Wegetariańska potrawka słodko-kwaśna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wegetariańska potrawka słodko-kwaśna

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

75 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

148 osób wydrukowało

Pobierz pdf

193 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

10 sztuk

1 opakowanie

250 mililitrów

2 sztuki

1 sztuka

3 plastry

1 pęczek

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w dość duże kawałki i przesmaż w garnku na rozgrzanej oliwie. Pieczarki pokrój w plastry i dodaj do cebuli.

Krok 2

Dynię oraz paprykę pokrój w podobne kawałki jak cebulę. Następnie wsyp do garnka i smaż razem z pozostałymi składnikami.

Krok 3

Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z 250 ml wody, wlej do warzyw i doprowadź do wrzenia.

Krok 4

Całość gotuj 8-10 minut na wolnym ogniu. Pod koniec dodaj kawałki ananasa i pokrojoną kolendrę. Danie podawaj np. z ryżem lub kaszą kuskus.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wegetariańska potrawka słodko-kwaśna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wegetariańska potrawka słodko-kwaśna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wegetariańska potrawka słodko-kwaśna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wegetariańska potrawka słodko-kwaśna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wegetariańska potrawka słodko-kwaśna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wegetariańska potrawka słodko-kwaśna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wegetariańska potrawka słodko-kwaśna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wegetariańska potrawka słodko-kwaśna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Śląska baba ziemniaczana
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne. Nie zwlekajcie – weźcie go na kulinarny warsztat, gdy tylko te przysmaki pojawią się na straganach.

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej