Kapusta Reńska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kapusta Reńska

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

null szczypt

null szczypt

0.5 kilograma

400 gramów

20 gramów

200 gramów

2 pęczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolę należy moczyć przez całą noc w wodzie dla uzyskania najlepszego rezultatu.

Krok 2

Następnego dnia gotuj ją przez godzinę w tej samej wodzie wraz z boczkiem, liśćmi laurowymi, jałowcem. Dodaj szczyptę soli i pieprzu do smaku.

Krok 3

Dodaj kiszoną kapustę i gotuj przez kolejnych 20 minut.

Krok 4

Boczek wyjmij na drewnianą i pokroić w plastry. Resztę dopraw do smaku.

Krok 5

Cebulę pokrój w plastry. Na rozgrzanej patelni ze smalcem, przyrumień plastry cebuli.

Krok 6

Kapustę daj na półmisek, udekoruj plastrami boczku. Ostatnią warstwą będą przyrumienione plasterki cebuli.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kapusta Reńska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kapusta Reńska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kapusta Reńska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kapusta Reńska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kapusta Reńska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kapusta Reńska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kapusta Reńska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kapusta Reńska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Grzanki z serem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej