Wegetariańska potrawka słodko-kwaśna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wegetariańska potrawka słodko-kwaśna

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

heart
81 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

179 osób wydrukowało

Pobierz pdf

226 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

250 mililitrów

10 sztuk

1 opakowanie

200 gramów

2 łyżeczki

1 sztuka

3 plastry

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w dość duże kawałki i przesmaż w garnku na rozgrzanej oliwie. Pieczarki pokrój w plastry i dodaj do cebuli.

Krok 2

Dynię oraz paprykę pokrój w podobne kawałki jak cebulę. Następnie wsyp do garnka i smaż razem z pozostałymi składnikami.

Krok 3

Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z 250 ml wody, wlej do warzyw i doprowadź do wrzenia.

Krok 4

Całość gotuj 8-10 minut na wolnym ogniu. Pod koniec dodaj kawałki ananasa i pokrojoną kolendrę. Danie podawaj np. z ryżem lub kaszą kuskus.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wegetariańska potrawka słodko-kwaśna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wegetariańska potrawka słodko-kwaśna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wegetariańska potrawka słodko-kwaśna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wegetariańska potrawka słodko-kwaśna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wegetariańska potrawka słodko-kwaśna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wegetariańska potrawka słodko-kwaśna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wegetariańska potrawka słodko-kwaśna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wegetariańska potrawka słodko-kwaśna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej