Placki z cukinii przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placki z cukinii

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
11 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

35 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

3 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

3 sztuki

1 szczypta

0.5 szklanki

30 dekagramów

1 łyżka

0.5 łyżeczki

1 pęczek

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotowuj ciasto: mąkę z proszkiem do pieczenia przesiej. Wlej mleko, wbij jajka i dopraw solą i pieprzem. Wyrób na jednolitą masę.

Krok 2

Cukinię po umyciu obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

Krok 3

Pora umyj i pokrój w cienkie pół plasterki.

Krok 4

Dymkę ze szczypiorkiem oraz koperek umyj, odsącz i posiekaj.

Krok 5

Warzywa wymieszaj dokładnie z ciastem i sosem sojowym.

Krok 6

Łyżką nabieraj niewielkie porcje masy. Kładź je na rozgrzany olej i smaż placki z obu stron do czasu, gdy się zarumienią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placki z cukinii - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Moczka śląska
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej