
Składniki
50 dekagramów
3 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
3 sztuki
1 szczypta
0.5 szklanki
30 dekagramów
1 łyżka
0.5 łyżeczki
1 pęczek
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotowuj ciasto: mąkę z proszkiem do pieczenia przesiej. Wlej mleko, wbij jajka i dopraw solą i pieprzem. Wyrób na jednolitą masę.
Krok 2
Cukinię po umyciu obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Krok 3
Pora umyj i pokrój w cienkie pół plasterki.
Krok 4
Dymkę ze szczypiorkiem oraz koperek umyj, odsącz i posiekaj.
Krok 5
Warzywa wymieszaj dokładnie z ciastem i sosem sojowym.
Krok 6
Łyżką nabieraj niewielkie porcje masy. Kładź je na rozgrzany olej i smaż placki z obu stron do czasu, gdy się zarumienią.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























