Roladki z suszonymi pomidorami i zielonymi oliwkami
średnie
13 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
1 szczypta
4 sztuki
1 łyżka
2 łyżki
1 szczypta
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso opłukaj i osuszusz. Podziel na 2 kawałki i rozbij tłuczkiem. Każdy kawałek mięsa oprósz pieprzem i czosnkiem w mini kostkach Knorr. Rozłóż na nich suszone pomidory, oliwki i starty żółty ser. Zwiń w roladki i posyp je przyprawą do kurczaka Knorr.
Krok 2
Na patelni rozgrzej olej i połóż roladki. Smaż na małym ogniu – najlepiej pod przykryciem, aż mięso się zetnie. Następnie zdejmij pokrywkę i zrumień ze wszystkich stron.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































