
Składniki
1 sztuka
null
null
1 szklanka
100 gramów
4 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Poszatkuj kapustę, a następnie ugotuj ją na półmiękko.
Krok 2
Boczek pokrój i podsmaż wraz z pokrojoną w kostkę cebulą.
Krok 3
Kapustę przecedź, lekko skrop sokiem z cytryny i wymieszaj wszystkie składniki.
Krok 4
Dopraw solą i pieprzem i duś jeszcze przez chwilę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej