
Składniki
2 sztuki
3 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
3 sztuki
1 sztuka
1 łyżka
40 dekagramów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj. Cukinie pokrój w plastry, a paprykę w paski. Dymki potnij na kawałki.
Krok 2
Czosnek posiekaj i zeszklij na oleju.
Krok 3
Dodaj paprykę, cukinię i smaż 8 minut. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 4
Makaron wymieszaj z warzywami i dymką. Posyp posiekanym koperkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej