Roladki z papryki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z papryki

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

8 sztuk

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę myjemy i wkładamy do nagrzanego do 220 stopni piekarnika. Wyciągamy gdy skórka lekko zbrązowieje.

Krok 2

Wkładamy papryki do foliowego woreczka, szczelnie zawijamy i odkładamy do wystudzenia.

Krok 3

Obieramy papryki ze skóry i każdą z nich kroimy na 4 części.

Krok 4

Rozkruszamy mini kostkę pietruszka Knorr i ucieramy z serkiem topionym.

Krok 5

Na każdym plastrze papryki kładziemy plaster żółtego sera i smarujemy go serkiem topionym.

Krok 6

Posypujemy każdy plaster świeżo zmielonym pieprzem , zwijamy i spinamy wykałaczką.

Krok 7

Wtawiamy na pół godziny do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z papryki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej