Placki z cukinii przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placki z cukinii

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
11 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

35 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

3 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

3 sztuki

1 szczypta

0.5 szklanki

30 dekagramów

1 łyżka

0.5 łyżeczki

1 pęczek

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotowuj ciasto: mąkę z proszkiem do pieczenia przesiej. Wlej mleko, wbij jajka i dopraw solą i pieprzem. Wyrób na jednolitą masę.

Krok 2

Cukinię po umyciu obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

Krok 3

Pora umyj i pokrój w cienkie pół plasterki.

Krok 4

Dymkę ze szczypiorkiem oraz koperek umyj, odsącz i posiekaj.

Krok 5

Warzywa wymieszaj dokładnie z ciastem i sosem sojowym.

Krok 6

Łyżką nabieraj niewielkie porcje masy. Kładź je na rozgrzany olej i smaż placki z obu stron do czasu, gdy się zarumienią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placki z cukinii - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej