Kapusta Reńska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kapusta Reńska

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

null szczypt

null szczypt

0.5 kilograma

400 gramów

20 gramów

200 gramów

2 pęczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolę należy moczyć przez całą noc w wodzie dla uzyskania najlepszego rezultatu.

Krok 2

Następnego dnia gotuj ją przez godzinę w tej samej wodzie wraz z boczkiem, liśćmi laurowymi, jałowcem. Dodaj szczyptę soli i pieprzu do smaku.

Krok 3

Dodaj kiszoną kapustę i gotuj przez kolejnych 20 minut.

Krok 4

Boczek wyjmij na drewnianą i pokroić w plastry. Resztę dopraw do smaku.

Krok 5

Cebulę pokrój w plastry. Na rozgrzanej patelni ze smalcem, przyrumień plastry cebuli.

Krok 6

Kapustę daj na półmisek, udekoruj plastrami boczku. Ostatnią warstwą będą przyrumienione plasterki cebuli.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kapusta Reńska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kapusta Reńska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kapusta Reńska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kapusta Reńska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kapusta Reńska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kapusta Reńska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kapusta Reńska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kapusta Reńska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Pulpety w sosie koperkowym
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej