopraw pieprzem oraz solą (jeśli uznasz to za konieczne) i dokładnie wymieszaj. Pokrój fetę w niedużą kostkę i dodaj do masy fasolowej. Ponownie wymieszaj.

Fasolowe kotleciki z fetą i sosem czosnkowym - Krok 2

Krok 3

Formuj nieduże kotleciki i smaż je na gorącym oleju.

Fasolowe kotleciki z fetą i sosem czosnkowym - Krok 3

Krok 4

Przyrządź Sos sałatkowy Czosnkowy Knorr zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Podawaj kotleciki z sosem.

Fasolowe kotleciki z fetą i sosem czosnkowym - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fasolowe kotleciki z fetą i sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fasolowe kotleciki z fetą i sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fasolowe kotleciki z fetą i sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fasolowe kotleciki z fetą i sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fasolowe kotleciki z fetą i sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fasolowe kotleciki z fetą i sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fasolowe kotleciki z fetą i sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej