Szynkowe roladki zawijane z kremem chrzanowym i jajkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szynkowe roladki zawijane z kremem chrzanowym i jajkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

251

1294 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4070 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5367 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

16 plastrów

1 opakowanie

6 łyżek

2 łyżki

4 sztuki

1 szklanka

1 pęczek

2 łyżki

2 łyżki

1 szczypta

1 pęczek

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotuj na twardo, przestudź i obierz ze skorupek. Rozkrój je wzdłuż na połówki.

Szynkowe roladki zawijane z kremem chrzanowym i jajkami - Krok 1

Krok 2

Śmietanę ubij na sztywno, dodaj chrzan, posiekany szczypior, sok z cytryny oraz pieprz (część pozostaw do dekoracji) i ½ opakowania Knorr. Całość dobrze wymieszaj.

Szynkowe roladki zawijane z kremem chrzanowym i jajkami - Krok 2

Krok 3

Osiem plastrów szynki posmaruj przygotowanym kremem i owiń nimi połówki jajek.

Szynkowe roladki zawijane z kremem chrzanowym i jajkami - Krok 3

Krok 4

Pozostałe plastry szynki zwiń w rożki i napełnij chrzanowym kremem.

Szynkowe roladki zawijane z kremem chrzanowym i jajkami - Krok 4

Krok 5

Pozostałą część sosu Knorr rozmieszaj z wodą, oliwą oraz posiekaną natką.

Szynkowe roladki zawijane z kremem chrzanowym i jajkami - Krok 5

Krok 6

Na środku półmiska ułóż sałatę. Dookoła poukładaj zawinięte w szynkę jajka oraz rożki z kremem.

Szynkowe roladki zawijane z kremem chrzanowym i jajkami - Krok 6

Krok 7

Całość skrop przygotowanym sosem i udekoruj szczypiorem.

Szynkowe roladki zawijane z kremem chrzanowym i jajkami - Krok 7
3

Opinie o przepisie

  • Renata Skruszeniec

    Renata Skruszeniec , 19.01.2017

    Pyszotka i super wygląda.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Renata Skruszeniec

    Renata Skruszeniec , 19.01.2017

    pyszne i super wyglada

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa  Bobeła

    Ewa Bobeła , 15.10.2016

    Pycha

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szynkowe roladki zawijane z kremem chrzanowym i jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szynkowe roladki zawijane z kremem chrzanowym i jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szynkowe roladki zawijane z kremem chrzanowym i jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szynkowe roladki zawijane z kremem chrzanowym i jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szynkowe roladki zawijane z kremem chrzanowym i jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szynkowe roladki zawijane z kremem chrzanowym i jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szynkowe roladki zawijane z kremem chrzanowym i jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szynkowe roladki zawijane z kremem chrzanowym i jajkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.

Czytaj więcej

Delikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Szynkowe roladki zawijane z kremem chrzanowym i jajkamiSzynkowe roladki zawijane z kremem chrzanowym i jajkami

Szynkowe roladki zawijane z kremem chrzanowym i jajkami to szybka i smaczna przekąska, odpowiednia na przyjęcie, przystawkę czy śniadanie. Zaletą tego dania jest łączenie w nim prostoty i elegancji. Plasterki dobrej szynki posmaruj kremem z chrzanu, szczypiorku oraz ubitej na sztywno śmietany. W część z nich włóż połówki ugotowanych na twardo jajek i zawiń w roladki. Następnie pozostałe plasterki zwiń w rożki i napełnij je puszystym chrzanowym kremem. Na półmisku ułóż miks wybranych sałat, np. masłowej, lodowej, roszponki i rukoli, a wokół niego ostrożnie połóż szynkowe roladki. Polej całość sosem koperkowo-ziołowym, by podkreślić ich smak i dodatkowo udekorować. Szynkowe roladki podawaj razem z deską serów, winogronami, a także jako dodatek do majonezowych sałatek oraz świeżego pieczywa. Możesz także urozmaicić przekąskę i część roladek przygotować z żółtego sera oraz przewiązać każdą sztukę szczypiorkiem. Sprawdź nasz prosty przepis i zrób pyszne szynkowe roladki przy najbliższej okazji.