
Składniki
1 szczypta
1 opakowanie
1 opakowanie
0.5 opakowania
2 łyżki
600 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Płaty śledzia pokrój w średnie plastry.
Krok 2
Rodzynki sparz wrzątkiem, a następnie odsącz. Ananasa pokrój w kostkę.
Krok 3
Do salaterki wrzuć śledzie, rodzynki, ananasy i dodaj kukurydzę.
Krok 4
Wszystko zalej majonezem, dopraw i wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej