Roladki z suszonymi pomidorami i zielonymi oliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z suszonymi pomidorami i zielonymi oliwkami

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

2

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

4 sztuki

1 łyżka

2 łyżki

1 szczypta

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso opłukaj i osuszusz. Podziel na 2 kawałki i rozbij tłuczkiem. Każdy kawałek mięsa oprósz pieprzem i czosnkiem w mini kostkach Knorr. Rozłóż na nich suszone pomidory, oliwki i starty żółty ser. Zwiń w roladki i posyp je przyprawą do kurczaka Knorr.

Krok 2

Na patelni rozgrzej olej i połóż roladki. Smaż na małym ogniu – najlepiej pod przykryciem, aż mięso się zetnie. Następnie zdejmij pokrywkę i zrumień ze wszystkich stron.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z suszonymi pomidorami i zielonymi oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z suszonymi pomidorami i zielonymi oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z suszonymi pomidorami i zielonymi oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z suszonymi pomidorami i zielonymi oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z suszonymi pomidorami i zielonymi oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z suszonymi pomidorami i zielonymi oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z suszonymi pomidorami i zielonymi oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z suszonymi pomidorami i zielonymi oliwkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej