Przepisy na Jajka faszerowane | Przepisy.pl pixel

Przepisy na Jajka faszerowane

20 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy (20)

Jajka faszerowane awokado
ratingratingratingratingrating

282

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
Szukasz inspiracji na jajka faszerowane? Porzuć klasyczny majonez i spróbuj ich wersji z dodatkie...
Jajka faszerowane pieczarkami
ratingratingratingratingrating

181

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Jajka faszerowane pieczarkami i żółtkiem to propozycja przekąski, którą warto podawać znacznie cz...
Jajka faszerowane szpinakiem
ratingratingratingratingrating

102

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Szukasz inspiracji na szybką przekąskę podawaną na różne okazje? Jajka faszerowane szpinakiem będ...
Wielkanocne jajka z pieczarkami, zielonym groszkiem, szynką i żółtym serem
ratingratingratingratingrating

46

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć faszerowanych jajek. Wielkanocne jajka z pieczarkami, zi...
Kolorowy talerz faszerowanych jaj
ratingratingratingratingrating

48

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Szukasz inspiracji na smaczną przekąskę z jajek? Kolorowy talerz faszerowanych jaj to pyszny spos...
Jajka w sosie tatarskim
ratingratingratingratingrating

105

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Jajka w sosie tatarskim to idealna potrawa na Wielkanocny stół. Podawać ją możesz z talerzem wędl...
Jajka faszerowane szpinakiem
ratingratingratingratingrating

50

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Jajka ugotowane na twardo to postawa wielu wyjątkowych dań. Spróbujcie jaj faszerowanych szpinaki...
Jaja faszerowane
ratingratingratingratingrating

66

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Faszerowane jaja zaserwować możesz nie tylko w czasie Świąt Wielkanocnych – równie dobrze sprawdz...
Jajka z majonezem, bazylią i rzeżuchą
ratingratingratingratingrating

53

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
Jajka z majonezem to przekąska bardzo popularna. Podaje się je nie tylko na święta, ale także pod...
Delikatny tatar w jajach
ratingratingratingratingrating

34

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Sekret tego dania tkwi przede wszystkim w efektownej formie podania. Czy to na imprezie dla znajo...
Jajka jeże
ratingratingratingratingrating

37

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Jeśli szukasz oryginalnego sposobu na podanie jajek na twardo, koniecznie sprawdź ten przepis. Pr...
Wyjątkowe jajka z majonezem
ratingratingratingratingrating

21

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Jajka na twardo z majonezem to jeden z najbardziej rozpowszechnionych sposobów na podanie tego pr...
Jajka faszerowane z pieczarkami w skorupkach - VIDEO
ratingratingratingratingrating

10

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
Jajka faszerowane to praktyczna przekąska. Można je podać na przyjęciu oraz na codzienną kolację...
Jajka po turecku
ratingratingratingratingrating

1

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
Jajka faszerowane z łososiem
ratingratingratingratingrating

5

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Jeśli lubisz jajka faszerowane, wypróbuj przepis na wersję z łososiem. Wędzona ryba o dymnym arom...
kogel mogel
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.

Ciekawostki i porady

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Jajka faszerowaneJajka faszerowane

Szukasz sposobu na szybki lunch, smaczne śniadanie czy potrawę dla niezapowiedzianych gości? W takich sytuacjach warto przygotować dania z jajek, które z odpowiednim farszem będą smakować naprawdę dobrze. Możliwości łączenia smaków jest naprawdę wiele, dobrze wkomponują się tutaj rozmaite produkty. Jajka sprawdzają się jako samodzielna przystawka, jak i składnik głównego dania. Od Ciebie zależy, w jaki sposób użyjesz ich w swojej kuchni. Zobacz, co masz w lodówce i nie bój się eksperymentować. Możesz wykorzystać do farszu łososia, groszek i ogórka kiszonego. Dzięki takiemu połączeniu uzyskasz smaczne nadzienie, którym nie tylko nadasz ciekawego smaku przystawce, ale także udekorujesz wcześniej ugotowane jajka. Połączenie ich z tatarem wołowym sprawi, że na imprezie czy spotkaniu rodzinnym, zwrócą uwagę gości, nie tylko swoim smakiem, ale również wyglądem. W tym wariancie dodaje się również winiak ( czyli różnego rodzaju brandy) i sos tabasco, który sprawia, że przystawka jest pikantniejsza. Równie ciekawy rezultat uzyskasz, wykorzystując kawior, który w miksie z oliwkami i koperkiem będzie smakować naprawdę wyśmienicie. Tak przygotowane danie możesz kłaść na liściach sałaty i przyozdobić pietruszką. To dobry wariant na przygotowanie przystawki, podawanej podczas eleganckiego przyjęcia. Ciekawą opcją wykorzystania jaj wydaje się też podanie ich w formie jeży, ozdobionych szczypiorkiem i papryką. To nie jedyny wariant, możesz wymyślić coś innego — formuj z nich dowolne kształty i podawaj według własnych upodobań. Prawdziwym hitem może okazać się farsz szpinakowy – to smaczne połączenie świeżego szpinaku i sera zadowoli niejedno podniebienie. Do udekorowania jaj używaj majonezu oraz świeżych ziół. W kilku krokach przygotujesz potrawy, które mimo swojej prostoty są smaczną propozycją do zjedzenia oraz można nimi udekorować każdy stół. Wśród naszych propozycji z pewnością znajdziesz coś dla siebie. Możesz też potraktować zamieszczone przepisy jako inspirację do przygotowania własnych wariantów faszerowanych jajek. Smacznego!