Placuszki z cukinii video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Placuszki z cukinii - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

63

heart
738 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

978 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1600 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

750 gramów

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

75 gramów

3 sztuki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Ubij jajka, zetrzyj cukinię na tarce, cebulę drobno posiekaj. Wymieszaj w dużej misce cukinię z cebulą, mąką, jajkami.

Placuszki z cukinii - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Bazylię i pietruszkę dodaj do masy i dopraw pieprzem.

Placuszki z cukinii - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Na rozgrzanej oliwie smaż placuszki do zbrązowienia. Przygotuj Sos sałatkowy czosnkowy Knorr według przepisu na opakowaniu.

Placuszki z cukinii - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Odsącz na papierowym ręczniku, podawaj z dipem czosnkowym.

Placuszki z cukinii - VIDEO - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

4

Opinie o przepisie

  • Kamila Kolbuch

    Kamila Kolbuch , 02.11.2022

    Lato na talerzu - są pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Gosia

    Gosia , 21.06.2021

    Ja robie cukinia i marchew

    Odpowiedz Odpowiedz
  • MJ

    MJ , 05.06.2021

    Właśnie zrobiłam. Są super!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Iwona Gorka

    Iwona Gorka , 08.09.2019

    Rewelacja i zawsze się udaje. Polecam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placuszki z cukinii - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placuszki z cukinii - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placuszki z cukinii - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placuszki z cukinii - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placuszki z cukinii - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placuszki z cukinii - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placuszki z cukinii - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placuszki z cukinii - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zawijany boczek
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Placuszki z cukinii - VIDEOPlacuszki z cukinii - VIDEO

Rumiane i chrupiące placuszki z cukinii, podane w towarzystwie dipu czosnkowego, oczarują nie tylko miłośników dań bezmięsnych. Dodaj do nich koniecznie świeżą bazylię i posiekaną natkę pietruszki. Jeśli przygotowujesz placuszki z młodej cukinii o delikatnej, cienkiej skórce, wystarczy ją dokładnie umyć, osuszyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dojrzałą cukinię należy natomiast nie tylko obrać, ale również wydrążyć z niej nasiona. Aby masa na placuszki nie była zbyt wodnista, warto posolić startą cukinię, odstawić na około 15-20 minut, by puściła soki, a następnie dobrze odcisnąć i dopiero wtedy połączyć z resztą składników. Placuszki z cukinii możesz przygotować na sposób grecki – wystarczy dodać do masy odrobinę sera feta. Pamiętaj, aby smażyć je na dobrze rozgrzanej patelni. Gotowe serwuj wraz z sosem czosnkowym na obiad lub kolację.