
Składniki
1 szczypta
1 opakowanie
1 opakowanie
0.5 opakowania
2 łyżki
600 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Płaty śledzia pokrój w średnie plastry.
Krok 2
Rodzynki sparz wrzątkiem, a następnie odsącz. Ananasa pokrój w kostkę.
Krok 3
Do salaterki wrzuć śledzie, rodzynki, ananasy i dodaj kukurydzę.
Krok 4
Wszystko zalej majonezem, dopraw i wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Podobne przepisy
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej