Wegetariańska potrawka słodko-kwaśna

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

68 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

126 osób wydrukowało

Pobierz pdf

172 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

10 sztuk

250 mililitrów

2 sztuki

1 sztuka

3 plastry

1 pęczek

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w dość duże kawałki i przesmaż w garnku na rozgrzanej oliwie. Pieczarki pokrój w plastry i dodaj do cebuli.

Krok 2

Dynię oraz paprykę pokrój w podobne kawałki jak cebulę. Następnie wsyp do garnka i smaż razem z pozostałymi składnikami.

Krok 3

Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z 250 ml wody, wlej do warzyw i doprowadź do wrzenia.

Krok 4

Całość gotuj 8-10 minut na wolnym ogniu. Pod koniec dodaj kawałki ananasa i pokrojoną kolendrę. Danie podawaj np. z ryżem lub kaszą kuskus.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wegetariańska potrawka słodko-kwaśna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wegetariańska potrawka słodko-kwaśna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wegetariańska potrawka słodko-kwaśna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wegetariańska potrawka słodko-kwaśna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wegetariańska potrawka słodko-kwaśna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wegetariańska potrawka słodko-kwaśna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wegetariańska potrawka słodko-kwaśna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Fix Kurczak słodko-kwaśny Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Fix Kurczak słodko-kwaśny Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej