
Składniki
null
1 łyżeczka
2 sztuki
50 gramów
150 gramów
1 szklanka
50 mililitrów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cytryny umyj, sparz wrzącą wodą, obierz ze skórki i pokrój w kostkę.
Krok 2
Winogrona przebierz, opłucz i przekrój na pół.
Krok 3
Rodzynki opłucz.
Krok 4
Następnie winogrona połącz z majonezem, koniakiem, opłukanymi rodzynkami i sokiem cytrynowym. Dopraw do smaku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej