
Składniki
2 sztuki
250 mililitrów
10 sztuk
1 opakowanie
200 gramów
2 łyżeczki
1 sztuka
3 plastry
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój w dość duże kawałki i przesmaż w garnku na rozgrzanej oliwie. Pieczarki pokrój w plastry i dodaj do cebuli.
Krok 2
Dynię oraz paprykę pokrój w podobne kawałki jak cebulę. Następnie wsyp do garnka i smaż razem z pozostałymi składnikami.
Krok 3
Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z 250 ml wody, wlej do warzyw i doprowadź do wrzenia.
Krok 4
Całość gotuj 8-10 minut na wolnym ogniu. Pod koniec dodaj kawałki ananasa i pokrojoną kolendrę. Danie podawaj np. z ryżem lub kaszą kuskus.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Kurczak słodko-kwaśny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej