Sos „alpejski” przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos „alpejski”

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

1 łyżeczka

2 sztuki

50 gramów

150 gramów

1 szklanka

50 mililitrów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cytryny umyj, sparz wrzącą wodą, obierz ze skórki i pokrój w kostkę.

Krok 2

Winogrona przebierz, opłucz i przekrój na pół.

Krok 3

Rodzynki opłucz.

Krok 4

Następnie winogrona połącz z majonezem, koniakiem, opłukanymi rodzynkami i sokiem cytrynowym. Dopraw do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos „alpejski” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos „alpejski” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos „alpejski” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos „alpejski” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos „alpejski” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos „alpejski” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos „alpejski” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos „alpejski” - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Szyszki
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej