
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 sztuka
1 sztuka
8 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Paprykę myjemy i wkładamy do nagrzanego do 220 stopni piekarnika. Wyciągamy gdy skórka lekko zbrązowieje.
Krok 2
Wkładamy papryki do foliowego woreczka, szczelnie zawijamy i odkładamy do wystudzenia.
Krok 3
Obieramy papryki ze skóry i każdą z nich kroimy na 4 części.
Krok 4
Rozkruszamy mini kostkę pietruszka Knorr i ucieramy z serkiem topionym.
Krok 5
Na każdym plastrze papryki kładziemy plaster żółtego sera i smarujemy go serkiem topionym.
Krok 6
Posypujemy każdy plaster świeżo zmielonym pieprzem , zwijamy i spinamy wykałaczką.
Krok 7
Wtawiamy na pół godziny do lodówki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































