Jajeczka z farszem pieczarkowym z suszonymi pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajeczka z farszem pieczarkowym z suszonymi pomidorami

Autor: sylkach

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

39 osób wydrukowało

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

300 gramów

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

0.5 łyżeczki

3 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka obieramy i przekrajamy wzdłuż na pół.Wydrążamy żołtko.Na patelni podsmażamy drobno pokrojone pieczarki z posiekaną cebulką.Lekko posypujemy solą. Żółtka ucieramy na gładką masę i łączymy z majonezem.

Krok 2

Dodajemy podsmażone pieczarki z cebulką.Ewentualnie doprawiamy solą i pieprzem do smaku,wsypujemy suszone pomidory z czoskiem i bazylią.Farsz odstawiamy na kilka minut aby smaki się połączyły. Wypelniamy farszem miejsca po żółtkach w jajku. Posypujemy posiekanym szczypiorkiem.Odstawiamy do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajeczka z farszem pieczarkowym z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajeczka z farszem pieczarkowym z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajeczka z farszem pieczarkowym z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajeczka z farszem pieczarkowym z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajeczka z farszem pieczarkowym z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajeczka z farszem pieczarkowym z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajeczka z farszem pieczarkowym z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajeczka z farszem pieczarkowym z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Jaja faszerowane
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej