Grillowany indyk i cukinia przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowany indyk i cukinia

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filet z indyka pokrój na plastry grubości około 7 mm. Cukinię pokrój wzdłuż na plastry grubości około 2 mm.

Krok 2

Indyka i cukinię skrop oliwą i posyp pokruszoną kostką czosnkową.

Krok 3

Na rozgrzanej patelni do grillowania układaj plastry cukinii i smaż je z jednej strony aż do zrumienienia. Przełóż cukinię do miseczki.

Krok 4

Następnie na patelni układaj indyka i smaż go na średnim ogniu, z obu stron, na złoto-brązowo.

Krok 5

Podawaj z ryżem i pomidorami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowany indyk i cukinia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowany indyk i cukinia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowany indyk i cukinia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowany indyk i cukinia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowany indyk i cukinia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowany indyk i cukinia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowany indyk i cukinia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowany indyk i cukinia - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej