Rurki makaronowe z warzywami - szybki przepis | Przepisy.pl pixel

Rurki z warzywami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

3 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

40 dekagramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj. Cukinie pokrój w plastry, a paprykę w paski. Dymki potnij na kawałki.

Krok 2

Czosnek posiekaj i zeszklij na oleju.

Krok 3

Dodaj paprykę, cukinię i smaż 8 minut. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 4

Makaron wymieszaj z warzywami i dymką. Posyp posiekanym koperkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rurki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rurki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rurki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rurki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rurki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rurki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rurki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rurki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

RGęsina to mięso, które świetnie pasuje do kuchni polskiej, ponieważ możecie ją łączyć z owocami, warzywami i ziołami na wiele różnych sposobów. Pieczone gęsie udka to doskonały pomysł na uroczysty obiad lub kolację, ale pod warunkiem, że mięso po wyjęciu z piekarnika będzie soczyste i pełne smaku.

Czytaj więcej

Jesteście znudzeni tradycyjną panierką z bułki tartej, ale nie wyobrażacie sobie ulubionych kotletów bez złocistej otoczki? Panierka panko to strzał w dziesiątkę! Mimo że wywodzi się z kuchni japońskiej i jest powszechnie używana w azjatyckich specjałach, na polskich stołach sprawdzi się celująco.

Czytaj więcej