Roladki drobiowe z brokułami i żółtym serem
średnie
10 osób zapisało

Składniki
300 gramów
100 gramów
2 plastry
2 plastry
1 sztuka
1 łyżka
1 sztuka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi z kurczaka płuczemy, dzielimy na dwie części i delikatnie rozbijamy. Każdy kawałek oprószamy czosnkiem w mini kostkach Knorr. Brokuły przelewamy wrzątkiem. Na każdy kawałek mięsa kładziemy plaster sera i różyczki brokuł. Zwijamy w roladki i spinamy wykałaczkami.
Krok 2
Roladki obficie posypujemy przyprawą naturalną do kurczaka Knorr i smażymy na rumiano na oleju- najlepiej na początku pod przykryciem na małym ogniu do ścięcia mięsa. Wyciągamy wykałaczki. Usmażone roladki podajemy w całości lub w formie szaszłyków z cukinią i dobrej jakości szynką.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej