Roladki z suszonymi pomidorami i zielonymi oliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z suszonymi pomidorami i zielonymi oliwkami

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

2

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

4 sztuki

1 łyżka

2 łyżki

1 szczypta

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso opłukaj i osuszusz. Podziel na 2 kawałki i rozbij tłuczkiem. Każdy kawałek mięsa oprósz pieprzem i czosnkiem w mini kostkach Knorr. Rozłóż na nich suszone pomidory, oliwki i starty żółty ser. Zwiń w roladki i posyp je przyprawą do kurczaka Knorr.

Krok 2

Na patelni rozgrzej olej i połóż roladki. Smaż na małym ogniu – najlepiej pod przykryciem, aż mięso się zetnie. Następnie zdejmij pokrywkę i zrumień ze wszystkich stron.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z suszonymi pomidorami i zielonymi oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z suszonymi pomidorami i zielonymi oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z suszonymi pomidorami i zielonymi oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z suszonymi pomidorami i zielonymi oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z suszonymi pomidorami i zielonymi oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z suszonymi pomidorami i zielonymi oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z suszonymi pomidorami i zielonymi oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z suszonymi pomidorami i zielonymi oliwkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej