Kapusta nadziewana w sosie pomidorowym

Autor: natalina4 natalina4

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

300 gramów

50 gramów

1 sztuka

125 mililitrów

50 gramów

4 sztuki

2 sztuki

500 gramów

5 łyżek

15 gramów

1 łyżeczka

3 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bułkę namoczyć w mleku. Dwie cebule obrać, posiekać. Wrzucić na tłuszcz ze słoniny. Dołożyć pokrojony w kostkę boczek i mięso mielone. Dusić przez chwilę, po czym dodać odciśniętą bułkę, jajko i posiekaną natkę. Przyprawić.

Krok 2

Kapustę opłukać, oberwać uszkodzone liście, po czym całą główkę wrzucić do wrzątku. Gotować około 15 minut, następnie wyjąć z wody. Pomiędzy liście kapusty wkładać farsz.

Krok 3

Całość obwiązać bawełnianą nitką, włożyć do rondla. Podlać gorącym bulionem. Dorzucić pokrojone marchewki, pomidory, cebulę i masło. Dusić przez około 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kapusta nadziewana w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kapusta nadziewana w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kapusta nadziewana w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kapusta nadziewana w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kapusta nadziewana w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kapusta nadziewana w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kapusta nadziewana w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej