Rurki makaronowe z warzywami - szybki przepis | Przepisy.pl pixel

Rurki z warzywami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

3 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

40 dekagramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj. Cukinie pokrój w plastry, a paprykę w paski. Dymki potnij na kawałki.

Krok 2

Czosnek posiekaj i zeszklij na oleju.

Krok 3

Dodaj paprykę, cukinię i smaż 8 minut. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 4

Makaron wymieszaj z warzywami i dymką. Posyp posiekanym koperkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rurki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rurki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rurki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rurki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rurki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rurki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rurki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rurki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Surówka a la Coleslaw
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej