Kolorowe jajka faszerowane: kolorowy farsz do jajek | Przepisy.pl pixel

Kolorowy talerz faszerowanych jaj

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

54

559 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

1728 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1906 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 opakowanie

80 gramów

200 gramów

2 łyżki

2 łyżki

1 pęczek

6 łyżek

200 gramów

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotuj na twardo, przestudź i obierz. Przetnij każde wzdłuż na połówkę i wyjmij żółtka.

Kolorowy talerz faszerowanych jaj - Krok 1

Krok 2

Twarożek wymieszaj ze śmietaną, dodaj posiekane żółtka i dopraw do smaku.

Kolorowy talerz faszerowanych jaj - Krok 2

Krok 3

Podziel serową masę na trzy części: pierwszą wymieszaj z chrzanem, drugą z koncentratem pomidorowym, a trzecią z drobno posiekaną natką pietruszki.

Kolorowy talerz faszerowanych jaj - Krok 3

Krok 4

Przygotowanymi farszami napełnij dekoracyjnie jajka.

Kolorowy talerz faszerowanych jaj - Krok 4

Krok 5

Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z jogurtem, dodaj posiekany szczypior (2 kawałki pozostaw do dekoracji) i dokładnie wymieszaj.

Kolorowy talerz faszerowanych jaj - Krok 5

Krok 6

Na środku półmiska wyłóż sałatę. Dookoła ułóż nafaszerowane połówki jaj. Całość skrop przygotowanym sosem i udekoruj pozostałym szczypiorkiem.

Kolorowy talerz faszerowanych jaj - Krok 6
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

1

Opinie o przepisie

  • Krystyna Chmielewska

    Krystyna Chmielewska , 21.03.2016

    Super przepisy.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kolorowy talerz faszerowanych jaj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kolorowy talerz faszerowanych jaj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kolorowy talerz faszerowanych jaj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kolorowy talerz faszerowanych jaj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kolorowy talerz faszerowanych jaj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kolorowy talerz faszerowanych jaj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kolorowy talerz faszerowanych jaj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kolorowy talerz faszerowanych jaj - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.

Czytaj więcej

Nuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kolorowy talerz faszerowanych jajKolorowy talerz faszerowanych jaj

Szukasz inspiracji na smaczną przekąskę z jajek? Kolorowy talerz faszerowanych jaj to pyszny sposób na ich przygotowanie, nie tylko na święta wielkanocne. Na bazie twarożku przygotujesz aż trzy różne rodzaje nadzienia, dzięki czemu przekąska będzie różnorodna. Zobacz naszą recepturę na kolorowe jajka faszerowane i przekonaj się o walorach tego dania. 

Dla kogo?

Jeżeli lubisz jajka w wielu odsłonach, to koniecznie wypróbuj tego dania. Jesteśmy pewni, że miło się zaskoczysz! Farsz do jajek ma nie tylko ciekawe kolory i składniki, ale również doskonały smak. Przekonaj się o tym przy najbliższej okazji! Kolorowy farsz do jajek dodatkowo posyp grubo posiekanym szczypiorkiem.

Na jaką okazję?

Kolorowe farsze do jajek nie umkną uwadze gości, gdy położysz je na imieninowym stole. Uważaj, bo mogą szybko zniknąć z talerzy! Jajka faszerowane kolorowe mogą być również smaczną przekąską lub kolacją. Zaserwuj je, gdy tylko najdzie Cię ochota. Pycha! 

Czy wiesz, że?

Ugotuj jajka, obierz je ze skorupek i przekrój na połówki. Delikatnie wyjmij żółtka i wykorzystaj je do przyrządzenia farszu. Kiedy jego podstawowa wersja będzie gotowa, podziel ją na trzy części i dopraw do smaku dodatkami w różnych kolorach: białym chrzanem, czerwonym przecierem pomidorowym oraz zieloną pietruszką

Dla urozmaicenia:

Poszczególne składniki dowolnie zmieniaj, by urozmaicić farsz. Sprawdzi się np. szczypiorek, czosnek albo mielone orzechy włoskie. Wykładaj twarogową pastę w połówki jajek, a następnie ułóż je na liściach sałaty, udekorowanych sosem paprykowo-ziołowym. Faszerowane jaja będą doskonałym dodatkiem do deski wędlin, a także pieczywa.