Składniki
1 sztuka
1 sztuka
8 sztuk
1 szczypta
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Paprykę myjemy i wkładamy do nagrzanego do 220 stopni piekarnika. Wyciągamy gdy skórka lekko zbrązowieje.
Krok 2
Wkładamy papryki do foliowego woreczka, szczelnie zawijamy i odkładamy do wystudzenia.
Krok 3
Obieramy papryki ze skóry i każdą z nich kroimy na 4 części.
Krok 4
Rozkruszamy mini kostkę pietruszka Knorr i ucieramy z serkiem topionym.
Krok 5
Na każdym plastrze papryki kładziemy plaster żółtego sera i smarujemy go serkiem topionym.
Krok 6
Posypujemy każdy plaster świeżo zmielonym pieprzem , zwijamy i spinamy wykałaczką.
Krok 7
Wtawiamy na pół godziny do lodówki.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktu8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej