
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 sztuka
1 sztuka
8 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Paprykę myjemy i wkładamy do nagrzanego do 220 stopni piekarnika. Wyciągamy gdy skórka lekko zbrązowieje.
Krok 2
Wkładamy papryki do foliowego woreczka, szczelnie zawijamy i odkładamy do wystudzenia.
Krok 3
Obieramy papryki ze skóry i każdą z nich kroimy na 4 części.
Krok 4
Rozkruszamy mini kostkę pietruszka Knorr i ucieramy z serkiem topionym.
Krok 5
Na każdym plastrze papryki kładziemy plaster żółtego sera i smarujemy go serkiem topionym.
Krok 6
Posypujemy każdy plaster świeżo zmielonym pieprzem , zwijamy i spinamy wykałaczką.
Krok 7
Wtawiamy na pół godziny do lodówki.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej

































