Śledź w sałatce hawajskiej

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

302

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 opakowanie

1 opakowanie

0.5 opakowania

2 łyżki

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Płaty śledzia pokrój w średnie plastry.

Krok 2

Rodzynki sparz wrzątkiem, a następnie odsącz. Ananasa pokrój w kostkę.

Krok 3

Do salaterki wrzuć śledzie, rodzynki, ananasy i dodaj kukurydzę.

Krok 4

Wszystko zalej majonezem, dopraw i wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledź w sałatce hawajskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledź w sałatce hawajskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledź w sałatce hawajskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledź w sałatce hawajskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledź w sałatce hawajskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledź w sałatce hawajskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledź w sałatce hawajskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej