
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 sztuka
1 sztuka
8 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Paprykę myjemy i wkładamy do nagrzanego do 220 stopni piekarnika. Wyciągamy gdy skórka lekko zbrązowieje.
Krok 2
Wkładamy papryki do foliowego woreczka, szczelnie zawijamy i odkładamy do wystudzenia.
Krok 3
Obieramy papryki ze skóry i każdą z nich kroimy na 4 części.
Krok 4
Rozkruszamy mini kostkę pietruszka Knorr i ucieramy z serkiem topionym.
Krok 5
Na każdym plastrze papryki kładziemy plaster żółtego sera i smarujemy go serkiem topionym.
Krok 6
Posypujemy każdy plaster świeżo zmielonym pieprzem , zwijamy i spinamy wykałaczką.
Krok 7
Wtawiamy na pół godziny do lodówki.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej