Wegetariańska potrawka słodko-kwaśna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wegetariańska potrawka słodko-kwaśna

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

75 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

147 osób wydrukowało

Pobierz pdf

191 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

10 sztuk

1 opakowanie

250 mililitrów

2 sztuki

1 sztuka

3 plastry

1 pęczek

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w dość duże kawałki i przesmaż w garnku na rozgrzanej oliwie. Pieczarki pokrój w plastry i dodaj do cebuli.

Krok 2

Dynię oraz paprykę pokrój w podobne kawałki jak cebulę. Następnie wsyp do garnka i smaż razem z pozostałymi składnikami.

Krok 3

Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z 250 ml wody, wlej do warzyw i doprowadź do wrzenia.

Krok 4

Całość gotuj 8-10 minut na wolnym ogniu. Pod koniec dodaj kawałki ananasa i pokrojoną kolendrę. Danie podawaj np. z ryżem lub kaszą kuskus.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wegetariańska potrawka słodko-kwaśna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wegetariańska potrawka słodko-kwaśna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wegetariańska potrawka słodko-kwaśna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wegetariańska potrawka słodko-kwaśna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wegetariańska potrawka słodko-kwaśna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wegetariańska potrawka słodko-kwaśna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wegetariańska potrawka słodko-kwaśna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wegetariańska potrawka słodko-kwaśna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Smażona fasolka szparagowa
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej