
Składniki
2 łyżki
1 sztuka
2 sztuki
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filet z indyka pokrój na plastry grubości około 7 mm. Cukinię pokrój wzdłuż na plastry grubości około 2 mm.
Krok 2
Indyka i cukinię skrop oliwą i posyp pokruszoną kostką czosnkową.
Krok 3
Na rozgrzanej patelni do grillowania układaj plastry cukinii i smaż je z jednej strony aż do zrumienienia. Przełóż cukinię do miseczki.
Krok 4
Następnie na patelni układaj indyka i smaż go na średnim ogniu, z obu stron, na złoto-brązowo.
Krok 5
Podawaj z ryżem i pomidorami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej