Grillowany indyk i cukinia przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowany indyk i cukinia

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filet z indyka pokrój na plastry grubości około 7 mm. Cukinię pokrój wzdłuż na plastry grubości około 2 mm.

Krok 2

Indyka i cukinię skrop oliwą i posyp pokruszoną kostką czosnkową.

Krok 3

Na rozgrzanej patelni do grillowania układaj plastry cukinii i smaż je z jednej strony aż do zrumienienia. Przełóż cukinię do miseczki.

Krok 4

Następnie na patelni układaj indyka i smaż go na średnim ogniu, z obu stron, na złoto-brązowo.

Krok 5

Podawaj z ryżem i pomidorami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowany indyk i cukinia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowany indyk i cukinia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowany indyk i cukinia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowany indyk i cukinia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowany indyk i cukinia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowany indyk i cukinia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowany indyk i cukinia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowany indyk i cukinia - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej