Kapusta czerwona przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kapusta czerwona

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

1 szklanka

100 gramów

4 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Poszatkuj kapustę, a następnie ugotuj ją na półmiękko.

Krok 2

Boczek pokrój i podsmaż wraz z pokrojoną w kostkę cebulą.

Krok 3

Kapustę przecedź, lekko skrop sokiem z cytryny i wymieszaj wszystkie składniki.

Krok 4

Dopraw solą i pieprzem i duś jeszcze przez chwilę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kapusta czerwona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kapusta czerwona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kapusta czerwona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kapusta czerwona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kapusta czerwona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kapusta czerwona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kapusta czerwona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kapusta czerwona - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej