
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
null szczypt
null szczypt
0.5 kilograma
400 gramów
20 gramów
200 gramów
2 pęczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fasolę należy moczyć przez całą noc w wodzie dla uzyskania najlepszego rezultatu.
Krok 2
Następnego dnia gotuj ją przez godzinę w tej samej wodzie wraz z boczkiem, liśćmi laurowymi, jałowcem. Dodaj szczyptę soli i pieprzu do smaku.
Krok 3
Dodaj kiszoną kapustę i gotuj przez kolejnych 20 minut.
Krok 4
Boczek wyjmij na drewnianą i pokroić w plastry. Resztę dopraw do smaku.
Krok 5
Cebulę pokrój w plastry. Na rozgrzanej patelni ze smalcem, przyrumień plastry cebuli.
Krok 6
Kapustę daj na półmisek, udekoruj plastrami boczku. Ostatnią warstwą będą przyrumienione plasterki cebuli.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej