Sos „alpejski” przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos „alpejski”

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

1 łyżeczka

2 sztuki

50 gramów

150 gramów

1 szklanka

50 mililitrów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cytryny umyj, sparz wrzącą wodą, obierz ze skórki i pokrój w kostkę.

Krok 2

Winogrona przebierz, opłucz i przekrój na pół.

Krok 3

Rodzynki opłucz.

Krok 4

Następnie winogrona połącz z majonezem, koniakiem, opłukanymi rodzynkami i sokiem cytrynowym. Dopraw do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos „alpejski” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos „alpejski” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos „alpejski” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos „alpejski” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos „alpejski” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos „alpejski” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos „alpejski” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos „alpejski” - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Roladki z szynki
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej