Aromatyczny kuskus z warzywami na ostro
średnie
495 osób zapisało

Składniki
3 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
1 opakowanie
1 opakowanie
1 opakowanie
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
1 szczypta
100 gramów
100 mililitrów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na rozgrzany tłuszcz wrzuć skrojoną w małą kostkę cebulę oraz posiekany ząbek czosnku. Kiedy cebula się przyrumieni dodaj kiełbasę pokrojoną w kostkę.

Krok 2
Smaż dopóki nie zmiękną, a potem dodaj do kiełbasy i wymieszaj. Następnie dodaj pomidory oraz Bulion warzywny Knorr i duś przez chwilę mieszając.

Krok 3
Następnie wsyp przyprawy, wyciśnięty ząbek czosnku i duś chwilę, ewentualnie podlewając wodą. Serwuj z przygotowaną wcześniej kaszą kuskus.

Krok 4
Rozgrzej 2 łyżki oleju w garnku i wrzuć do niego mrożonki.

Krok 5
Przygotowanie kaszy kuskus. W dwóch takich samym naczyniach odmierz tę samą objętość kaszy i bulionu. Bulion zagotuj, zalej nim kaszę i zakryj. Po 2-3 minutach odkryj kaszę i dobrze wszystko wymieszaj.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Aromatyczny kuskus z warzywami na ostro
Delikatny kuskus z warzywami i kiełbasą, duszonymi z curry i ostrą papryką, to świetny pomysł na szybki domowy obiad.