Placuszki z cukinii video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Placuszki z cukinii - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

63

heart
736 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

958 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1575 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

750 gramów

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

75 gramów

3 sztuki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Ubij jajka, zetrzyj cukinię na tarce, cebulę drobno posiekaj. Wymieszaj w dużej misce cukinię z cebulą, mąką, jajkami.

Placuszki z cukinii - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Bazylię i pietruszkę dodaj do masy i dopraw pieprzem.

Placuszki z cukinii - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Na rozgrzanej oliwie smaż placuszki do zbrązowienia. Przygotuj Sos sałatkowy czosnkowy Knorr według przepisu na opakowaniu.

Placuszki z cukinii - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Odsącz na papierowym ręczniku, podawaj z dipem czosnkowym.

Placuszki z cukinii - VIDEO - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

4

Opinie o przepisie

  • Kamila Kolbuch

    Kamila Kolbuch , 02.11.2022

    Lato na talerzu - są pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Gosia

    Gosia , 21.06.2021

    Ja robie cukinia i marchew

    Odpowiedz Odpowiedz
  • MJ

    MJ , 05.06.2021

    Właśnie zrobiłam. Są super!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Iwona Gorka

    Iwona Gorka , 08.09.2019

    Rewelacja i zawsze się udaje. Polecam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placuszki z cukinii - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placuszki z cukinii - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placuszki z cukinii - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placuszki z cukinii - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placuszki z cukinii - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placuszki z cukinii - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placuszki z cukinii - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placuszki z cukinii - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Koktajlowe rożki
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Placuszki z cukinii - VIDEOPlacuszki z cukinii - VIDEO

Rumiane i chrupiące placuszki z cukinii, podane w towarzystwie dipu czosnkowego, oczarują nie tylko miłośników dań bezmięsnych. Dodaj do nich koniecznie świeżą bazylię i posiekaną natkę pietruszki. Jeśli przygotowujesz placuszki z młodej cukinii o delikatnej, cienkiej skórce, wystarczy ją dokładnie umyć, osuszyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dojrzałą cukinię należy natomiast nie tylko obrać, ale również wydrążyć z niej nasiona. Aby masa na placuszki nie była zbyt wodnista, warto posolić startą cukinię, odstawić na około 15-20 minut, by puściła soki, a następnie dobrze odcisnąć i dopiero wtedy połączyć z resztą składników. Placuszki z cukinii możesz przygotować na sposób grecki – wystarczy dodać do masy odrobinę sera feta. Pamiętaj, aby smażyć je na dobrze rozgrzanej patelni. Gotowe serwuj wraz z sosem czosnkowym na obiad lub kolację.