Roladki drobiowe z brokułami i żółtym serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki drobiowe z brokułami i żółtym serem

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

100 gramów

2 plastry

2 plastry

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z kurczaka płuczemy, dzielimy na dwie części i delikatnie rozbijamy. Każdy kawałek oprószamy czosnkiem w mini kostkach Knorr. Brokuły przelewamy wrzątkiem. Na każdy kawałek mięsa kładziemy plaster sera i różyczki brokuł. Zwijamy w roladki i spinamy wykałaczkami.

Krok 2

Roladki obficie posypujemy przyprawą naturalną do kurczaka Knorr i smażymy na rumiano na oleju- najlepiej na początku pod przykryciem na małym ogniu do ścięcia mięsa. Wyciągamy wykałaczki. Usmażone roladki podajemy w całości lub w formie szaszłyków z cukinią i dobrej jakości szynką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki drobiowe z brokułami i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki drobiowe z brokułami i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki drobiowe z brokułami i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki drobiowe z brokułami i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki drobiowe z brokułami i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki drobiowe z brokułami i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki drobiowe z brokułami i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki drobiowe z brokułami i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej