Roladki z papryki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z papryki

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę myjemy i wkładamy do nagrzanego do 220 stopni piekarnika. Wyciągamy gdy skórka lekko zbrązowieje.

Krok 2

Wkładamy papryki do foliowego woreczka, szczelnie zawijamy i odkładamy do wystudzenia.

Krok 3

Obieramy papryki ze skóry i każdą z nich kroimy na 4 części.

Krok 4

Rozkruszamy mini kostkę pietruszka Knorr i ucieramy z serkiem topionym.

Krok 5

Na każdym plastrze papryki kładziemy plaster żółtego sera i smarujemy go serkiem topionym.

Krok 6

Posypujemy każdy plaster świeżo zmielonym pieprzem , zwijamy i spinamy wykałaczką.

Krok 7

Wtawiamy na pół godziny do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z papryki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej