Mieszanka mięsno – warzywna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mieszanka mięsno – warzywna

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

600 gramów

3 łyżki

5 sztuk

4 sztuki

300 gramów

1 sztuka

2 sztuki

3 sztuki

1 pęczek

1 sztuka

3 sztuki

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w niedużą kostkę. oprósz Przyprawą do kurczaka Knorr.

Krok 3

Cebulę i czosnek zeszklij w szerokim garnku, dodaj mięso i podsmaż. Zalej wodą, dodaj ziele angielskie, liść laurowy. Gotuj ok. 30 minut.

Krok 4

Dodaj do mięsa ziemniaki i marchew, gotuj 15 minut, następnie dodaj kapustę i pora.

Krok 5

Przykryj i duś ok 20 minut. Na koniec posyp natką pietruszki.

Krok 2

Ziemniaki i marchewkę pokrój w kostkę. Kapustę poszatkuj, pora pokrój w plastry. Cebulę, czosnek i natkę pietruszki posiekaj.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mieszanka mięsno – warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mieszanka mięsno – warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mieszanka mięsno – warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mieszanka mięsno – warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mieszanka mięsno – warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mieszanka mięsno – warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mieszanka mięsno – warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mieszanka mięsno – warzywna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej