Sos „alpejski” przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos „alpejski”

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

1 łyżeczka

2 sztuki

50 gramów

150 gramów

1 szklanka

50 mililitrów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cytryny umyj, sparz wrzącą wodą, obierz ze skórki i pokrój w kostkę.

Krok 2

Winogrona przebierz, opłucz i przekrój na pół.

Krok 3

Rodzynki opłucz.

Krok 4

Następnie winogrona połącz z majonezem, koniakiem, opłukanymi rodzynkami i sokiem cytrynowym. Dopraw do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos „alpejski” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos „alpejski” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos „alpejski” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos „alpejski” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos „alpejski” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos „alpejski” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos „alpejski” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos „alpejski” - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Czy szparagi wrzucamy do gotującej wody? Jak je przyrządzić, by wydobyć z nich pełnię smaku? To raptem dwa z wielu pytań, jakie przychodzą na myśl, gdy rozpoczyna się sezon na szparagi, a my nie mamy zbyt wiele doświadczenia w ich przygotowywaniu.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem.

Czytaj więcej