Składniki
2 sztuki
3 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
3 sztuki
1 sztuka
1 łyżka
40 dekagramów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj. Cukinie pokrój w plastry, a paprykę w paski. Dymki potnij na kawałki.
Krok 2
Czosnek posiekaj i zeszklij na oleju.
Krok 3
Dodaj paprykę, cukinię i smaż 8 minut. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 4
Makaron wymieszaj z warzywami i dymką. Posyp posiekanym koperkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
RGęsina to mięso, które świetnie pasuje do kuchni polskiej, ponieważ możecie ją łączyć z owocami, warzywami i ziołami na wiele różnych sposobów. Pieczone gęsie udka to doskonały pomysł na uroczysty obiad lub kolację, ale pod warunkiem, że mięso po wyjęciu z piekarnika będzie soczyste i pełne smaku.
Czytaj więcejJesteście znudzeni tradycyjną panierką z bułki tartej, ale nie wyobrażacie sobie ulubionych kotletów bez złocistej otoczki? Panierka panko to strzał w dziesiątkę! Mimo że wywodzi się z kuchni japońskiej i jest powszechnie używana w azjatyckich specjałach, na polskich stołach sprawdzi się celująco.
Czytaj więcej