Roladki z szynki konserwowej z jajkiem i chrzanem | Przepisy.pl pixel

Szynkowe roladki zawijane z kremem chrzanowym i jajkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

254

1479 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4476 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6088 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

16 plastrów

1 opakowanie

6 łyżek

2 łyżki

4 sztuki

1 szklanka

1 pęczek

2 łyżki

2 łyżki

1 szczypta

1 pęczek

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotuj na twardo, przestudź i obierz ze skorupek. Rozkrój je wzdłuż na połówki.

Szynkowe roladki zawijane z kremem chrzanowym i jajkami - Krok 1

Krok 2

Śmietanę ubij na sztywno, dodaj chrzan, posiekany szczypior, sok z cytryny oraz pieprz (część pozostaw do dekoracji) i ½ opakowania Knorr. Całość dobrze wymieszaj.

Szynkowe roladki zawijane z kremem chrzanowym i jajkami - Krok 2

Krok 3

Osiem plastrów szynki posmaruj przygotowanym kremem i owiń nimi połówki jajek.

Szynkowe roladki zawijane z kremem chrzanowym i jajkami - Krok 3

Krok 4

Pozostałe plastry szynki zwiń w rożki i napełnij chrzanowym kremem.

Szynkowe roladki zawijane z kremem chrzanowym i jajkami - Krok 4

Krok 5

Pozostałą część sosu Knorr rozmieszaj z wodą, oliwą oraz posiekaną natką.

Szynkowe roladki zawijane z kremem chrzanowym i jajkami - Krok 5

Krok 6

Na środku półmiska ułóż sałatę. Dookoła poukładaj zawinięte w szynkę jajka oraz rożki z kremem.

Szynkowe roladki zawijane z kremem chrzanowym i jajkami - Krok 6

Krok 7

Całość skrop przygotowanym sosem i udekoruj szczypiorem.

Szynkowe roladki zawijane z kremem chrzanowym i jajkami - Krok 7
4

Opinie o przepisie

  • Maciek

    Maciek , 14.12.2023

    Roladki ideolo, nawet mi się udały :) Serwuję z dodatkiem rukoli, polecam ten przepis.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Renata Skruszeniec

    Renata Skruszeniec , 19.01.2017

    Pyszotka i super wygląda.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Renata Skruszeniec

    Renata Skruszeniec , 19.01.2017

    pyszne i super wyglada

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa  Bobeła

    Ewa Bobeła , 15.10.2016

    Pycha

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szynkowe roladki zawijane z kremem chrzanowym i jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szynkowe roladki zawijane z kremem chrzanowym i jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szynkowe roladki zawijane z kremem chrzanowym i jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szynkowe roladki zawijane z kremem chrzanowym i jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szynkowe roladki zawijane z kremem chrzanowym i jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szynkowe roladki zawijane z kremem chrzanowym i jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szynkowe roladki zawijane z kremem chrzanowym i jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szynkowe roladki zawijane z kremem chrzanowym i jajkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Jajka benedyktyńskie
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.

Czytaj więcej

Nuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Szynkowe roladki zawijane z kremem chrzanowym i jajkamiSzynkowe roladki zawijane z kremem chrzanowym i jajkami

Szynkowe roladki zawijane z kremem chrzanowym i jajkami to szybka i smaczna przekąska, odpowiednia na przyjęcie, przystawkę czy śniadanie. Zaletą tego dania jest łączenie w nim prostoty i elegancji. Plasterki dobrej szynki posmaruj kremem z chrzanu, szczypiorku oraz ubitej na sztywno śmietany. W część z nich włóż połówki ugotowanych na twardo jajek i zawiń w roladki. Następnie pozostałe plasterki zwiń w rożki i napełnij je puszystym chrzanowym kremem. Na półmisku ułóż miks wybranych sałat, np. masłowej, lodowej, roszponki i rukoli, a wokół niego ostrożnie połóż szynkowe roladki. Polej całość sosem koperkowo-ziołowym, by podkreślić ich smak i dodatkowo udekorować. Szynkowe roladki podawaj razem z deską serów, winogronami, a także jako dodatek do majonezowych sałatek oraz świeżego pieczywa. Możesz także urozmaicić przekąskę i część roladek przygotować z żółtego sera oraz przewiązać każdą sztukę szczypiorkiem. Sprawdź nasz prosty przepis i zrób pyszne szynkowe roladki przy najbliższej okazji.