Roladki z suszonymi pomidorami i zielonymi oliwkami
średnie
13 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
1 szczypta
4 sztuki
1 łyżka
2 łyżki
1 szczypta
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso opłukaj i osuszusz. Podziel na 2 kawałki i rozbij tłuczkiem. Każdy kawałek mięsa oprósz pieprzem i czosnkiem w mini kostkach Knorr. Rozłóż na nich suszone pomidory, oliwki i starty żółty ser. Zwiń w roladki i posyp je przyprawą do kurczaka Knorr.
Krok 2
Na patelni rozgrzej olej i połóż roladki. Smaż na małym ogniu – najlepiej pod przykryciem, aż mięso się zetnie. Następnie zdejmij pokrywkę i zrumień ze wszystkich stron.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej