Kapusta czerwona przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kapusta czerwona

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

1 szklanka

100 gramów

4 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Poszatkuj kapustę, a następnie ugotuj ją na półmiękko.

Krok 2

Boczek pokrój i podsmaż wraz z pokrojoną w kostkę cebulą.

Krok 3

Kapustę przecedź, lekko skrop sokiem z cytryny i wymieszaj wszystkie składniki.

Krok 4

Dopraw solą i pieprzem i duś jeszcze przez chwilę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kapusta czerwona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kapusta czerwona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kapusta czerwona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kapusta czerwona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kapusta czerwona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kapusta czerwona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kapusta czerwona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kapusta czerwona - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej