
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
null szczypt
null szczypt
0.5 kilograma
400 gramów
20 gramów
200 gramów
2 pęczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fasolę należy moczyć przez całą noc w wodzie dla uzyskania najlepszego rezultatu.
Krok 2
Następnego dnia gotuj ją przez godzinę w tej samej wodzie wraz z boczkiem, liśćmi laurowymi, jałowcem. Dodaj szczyptę soli i pieprzu do smaku.
Krok 3
Dodaj kiszoną kapustę i gotuj przez kolejnych 20 minut.
Krok 4
Boczek wyjmij na drewnianą i pokroić w plastry. Resztę dopraw do smaku.
Krok 5
Cebulę pokrój w plastry. Na rozgrzanej patelni ze smalcem, przyrumień plastry cebuli.
Krok 6
Kapustę daj na półmisek, udekoruj plastrami boczku. Ostatnią warstwą będą przyrumienione plasterki cebuli.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej