Przepisy na Jajka faszerowane | Przepisy.pl pixel

Przepisy na Jajka faszerowane

21 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

logo przepisy.pl

Ciekawostki i porady

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Jajka faszerowaneJajka faszerowane

Szukasz sposobu na szybki lunch, smaczne śniadanie czy potrawę dla niezapowiedzianych gości? W takich sytuacjach warto przygotować dania z jajek, które z odpowiednim farszem będą smakować naprawdę dobrze. Możliwości łączenia smaków jest naprawdę wiele, dobrze wkomponują się tutaj rozmaite produkty. Jajka sprawdzają się jako samodzielna przystawka, jak i składnik głównego dania. Od Ciebie zależy, w jaki sposób użyjesz ich w swojej kuchni. Zobacz, co masz w lodówce i nie bój się eksperymentować, korzystając z naszych przepisów na jajka faszerowane.

Dla kogo?

Przepisy na jajka faszerowane sprawdzą się dla wszystkich, którzy cenią sobie szybkie i smaczne przekąski w ciągu dnia. Jeśli starasz się nie podjadać między posiłkami, warto wdrożyć taki element do swojego codziennego menu i sięgnąć po jajka pod różną postacią! Warto pamiętać, że najprostsze rozwiązania są zawsze najlepsze. Wykorzystaj zatem majonez i dodaj go do farszu lub zwyczajnie posmaruj nim jajko.

Na jaką okazję?

Przystawki z jajek na imprezę, takie jak ta, zawsze robią wrażenie. Do udekorowania jaj używaj majonezu oraz świeżych ziół. W kilku krokach przygotujesz potrawy, które mimo swojej prostoty są smaczną propozycją do zjedzenia oraz można nimi udekorować każdy stół. Wśród naszych propozycji na 14 przepisów na jajka faszerowane z pewnością znajdziesz coś dla siebie. Możesz też potraktować zamieszczone przepisy jako inspirację do przygotowania własnych wariantów faszerowanych jajek.

Czy wiesz, że?

Ciekawą opcją wykorzystania jaj wydaje się też podanie ich w formie jeży, ozdobionych szczypiorkiem i papryką. To nie jedyny wariant, możesz wymyślić coś innego — formuj z nich dowolne kształty i podawaj według własnych upodobań. Prawdziwym hitem może okazać się farsz szpinakowy – to smaczne połączenie świeżego szpinaku i sera zadowoli niejedno podniebienie.

Dla urozmaicenia:

Możesz wykorzystać do farszu łososia, groszek i ogórka kiszonego. Dzięki takiemu połączeniu uzyskasz smaczne nadzienie, którym nie tylko nadasz ciekawego smaku przystawce, ale także udekorujesz wcześniej ugotowane jajka. Połączenie ich z tatarem wołowym sprawi, że na imprezie czy spotkaniu rodzinnym, zwrócą uwagę gości, nie tylko swoim smakiem, ale również wyglądem. W tym wariancie dodaje się również winiak (czyli różnego rodzaju brandy) i sos tabasco, który sprawia, że przystawka jest pikantniejsza. Faszerowane jajka w tej wersji to doskonały wybór na każdą okazję. Równie ciekawy rezultat uzyskasz, wykorzystując kawior, który w miksie z oliwkami i koperkiem będzie smakować naprawdę wyśmienicie. Tak przygotowane danie możesz kłaść na liściach sałaty i przyozdobić pietruszką. To dobry wariant na przygotowanie przystawki, podawanej podczas eleganckiego przyjęcia. Przepisy na jajka w tej wersji pozwalają stworzyć coś zarówno smacznego, jak i estetycznego na stole.