
Składniki
null
1 łyżeczka
2 sztuki
50 gramów
150 gramów
1 szklanka
50 mililitrów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cytryny umyj, sparz wrzącą wodą, obierz ze skórki i pokrój w kostkę.
Krok 2
Winogrona przebierz, opłucz i przekrój na pół.
Krok 3
Rodzynki opłucz.
Krok 4
Następnie winogrona połącz z majonezem, koniakiem, opłukanymi rodzynkami i sokiem cytrynowym. Dopraw do smaku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej