Przepisy na Jajka faszerowane
21 przepisów
Filtrowanie: wyczyść filtry
Sortowanie:
Ciekawostki i porady
Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcejJajka faszerowane
Szukasz sposobu na szybki lunch, smaczne śniadanie czy potrawę dla niezapowiedzianych gości? W takich sytuacjach warto przygotować dania z jajek, które z odpowiednim farszem będą smakować naprawdę dobrze. Możliwości łączenia smaków jest naprawdę wiele, dobrze wkomponują się tutaj rozmaite produkty. Jajka sprawdzają się jako samodzielna przystawka, jak i składnik głównego dania. Od Ciebie zależy, w jaki sposób użyjesz ich w swojej kuchni. Zobacz, co masz w lodówce i nie bój się eksperymentować, korzystając z naszych przepisów na jajka faszerowane.
Dla kogo?
Przepisy na jajka faszerowane sprawdzą się dla wszystkich, którzy cenią sobie szybkie i smaczne przekąski w ciągu dnia. Jeśli starasz się nie podjadać między posiłkami, warto wdrożyć taki element do swojego codziennego menu i sięgnąć po jajka pod różną postacią! Warto pamiętać, że najprostsze rozwiązania są zawsze najlepsze. Wykorzystaj zatem majonez i dodaj go do farszu lub zwyczajnie posmaruj nim jajko.
Na jaką okazję?
Przystawki z jajek na imprezę, takie jak ta, zawsze robią wrażenie. Do udekorowania jaj używaj majonezu oraz świeżych ziół. W kilku krokach przygotujesz potrawy, które mimo swojej prostoty są smaczną propozycją do zjedzenia oraz można nimi udekorować każdy stół. Wśród naszych propozycji na 14 przepisów na jajka faszerowane z pewnością znajdziesz coś dla siebie. Możesz też potraktować zamieszczone przepisy jako inspirację do przygotowania własnych wariantów faszerowanych jajek.
Czy wiesz, że?
Ciekawą opcją wykorzystania jaj wydaje się też podanie ich w formie jeży, ozdobionych szczypiorkiem i papryką. To nie jedyny wariant, możesz wymyślić coś innego — formuj z nich dowolne kształty i podawaj według własnych upodobań. Prawdziwym hitem może okazać się farsz szpinakowy – to smaczne połączenie świeżego szpinaku i sera zadowoli niejedno podniebienie.
Dla urozmaicenia:
Możesz wykorzystać do farszu łososia, groszek i ogórka kiszonego. Dzięki takiemu połączeniu uzyskasz smaczne nadzienie, którym nie tylko nadasz ciekawego smaku przystawce, ale także udekorujesz wcześniej ugotowane jajka. Połączenie ich z tatarem wołowym sprawi, że na imprezie czy spotkaniu rodzinnym, zwrócą uwagę gości, nie tylko swoim smakiem, ale również wyglądem. W tym wariancie dodaje się również winiak (czyli różnego rodzaju brandy) i sos tabasco, który sprawia, że przystawka jest pikantniejsza. Faszerowane jajka w tej wersji to doskonały wybór na każdą okazję. Równie ciekawy rezultat uzyskasz, wykorzystując kawior, który w miksie z oliwkami i koperkiem będzie smakować naprawdę wyśmienicie. Tak przygotowane danie możesz kłaść na liściach sałaty i przyozdobić pietruszką. To dobry wariant na przygotowanie przystawki, podawanej podczas eleganckiego przyjęcia. Przepisy na jajka w tej wersji pozwalają stworzyć coś zarówno smacznego, jak i estetycznego na stole.