Roladki z papryki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z papryki

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę myjemy i wkładamy do nagrzanego do 220 stopni piekarnika. Wyciągamy gdy skórka lekko zbrązowieje.

Krok 2

Wkładamy papryki do foliowego woreczka, szczelnie zawijamy i odkładamy do wystudzenia.

Krok 3

Obieramy papryki ze skóry i każdą z nich kroimy na 4 części.

Krok 4

Rozkruszamy mini kostkę pietruszka Knorr i ucieramy z serkiem topionym.

Krok 5

Na każdym plastrze papryki kładziemy plaster żółtego sera i smarujemy go serkiem topionym.

Krok 6

Posypujemy każdy plaster świeżo zmielonym pieprzem , zwijamy i spinamy wykałaczką.

Krok 7

Wtawiamy na pół godziny do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z papryki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej