Jajeczka z farszem pieczarkowym z suszonymi pomidorami
łatwe
31 osób zapisało

Składniki
6 sztuk
300 gramów
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
0.5 łyżeczki
3 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka obieramy i przekrajamy wzdłuż na pół.Wydrążamy żołtko.Na patelni podsmażamy drobno pokrojone pieczarki z posiekaną cebulką.Lekko posypujemy solą. Żółtka ucieramy na gładką masę i łączymy z majonezem.
Krok 2
Dodajemy podsmażone pieczarki z cebulką.Ewentualnie doprawiamy solą i pieprzem do smaku,wsypujemy suszone pomidory z czoskiem i bazylią.Farsz odstawiamy na kilka minut aby smaki się połączyły. Wypelniamy farszem miejsca po żółtkach w jajku. Posypujemy posiekanym szczypiorkiem.Odstawiamy do lodówki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej