Roladki drobiowe z brokułami i żółtym serem

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

1

5 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

100 gramów

2 plastry

2 plastry

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z kurczaka płuczemy, dzielimy na dwie części i delikatnie rozbijamy. Każdy kawałek oprószamy czosnkiem w mini kostkach Knorr. Brokuły przelewamy wrzątkiem. Na każdy kawałek mięsa kładziemy plaster sera i różyczki brokuł. Zwijamy w roladki i spinamy wykałaczkami.

Krok 2

Roladki obficie posypujemy przyprawą naturalną do kurczaka Knorr i smażymy na rumiano na oleju- najlepiej na początku pod przykryciem na małym ogniu do ścięcia mięsa. Wyciągamy wykałaczki. Usmażone roladki podajemy w całości lub w formie szaszłyków z cukinią i dobrej jakości szynką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki drobiowe z brokułami i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki drobiowe z brokułami i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki drobiowe z brokułami i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki drobiowe z brokułami i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki drobiowe z brokułami i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki drobiowe z brokułami i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki drobiowe z brokułami i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej