Wegetariańska potrawka słodko-kwaśna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wegetariańska potrawka słodko-kwaśna

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

heart
81 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

180 osób wydrukowało

Pobierz pdf

227 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

250 mililitrów

10 sztuk

1 opakowanie

200 gramów

2 łyżeczki

1 sztuka

3 plastry

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w dość duże kawałki i przesmaż w garnku na rozgrzanej oliwie. Pieczarki pokrój w plastry i dodaj do cebuli.

Krok 2

Dynię oraz paprykę pokrój w podobne kawałki jak cebulę. Następnie wsyp do garnka i smaż razem z pozostałymi składnikami.

Krok 3

Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z 250 ml wody, wlej do warzyw i doprowadź do wrzenia.

Krok 4

Całość gotuj 8-10 minut na wolnym ogniu. Pod koniec dodaj kawałki ananasa i pokrojoną kolendrę. Danie podawaj np. z ryżem lub kaszą kuskus.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wegetariańska potrawka słodko-kwaśna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wegetariańska potrawka słodko-kwaśna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wegetariańska potrawka słodko-kwaśna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wegetariańska potrawka słodko-kwaśna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wegetariańska potrawka słodko-kwaśna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wegetariańska potrawka słodko-kwaśna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wegetariańska potrawka słodko-kwaśna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wegetariańska potrawka słodko-kwaśna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej