
Składniki
2 sztuki
3 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
3 sztuki
1 sztuka
1 łyżka
40 dekagramów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj. Cukinie pokrój w plastry, a paprykę w paski. Dymki potnij na kawałki.
Krok 2
Czosnek posiekaj i zeszklij na oleju.
Krok 3
Dodaj paprykę, cukinię i smaż 8 minut. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 4
Makaron wymieszaj z warzywami i dymką. Posyp posiekanym koperkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej