Grillowany indyk i cukinia przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowany indyk i cukinia

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filet z indyka pokrój na plastry grubości około 7 mm. Cukinię pokrój wzdłuż na plastry grubości około 2 mm.

Krok 2

Indyka i cukinię skrop oliwą i posyp pokruszoną kostką czosnkową.

Krok 3

Na rozgrzanej patelni do grillowania układaj plastry cukinii i smaż je z jednej strony aż do zrumienienia. Przełóż cukinię do miseczki.

Krok 4

Następnie na patelni układaj indyka i smaż go na średnim ogniu, z obu stron, na złoto-brązowo.

Krok 5

Podawaj z ryżem i pomidorami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowany indyk i cukinia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowany indyk i cukinia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowany indyk i cukinia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowany indyk i cukinia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowany indyk i cukinia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowany indyk i cukinia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowany indyk i cukinia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowany indyk i cukinia - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pstrąg z grilla
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej