
Składniki
1 szczypta
1 opakowanie
1 opakowanie
0.5 opakowania
2 łyżki
600 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Płaty śledzia pokrój w średnie plastry.
Krok 2
Rodzynki sparz wrzątkiem, a następnie odsącz. Ananasa pokrój w kostkę.
Krok 3
Do salaterki wrzuć śledzie, rodzynki, ananasy i dodaj kukurydzę.
Krok 4
Wszystko zalej majonezem, dopraw i wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej