Kapusta nadziewana w sosie pomidorowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kapusta nadziewana w sosie pomidorowym

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 sztuki

500 gramów

50 gramów

3 szczypty

1 łyżeczka

125 mililitrów

5 łyżek

15 gramów

300 gramów

1 sztuka

1 sztuka

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bułkę namoczyć w mleku. Dwie cebule obrać, posiekać. Wrzucić na tłuszcz ze słoniny. Dołożyć pokrojony w kostkę boczek i mięso mielone. Dusić przez chwilę, po czym dodać odciśniętą bułkę, jajko i posiekaną natkę. Przyprawić.

Krok 2

Kapustę opłukać, oberwać uszkodzone liście, po czym całą główkę wrzucić do wrzątku. Gotować około 15 minut, następnie wyjąć z wody. Pomiędzy liście kapusty wkładać farsz.

Krok 3

Całość obwiązać bawełnianą nitką, włożyć do rondla. Podlać gorącym bulionem. Dorzucić pokrojone marchewki, pomidory, cebulę i masło. Dusić przez około 30 minut.

natalina4

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kapusta nadziewana w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kapusta nadziewana w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kapusta nadziewana w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kapusta nadziewana w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kapusta nadziewana w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kapusta nadziewana w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kapusta nadziewana w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kapusta nadziewana w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej