Aromatyczny kuskus z warzywami na ostro
średnie
515 osób zapisało

Składniki
3 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
1 opakowanie
1 opakowanie
1 opakowanie
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
1 szczypta
100 gramów
100 mililitrów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na rozgrzany tłuszcz wrzuć skrojoną w małą kostkę cebulę oraz posiekany ząbek czosnku. Kiedy cebula się przyrumieni dodaj kiełbasę pokrojoną w kostkę.

Krok 2
Smaż dopóki nie zmiękną, a potem dodaj do kiełbasy i wymieszaj. Następnie dodaj pomidory oraz Bulion warzywny Knorr i duś przez chwilę mieszając.

Krok 3
Następnie wsyp przyprawy, wyciśnięty ząbek czosnku i duś chwilę, ewentualnie podlewając wodą. Serwuj z przygotowaną wcześniej kaszą kuskus.

Krok 4
Rozgrzej 2 łyżki oleju w garnku i wrzuć do niego mrożonki.

Krok 5
Przygotowanie kaszy kuskus. W dwóch takich samym naczyniach odmierz tę samą objętość kaszy i bulionu. Bulion zagotuj, zalej nim kaszę i zakryj. Po 2-3 minutach odkryj kaszę i dobrze wszystko wymieszaj.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejInne przepisy
Aromatyczny kuskus z warzywami na ostro
Delikatny kuskus z warzywami i kiełbasą, duszonymi z curry i ostrą papryką, to świetny pomysł na szybki domowy obiad.