
Składniki
8 sztuk
1 opakowanie
80 gramów
200 gramów
2 łyżki
2 łyżki
1 pęczek
6 łyżek
200 gramów
0.5 pęczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka ugotuj na twardo, przestudź i obierz. Przetnij każde wzdłuż na połówkę i wyjmij żółtka.
Krok 2
Twarożek wymieszaj ze śmietaną, dodaj posiekane żółtka i dopraw do smaku.
Krok 3
Podziel serową masę na trzy części: pierwszą wymieszaj z chrzanem, drugą z koncentratem pomidorowym, a trzecią z drobno posiekaną natką pietruszki.
Krok 4
Przygotowanymi farszami napełnij dekoracyjnie jajka.
Krok 5
Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z jogurtem, dodaj posiekany szczypior (2 kawałki pozostaw do dekoracji) i dokładnie wymieszaj.
Krok 6
Na środku półmiska wyłóż sałatę. Dookoła ułóż nafaszerowane połówki jaj. Całość skrop przygotowanym sosem i udekoruj pozostałym szczypiorkiem.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kolorowy talerz faszerowanych jaj
Szukasz inspiracji na smaczną przekąskę z jajek? Kolorowy talerz faszerowanych jaj to pyszny sposób na ich przygotowanie, nie tylko na święta wielkanocne. Na bazie twarożku przygotujesz aż trzy różne rodzaje nadzienia, dzięki czemu przekąska będzie różnorodna, apetyczna i efektowna. Ugotuj jajka, obierz je ze skorupek i przekrój na połówki. Delikatnie wyjmij żółtka i wykorzystaj je do przyrządzenia farszu. Kiedy jego podstawowa wersja będzie gotowa, podziel ją na trzy części i dopraw do smaku dodatkami w różnych kolorach: białym chrzanem, czerwonym przecierem pomidorowym oraz zieloną pietruszką. Poszczególne składniki dowolnie zmieniaj, by urozmaicić farsz. Sprawdzi się np. szczypiorek, czosnek albo mielone orzechy włoskie. Wykładaj twarogową pastę w połówki jajek, a następnie ułóż je na liściach sałaty, udekorowanych sosem paprykowo-ziołowym. Całość dodatkowo posyp grubo posiekanym szczypiorkiem. Faszerowane jaja będą doskonałym dodatkiem do deski wędlin, a także pieczywa. Spróbuj i przekonaj się, jakie to proste!