Roladki drobiowe z brokułami i żółtym serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki drobiowe z brokułami i żółtym serem

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

1

5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

100 gramów

2 plastry

2 plastry

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z kurczaka płuczemy, dzielimy na dwie części i delikatnie rozbijamy. Każdy kawałek oprószamy czosnkiem w mini kostkach Knorr. Brokuły przelewamy wrzątkiem. Na każdy kawałek mięsa kładziemy plaster sera i różyczki brokuł. Zwijamy w roladki i spinamy wykałaczkami.

Krok 2

Roladki obficie posypujemy przyprawą naturalną do kurczaka Knorr i smażymy na rumiano na oleju- najlepiej na początku pod przykryciem na małym ogniu do ścięcia mięsa. Wyciągamy wykałaczki. Usmażone roladki podajemy w całości lub w formie szaszłyków z cukinią i dobrej jakości szynką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki drobiowe z brokułami i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki drobiowe z brokułami i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki drobiowe z brokułami i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki drobiowe z brokułami i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki drobiowe z brokułami i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki drobiowe z brokułami i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki drobiowe z brokułami i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki drobiowe z brokułami i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej