Mieszanka mięsno – warzywna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mieszanka mięsno – warzywna

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

2 sztuki

3 sztuki

1 sztuka

4 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

3 sztuki

300 gramów

1 pęczek

null

600 gramów

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w niedużą kostkę. oprósz Przyprawą do kurczaka Knorr.

Krok 3

Cebulę i czosnek zeszklij w szerokim garnku, dodaj mięso i podsmaż. Zalej wodą, dodaj ziele angielskie, liść laurowy. Gotuj ok. 30 minut.

Krok 4

Dodaj do mięsa ziemniaki i marchew, gotuj 15 minut, następnie dodaj kapustę i pora.

Krok 5

Przykryj i duś ok 20 minut. Na koniec posyp natką pietruszki.

Krok 2

Ziemniaki i marchewkę pokrój w kostkę. Kapustę poszatkuj, pora pokrój w plastry. Cebulę, czosnek i natkę pietruszki posiekaj.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mieszanka mięsno – warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mieszanka mięsno – warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mieszanka mięsno – warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mieszanka mięsno – warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mieszanka mięsno – warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mieszanka mięsno – warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mieszanka mięsno – warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mieszanka mięsno – warzywna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej