
Składniki
1 szczypta
1 opakowanie
1 opakowanie
0.5 opakowania
2 łyżki
600 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Płaty śledzia pokrój w średnie plastry.
Krok 2
Rodzynki sparz wrzątkiem, a następnie odsącz. Ananasa pokrój w kostkę.
Krok 3
Do salaterki wrzuć śledzie, rodzynki, ananasy i dodaj kukurydzę.
Krok 4
Wszystko zalej majonezem, dopraw i wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Podobne przepisy
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej