
Składniki
5 sztuk
2 sztuki
3 sztuki
1 sztuka
4 sztuki
1 sztuka
3 łyżki
3 sztuki
300 gramów
1 pęczek
null
600 gramów
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w niedużą kostkę. oprósz Przyprawą do kurczaka Knorr.
Krok 3
Cebulę i czosnek zeszklij w szerokim garnku, dodaj mięso i podsmaż. Zalej wodą, dodaj ziele angielskie, liść laurowy. Gotuj ok. 30 minut.
Krok 4
Dodaj do mięsa ziemniaki i marchew, gotuj 15 minut, następnie dodaj kapustę i pora.
Krok 5
Przykryj i duś ok 20 minut. Na koniec posyp natką pietruszki.
Krok 2
Ziemniaki i marchewkę pokrój w kostkę. Kapustę poszatkuj, pora pokrój w plastry. Cebulę, czosnek i natkę pietruszki posiekaj.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej