Sos „alpejski” przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos „alpejski”

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

null

1 łyżeczka

2 sztuki

50 gramów

150 gramów

1 szklanka

50 mililitrów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cytryny umyj, sparz wrzącą wodą, obierz ze skórki i pokrój w kostkę.

Krok 2

Winogrona przebierz, opłucz i przekrój na pół.

Krok 3

Rodzynki opłucz.

Krok 4

Następnie winogrona połącz z majonezem, koniakiem, opłukanymi rodzynkami i sokiem cytrynowym. Dopraw do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos „alpejski” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos „alpejski” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos „alpejski” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos „alpejski” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos „alpejski” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos „alpejski” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos „alpejski” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos „alpejski” - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.

Czytaj więcej

Delikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.

Czytaj więcej