
Składniki
200 gramów
10 sztuk
1 opakowanie
250 mililitrów
2 sztuki
1 sztuka
3 plastry
1 pęczek
2 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój w dość duże kawałki i przesmaż w garnku na rozgrzanej oliwie. Pieczarki pokrój w plastry i dodaj do cebuli.
Krok 2
Dynię oraz paprykę pokrój w podobne kawałki jak cebulę. Następnie wsyp do garnka i smaż razem z pozostałymi składnikami.
Krok 3
Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z 250 ml wody, wlej do warzyw i doprowadź do wrzenia.
Krok 4
Całość gotuj 8-10 minut na wolnym ogniu. Pod koniec dodaj kawałki ananasa i pokrojoną kolendrę. Danie podawaj np. z ryżem lub kaszą kuskus.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Fix Kurczak słodko-kwaśny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPełna składników odżywczych i chrupiąca – taka powinna być idealna fasolka szparagowa. Kluczowy okazuje się proces gotowania. Sprawdź nasze porady i ciesz się fasolką w jej najsmaczniejszym wydaniu.
Czytaj więcejSoczysty, orzeźwiający, idealny na lato – taki właśnie jest arbuz! Czy wiesz, jak pokroić arbuza, by nie zrobić zbędnego bałaganu w kuchni? Jest na to, co najmniej kilka sprytnych sposobów.
Czytaj więcej