Placki z cukinii przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placki z cukinii

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
11 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

35 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

3 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

3 sztuki

1 szczypta

0.5 szklanki

30 dekagramów

1 łyżka

0.5 łyżeczki

1 pęczek

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotowuj ciasto: mąkę z proszkiem do pieczenia przesiej. Wlej mleko, wbij jajka i dopraw solą i pieprzem. Wyrób na jednolitą masę.

Krok 2

Cukinię po umyciu obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

Krok 3

Pora umyj i pokrój w cienkie pół plasterki.

Krok 4

Dymkę ze szczypiorkiem oraz koperek umyj, odsącz i posiekaj.

Krok 5

Warzywa wymieszaj dokładnie z ciastem i sosem sojowym.

Krok 6

Łyżką nabieraj niewielkie porcje masy. Kładź je na rozgrzany olej i smaż placki z obu stron do czasu, gdy się zarumienią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placki z cukinii - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Schab z suszonymi owocami
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej