Kolorowy talerz faszerowanych jaj

- Krok 1Jajka ugotuj na twardo, przestudź i obierz. Przetnij każde wzdłuż na połówkę i wyjmij żółtka.
- Krok 2Twarożek wymieszaj ze śmietaną, dodaj posiekane żółtka i dopraw do smaku.
- Krok 3Podziel serową masę na trzy części: pierwszą wymieszaj z chrzanem, drugą z koncentratem pomidorowym, a trzecią z drobno posiekaną natką pietruszki.
- Krok 4Przygotowanymi farszami napełnij dekoracyjnie jajka.
- Krok 5Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z jogurtem, dodaj posiekany szczypior (2 kawałki pozostaw do dekoracji) i dokładnie wymieszaj.
- Krok 6Na środku półmiska wyłóż sałatę. Dookoła ułóż nafaszerowane połówki jaj. Całość skrop przygotowanym sosem i udekoruj pozostałym szczypiorkiem.

Szukasz inspiracji na smaczną przekąskę z jajek? Kolorowy talerz faszerowanych jaj to pyszny sposób na ich przygotowanie, nie tylko na święta wielkanocne. Na bazie twarożku przygotujesz aż trzy różne rodzaje nadzienia, dzięki czemu przekąska będzie różnorodna, apetyczna i efektowna. Ugotuj jajka, obierz je ze skorupek i przekrój na połówki. Delikatnie wyjmij żółtka i wykorzystaj je do przyrządzenia farszu. Kiedy jego podstawowa wersja będzie gotowa, podziel ją na trzy części i dopraw do smaku dodatkami w różnych kolorach: białym chrzanem, czerwonym przecierem pomidorowym oraz zieloną pietruszką. Poszczególne składniki dowolnie zmieniaj, by urozmaicić farsz. Sprawdzi się np. szczypiorek, czosnek albo mielone orzechy włoskie. Wykładaj twarogową pastę w połówki jajek, a następnie ułóż je na liściach sałaty, udekorowanych sosem paprykowo-ziołowym. Całość dodatkowo posyp grubo posiekanym szczypiorkiem. Faszerowane jaja będą doskonałym dodatkiem do deski wędlin, a także pieczywa. Spróbuj i przekonaj się, jakie to proste!