• Logowanie
  • Rejestracja
  • Pobierz e-book
  • Książka kulinarna
przepisy.pl
Przepisy.pl
  • Przepisy
    • Przepisy influencerów
    • Dania i przekąski
      Dania główneDomowe przetworyDania mączneJednogarnkoweKanapkiKrokietyMakaronyNaleśnikiPizzePrzystawkiSałatki
      SosyStreet foodSurówkiZapiekankiZupy
    • Ciasta
      Babka piaskowaBezy BiszkoptyCiasta bez pieczeniaCiasta bezglutenoweCiasta czekoladoweCiasta drożdżoweCiasta francuskieCiasta parzoneCiasta ucieraneCiasta z galaretką
      Ciasta z krememCiasta z lodamiCiasta z makiemCiasta z owocamiCiasta z warzywamiCiasteczkaDla dzieciGofryKruche ciastaMuffinki i babeczkiPierniczki
      PiernikiPączki, oponki, donatySernikiTortyMoje Ciasto
    • Lody i napoje
      Ciasta z lodamiDesery lodoweKreatywne desery lodoweLody dla dzieciNapoje ciepłeNapoje zimne
    • Składniki
      OwoceWarzywaGrzybyMięsoRybyOwoce morzaJajkaNabiałMakaronKaszaRyż
      BakalieCzekolada
    • WEGE
      Dania wegańskieDania wegetariańskie
    • Diety
      Bez dodatku soli Bez laktozyDieta 1200 kaloriiDieta 1500 kaloriiDieta 2000 kaloriiDieta obniżająca cholesterol 1500 kcalDieta obniżająca cholesterol 2000 kcalZdrowe obiady
    • Okazje
      GrillHalloweenImprezaKarnawałPiknikSylwesterTłusty CzwartekUroczysta kolacjaWalentynkiWielkanocWigilia i Święta
    • Posiłek
      ŚniadaniePrzekąskiObiadKolacjaDania do pracy
    • Na skróty
      Prosty przepisPrzepisy FITSzybkie przepisyTanie daniaPrzepisy z 3 składnikówPrzepisy z 4 składnikówPrzepisy z 5 składnikówInstagram
    • Popularne
      Ulubione daniaUlubione ciastaOstatnio dodane
    • Kuchnie świata
      Kuchnia amerykańskaKuchnia bałkańskaKuchnia Bliskiego WschoduKuchnia chińskaKuchnia francuskaKuchnia fusionKuchnia greckaKuchnia gruzińskaKuchnia hiszpańskaKuchnia indyjskaKuchnia koreańska
      Kuchnia meksykańskaKuchnia niemieckaKuchnia orientalnaKuchnia polska Kuchnia Północnej AfrykiKuchnia rosyjskaKuchnia śródziemnomorskaKuchnia tajskaKuchnia tureckaKuchnia węgierskaKuchnia włoska
    • Sposób przygotowania
      BlendowanieDuszenieGotowanieGotowanie na parzeGrillowaniePieczenieSmażenie
  • CO MASZ W LODÓWCE?
  • BlogBlog
    • Magazyn
    • Porady kulinarne
    • Świat przypraw
    • Videoporady
    • Zdrowe odżywianie
  • Społeczność
  • Newsletter
Podobne
do tego przepisu
Jajka faszerowane łososiem
Jajka faszerowane łososiem
Szynkowe roladki zawijane z kremem chrzanowym i jajkami
Szynkowe roladki zawijane z kremem chrzanowym i jajkami
Pyszne jaja przepiórcze na sałatce jarzynowej
Pyszne jaja przepiórcze na sałatce jarzynowej
Jajka faszerowane pieczarkami
Jajka faszerowane pieczarkami
Mięsa i sosy ›Sałatki na Święta ›Ciasta i ciasteczka ›Sylwester ›
  • Przepisy.pl
  • Dania i przekąski
  • Przystawki
  • Dania z jajkami
  • Jajka faszerowane
  • Jajka w sosie tatarskim

Jajka w sosie tatarskim

Autor: Piotr Murawski
Jajka w sosie tatarskim
  • 30 minut30
  • Łatwe
  • 4 osoby4
95
Oceń przepis jako pierwszy
644
6
WYDRUKUJ
1061 osób wydrukowało
ZAPISZ PDF
1472 osoby zapisały
dla tego przepisu możesz zamówić składniki z dostawą do domu
Zamów składniki
Steruj gestem
Steruj głosem
Notatki
Składniki
Wybierz składniki i dodaj je do listy zakupów
  • jajka
    10 szt.
  • Majonez Hellmann's Babuni
    5 łyżek
  • natka pietruszki
    0,5 pęczka
  • pieczarki marynowane
    100 g
  • korniszony
    100 g
  • kapary
    40 g
  • szczypiorek
    0,5 pęczka
  • sałata
    1 szt.
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr
    1 szczypta
  • DODAJ DO LISTY ZAKUPÓW
    Moja lista zakupów >
  • Wyślij składniki
    Listonic
    E-mail
    Przygotowanie
  • Jajka w sosie tatarskim  – krok 1
    Krok 1
    Jajka ugotuj na twardo. Następnie ostudź je i obierz.
  • Jajka w sosie tatarskim  – krok 2
    Krok 2
    Każde jajko przekrój na pół i wyjmij żółtko.Żółtka posiekaj nożem, dodaj pokrojone drobno pieczarki, korniszony, kapary i wymieszaj z Majonezem Hellmann’s Dopraw do smaku.
  • Jajka w sosie tatarskim  – krok 3
    Krok 3
    Połówki białek układaj na zielonych liściach sałaty.
  • Jajka w sosie tatarskim  – krok 4
    Krok 4
    Gotowy farsz nakładaj do ugotowanych białek. Całość posyp posiekanym szczypiorkiem i podawaj. Tip: Do sosu możesz dodatkowo dodać łyżkę posiekanych kaparów.
  • WYDRUKUJ
    ZAPISZ PDF
Tagi
przystawki na WielkanocKuchnia PolskaPRZYSTAWKIsałataWIELKANOCJAJKAkaparyPROSTY PRZEPISJAJKA FASZEROWANEJAJKA FASZEROWANESZYBKIE DANIAPRZEKĄSKI NA KARNAWAŁPRZYSTAWKI NA WIELKANOCulubione daniaPrzepisy z 5 składnikówFRISCOImpreza
REKLAMA
Więcej przepisów z tym produktemMajonez Hellmann's BabuniREKLAMAMajonez Hellmann's BabuniZobacz wszystkie
REKLAMA
REKLAMA
Więcej przepisów z tym produktemMajonez Hellmann's BabuniREKLAMAMajonez Hellmann's BabuniZobacz wszystkie
REKLAMA
Komentarze (6)
avatar
daniel ostrowskiOdpowiedz9.09.2018
No wiadomoże domowy wymiata.Muszę zrobić a ciagle zapominam :)
kasia kowalskaOdpowiedz12.07.2017
puch tylko mało słodkie
Danuta SnopekOdpowiedz25.03.2016
A gdzie są grzybki marynowane i korniszony? Co to wobec tego za sos tatarski?
Lech OrzechowskiOdpowiedz23.03.2016
Chyba sos tatarski w jajkach?
Agnieszka SzkiłądźOdpowiedz23.03.2016
Uwielbiam takie jajkami, robię je na każdą okazję :-)
Agnieszka PiekielnikOdpowiedz13.03.2016
tylko niech sos tatarski bedzie przyrzadzony wlasnorecznie a nie kupny, kazdy sklepowy najbardziej firmowy i polecany przy domowym po prostu sie musi schowac ;)
Wszystkie komentarze
Zobacz również
Gofry inaczej – z wędzonym łososiem i szpinakiem
Gofry inaczej – z wędzonym łososiem i szpinakiem
Zapiekanki warzywne. Bakłażanowe roladki zapiekane w sosie pomidorowym.
Zapiekanki warzywne. Bakłażanowe roladki zapiekane w sosie pomidorowym.
Co można przeczytać na skorupce jajka?
Co można przeczytać na skorupce jajka?
Jak zrobić jajka sadzone – 3 inspiracje
Jak zrobić jajka sadzone – 3 inspiracje
Jajka w sosie tatarskim
avatar

Jajka w sosie tatarskim to idealna potrawa na Wielkanocny stół. Podawać ją możesz z talerzem wędlin lub deską serów, zgodnie z twoją świąteczną tradycją. Co najważniejsze, nie musisz jeść jajek jedynie od święta, pasują bowiem doskonale na wszelkie rodzinne uroczystości. Jajka na twardo z sosem tatarskim serwować możesz również jako przekąskę w ciągu dnia. Doskonale smakują na zimno. Ich przygotowanie jest bardzo proste. Polega bowiem na ugotowaniu jajek na twardo i wyjęciu z nich żółtek, które zastąpione zostają kremowym farszem. Składać się na niego będą wyjęte żółtka oraz sos tatarski. Dzięki temu, że kupisz już gotowy sos, zaoszczędzisz wiele czasu. Ostro-kwaśny sos tatarski w połączeniu z żółtkami łagodnieje, nie traci jednak swojego wyjątkowego charakteru. Jeśli jeszcze bardziej chcesz podkręcić jego smak, do sosu dodaj posiekane kapary. Bardzo ważne jest odpowiednie podanie dania, aby prezentowało się ładnie na stole.

Udanego gotowania!

Mamy więcej ciekawych przepisów. Zapisz się na newsletter, a będziemy codziennie wysyłać smaczne inspiracje.

Potwierdzam, że mam ukończone 16.
Wyrażam zgodę na przetwarzanie przesłanych danych osobowych w celach związanych z funkcjonowaniem serwisu przepisy.pl.
Wyrażam zgodę na otrzymywanie od Unilever Polska Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie (02-305), al. Jerozolimskie 134 informacji handlowych drogą elektroniczną dotyczących marek spożywczych Unilever.
Oświadczam, że zapoznałem się z Regulaminem portalu Przepisy.pl i wyrażam zgodę na jego postanowienia.

1. Administratorem Twoich danych osobowych jest Unilever Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, al. Jerozolimskie 134, 02-305 Warszawa.

2. Dane kontaktowe Inspektora Ochrony Danych Unilever:  unilever.privacy@unilever.com

3. Twoje dane osobowe, tj. imię nazwisko, adres zamieszkania, adres e-mail, ogólne dane geolokalizacyjne o miejscowości, z której łączysz się z Internetem są przetwarzane zgodnie z powszechnie obowiązującymi przepisami prawa w celach marketingowych. Cele marketingowe, w zależności od zakresu zgód, które udzielasz, obejmować mogą działania z zakresu marketingu bezpośredniego (przekazywanie Ci treści marketingowych, w tym newsletterów i ofert, zgodnych z Twoimi preferencjami oraz zarządzanie nimi w tym zakresie, zaproszeń do akcji promocyjnych, loterii i konkursów dostępnymi dla miejscowości, w której przebywasz), analizowanie Twoich preferencji, aktywności i zainteresowań w celu dopasowania i umożliwienia otrzymywania potencjalnie interesujących Cię treści i ofert (profilowanie), zarządzanie przez Unilever Polska sp. z o.o. potencjalnymi możliwościami marketingowymi i sprzedażowymi oraz realizację związanych z tym procedur wewnętrznych, a także w celu związanym z przeprowadzeniem konkursu, promocji lub loterii, tj. w celu przyjmowania zgłoszeń uczestników, ustalenia prawa danego uczestnika do uzyskania nagrody, wydania nagrody, rozpatrzenia ewentualnych reklamacji oraz wykonania niezbędnych obowiązków prawnych ciążących na organizatorze w związku z organizacją akcji.

4. Twoje dane osobowe przetwarzane są na podstawie Twojej zgody oraz prawnie uzasadnionego interesu Unilever, tj. art. 6 ust. 1 pkt. a) i f) Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) – dalej RODO oraz przepisów powszechnie obowiązujących,

5. Podanie danych osobowych jest dobrowolne, lecz niezbędne (w zależności od zakresu udzielonych przez Ciebie zgód) do uczestniczenia w działaniach marketingowych i promocyjnych oraz otrzymywania treści marketingowych (w tym newsletterów i ofert) z Unilever Polska sp. z o.o.

6. Przysługuje Ci:
a) prawo dostępu do podanych danych osobowych,
b) prawo żądania sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania podanych danych osobowych,
c) prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania podanych danych osobowych,
d) prawo żądania przenoszenia podanych danych osobowych,
e) prawo do cofnięcia zgody na ich przetwarzanie w dowolnym momencie, co pozostanie bez wpływu na zgodność z prawem ich przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem wg RODO,
f) oświadczenia o powyższym uczestnik może złożyć w formie pisemnej na adres:  unilever.privacy@unilever.com
g) prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego właściwego do ochrony danych osobowych, w sytuacji gdy uznasz, że Twoje dane osobowe są przetwarzane z naruszeniem przepisów,

7. Odbiorcami Twoich danych osobowych są: podmioty z grupy kapitałowej Unilever, mające prawnie uzasadniony interes w przetwarzaniu danych osobowych w ramach grupy kapitałowej dla wewnętrznych celów administracyjnych, upoważnieni pracownicy administratora i podmioty w przetwarzające dane osobowe w imieniu administratora danych osobowych, którymi mogą być dostawcy usług informatycznych, agencje marketingowe, organizatorzy akcji marketingowych i promocyjnych, loterii i konkursów oraz podmioty świadczące usługi kurierskie i pocztowe.

8. Dane osobowe będą przetwarzane przez okres niezbędny do realizacji działań marketingowych, jednak nie dłużej niż przez 2 lata, licząc od Twojej ostatniej aktywności jako zalogowany użytkownik w aplikacji przepisy.pl lub na stronie przepisy.pl lub otwarcia przez Ciebie newslettera przepisy.pl . Dane osobowe będą usuwane również w sytuacji, gdy osoba, które dane dotyczą zwróci się o ich usunięcie lub wycofa udzieloną zgodę lub po uzyskaniu informacji, że przechowywane dane są nieaktualne lub niedokładne. Dane uzyskane przy okazji akcji promocyjnych, konkursów i loterii mogą być przechowywane do czasu wygaśnięcia ewentualnych roszczeń, zaś dane osobowe laureatów będą przechowywane w okresie przewidzianym dla celów sprawozdawczości wymaganej przepisami prawa, w szczególności sprawozdawczości podatkowej.

9. Administrator oraz podmioty przetwarzające dane zobowiązują się zapewnić odpowiednie środki ochrony Twoich danych zgodnie z instrukcjami i politykami grupy Unilever oraz obowiązującymi przepisami prawa. W przypadku, gdy przetwarzanie obejmowało będzie przesyłanie danych poza obszar Europejskiego Obszaru Gospodarczego, będzie ono odbywało się z wykorzystaniem standardowych klauzul umownych zatwierdzonych przez Komisję Europejską, w celu zapewnienia odpowiedniego poziomu ochrony danych wymaganego przepisami prawa.

10. Jeśli chcesz wiedzieć więcej o tym jak wykorzystujemy Twoje dane osobowe zapoznaj się z naszą  Polityką Prywatności oraz  Polityką Plików Cookie.

Dziękujemy!

Jeśli zainteresował Cię ten przepis, oceń go

95
Oceń przepis jako pierwszy
Dziękujemy
KnorrKasiaHellmann'sRama
Algida
Lipton
Cartedor
KontaktRegulaminPolityka prywatnościPolityka plików cookieMapa witryny
Właśnie ktoś wyświetla ten przepis:
Kaszotto z kurczakiem, grzybami leśnymi i zielonym groszkiem
  • 30 minut
  • Łatwe
  • 4 osoby