Roladki drobiowe z brokułami i żółtym serem
średnie
12 osób zapisało

Składniki
300 gramów
100 gramów
2 plastry
2 plastry
1 sztuka
1 łyżka
1 sztuka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi z kurczaka płuczemy, dzielimy na dwie części i delikatnie rozbijamy. Każdy kawałek oprószamy czosnkiem w mini kostkach Knorr. Brokuły przelewamy wrzątkiem. Na każdy kawałek mięsa kładziemy plaster sera i różyczki brokuł. Zwijamy w roladki i spinamy wykałaczkami.
Krok 2
Roladki obficie posypujemy przyprawą naturalną do kurczaka Knorr i smażymy na rumiano na oleju- najlepiej na początku pod przykryciem na małym ogniu do ścięcia mięsa. Wyciągamy wykałaczki. Usmażone roladki podajemy w całości lub w formie szaszłyków z cukinią i dobrej jakości szynką.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej