PRZEPISY.PL

Jajka faszerowane to idealna przystawka na domowe przyjęcia lub propozycja na nieco inną niż zwykle kolację. Danie nieskomplikowane i wyjątkowo smaczne.

Jaja faszerowane - autor: przepisy.pl

Jaja faszerowane

  • 30
  • 4
  • Łatwe
  • 0
2603
osoby dodały do Mniamlisty
2603
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • kapary1 łyżka
  • sól1 łyżeczka
  • masło1 łyżka
Jaja faszerowane – krok 1

Krok 1

Jaja ugotuj na twardo przez 8 minut licząc od zagotowania wody. Wodę posól.
Jaja faszerowane – krok 2

Krok 2

Po ugotowaniu jaja wystudź, następnie obierz, przekrój na pół i wyjmij żółtka.
Jaja faszerowane – krok 3

Krok 3

Na patelni rozpuść masło, dodaj rozdrobnione mięso z rosołu oraz przyprawę Knorr. Podsmaż przez kilka minut.
Jaja faszerowane – krok 4

Krok 4

Wystudzone mięso zmiel w maszynce wraz z żółtkami lub zmiksuj w malakserze, a następnie dodaj majonez oraz posiekaną natkę pietruszki i dokładnie wymieszaj, aż powstanie pasta.
Jaja faszerowane – krok 5

Krok 5

Pastę mięsną nakładaj, najlepiej za pomocą worka do szprycowania, do połówek białek. Jaja faszerowane udekoruj listkami natki pietruszki i kwiatami kaparów.

Więcej przepisów z tym produktem

Przyprawa do mięs KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

327
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
863
osoby dodały do Mniamlisty
60''
8
Łatwe
896
osób dodało do Mniamlisty
60''
8
Średnie
262
osoby dodały do Mniamlisty
30''
2
Średnie