
Składniki
10 sztuk
5 łyżek
0.5 pęczka
100 gramów
100 gramów
40 gramów
0.5 pęczka
1 sztuka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka ugotuj na twardo. Następnie ostudź je i obierz.

Krok 2
Każde jajko przekrój na pół i wyjmij żółtko.Żółtka posiekaj nożem, dodaj pokrojone drobno pieczarki, korniszony, kapary i wymieszaj z Majonezem Hellmann's Dopraw do smaku.

Krok 3
Połówki białek układaj na zielonych liściach sałaty.

Krok 4
Gotowy farsz nakładaj do ugotowanych białek. Całość posyp posiekanym szczypiorkiem i podawaj. Tip: Do sosu możesz dodatkowo dodać łyżkę posiekanych kaparów.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Jajka w sosie tatarskim
Jajka w sosie tatarskim to idealna potrawa na Wielkanocny stół. Podawać ją możesz z talerzem wędlin lub deską serów, zgodnie z twoją świąteczną tradycją. Co najważniejsze, nie musisz jeść jajek jedynie od święta, pasują bowiem doskonale na wszelkie rodzinne uroczystości. Jajka na twardo z sosem tatarskim serwować możesz również jako przekąskę w ciągu dnia. Doskonale smakują na zimno. Ich przygotowanie jest bardzo proste. Polega bowiem na ugotowaniu jajek na twardo i wyjęciu z nich żółtek, które zastąpione zostają kremowym farszem. Składać się na niego będą wyjęte żółtka oraz sos tatarski. Dzięki temu, że kupisz już gotowy sos, zaoszczędzisz wiele czasu. Ostro-kwaśny sos tatarski w połączeniu z żółtkami łagodnieje, nie traci jednak swojego wyjątkowego charakteru. Jeśli jeszcze bardziej chcesz podkręcić jego smak, do sosu dodaj posiekane kapary. Bardzo ważne jest odpowiednie podanie dania, aby prezentowało się ładnie na stole.