
Składniki
5 sztuk
2 sztuki
3 sztuki
1 sztuka
4 sztuki
1 sztuka
3 łyżki
3 sztuki
300 gramów
1 pęczek
null
600 gramów
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w niedużą kostkę. oprósz Przyprawą do kurczaka Knorr.
Krok 3
Cebulę i czosnek zeszklij w szerokim garnku, dodaj mięso i podsmaż. Zalej wodą, dodaj ziele angielskie, liść laurowy. Gotuj ok. 30 minut.
Krok 4
Dodaj do mięsa ziemniaki i marchew, gotuj 15 minut, następnie dodaj kapustę i pora.
Krok 5
Przykryj i duś ok 20 minut. Na koniec posyp natką pietruszki.
Krok 2
Ziemniaki i marchewkę pokrój w kostkę. Kapustę poszatkuj, pora pokrój w plastry. Cebulę, czosnek i natkę pietruszki posiekaj.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej