Placki z cukinii przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placki z cukinii

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
11 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

35 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

3 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

3 sztuki

1 szczypta

0.5 szklanki

30 dekagramów

1 łyżka

0.5 łyżeczki

1 pęczek

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotowuj ciasto: mąkę z proszkiem do pieczenia przesiej. Wlej mleko, wbij jajka i dopraw solą i pieprzem. Wyrób na jednolitą masę.

Krok 2

Cukinię po umyciu obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

Krok 3

Pora umyj i pokrój w cienkie pół plasterki.

Krok 4

Dymkę ze szczypiorkiem oraz koperek umyj, odsącz i posiekaj.

Krok 5

Warzywa wymieszaj dokładnie z ciastem i sosem sojowym.

Krok 6

Łyżką nabieraj niewielkie porcje masy. Kładź je na rozgrzany olej i smaż placki z obu stron do czasu, gdy się zarumienią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placki z cukinii - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej