Roladki z suszonymi pomidorami i zielonymi oliwkami
średnie
13 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
1 szczypta
4 sztuki
1 łyżka
2 łyżki
1 szczypta
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso opłukaj i osuszusz. Podziel na 2 kawałki i rozbij tłuczkiem. Każdy kawałek mięsa oprósz pieprzem i czosnkiem w mini kostkach Knorr. Rozłóż na nich suszone pomidory, oliwki i starty żółty ser. Zwiń w roladki i posyp je przyprawą do kurczaka Knorr.
Krok 2
Na patelni rozgrzej olej i połóż roladki. Smaż na małym ogniu – najlepiej pod przykryciem, aż mięso się zetnie. Następnie zdejmij pokrywkę i zrumień ze wszystkich stron.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej