
Składniki
null
1 łyżeczka
2 sztuki
50 gramów
150 gramów
1 szklanka
50 mililitrów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cytryny umyj, sparz wrzącą wodą, obierz ze skórki i pokrój w kostkę.
Krok 2
Winogrona przebierz, opłucz i przekrój na pół.
Krok 3
Rodzynki opłucz.
Krok 4
Następnie winogrona połącz z majonezem, koniakiem, opłukanymi rodzynkami i sokiem cytrynowym. Dopraw do smaku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej