Jajka w sosie tatarskim

- Krok 1Jajka ugotuj na twardo. Następnie ostudź je i obierz.
- Krok 2Każde jajko przekrój na pół i wyjmij żółtko.Żółtka posiekaj nożem, dodaj pokrojone drobno pieczarki, korniszony, kapary i wymieszaj z Majonezem Hellmann’s Dopraw do smaku.
- Krok 3Połówki białek układaj na zielonych liściach sałaty.
- Krok 4Gotowy farsz nakładaj do ugotowanych białek. Całość posyp posiekanym szczypiorkiem i podawaj. Tip: Do sosu możesz dodatkowo dodać łyżkę posiekanych kaparów.

Jajka w sosie tatarskim to idealna potrawa na Wielkanocny stół. Podawać ją możesz z talerzem wędlin lub deską serów, zgodnie z twoją świąteczną tradycją. Co najważniejsze, nie musisz jeść jajek jedynie od święta, pasują bowiem doskonale na wszelkie rodzinne uroczystości. Jajka na twardo z sosem tatarskim serwować możesz również jako przekąskę w ciągu dnia. Doskonale smakują na zimno. Ich przygotowanie jest bardzo proste. Polega bowiem na ugotowaniu jajek na twardo i wyjęciu z nich żółtek, które zastąpione zostają kremowym farszem. Składać się na niego będą wyjęte żółtka oraz sos tatarski. Dzięki temu, że kupisz już gotowy sos, zaoszczędzisz wiele czasu. Ostro-kwaśny sos tatarski w połączeniu z żółtkami łagodnieje, nie traci jednak swojego wyjątkowego charakteru. Jeśli jeszcze bardziej chcesz podkręcić jego smak, do sosu dodaj posiekane kapary. Bardzo ważne jest odpowiednie podanie dania, aby prezentowało się ładnie na stole.