
Składniki
5 sztuk
2 sztuki
3 sztuki
1 sztuka
4 sztuki
1 sztuka
3 łyżki
3 sztuki
300 gramów
1 pęczek
null
600 gramów
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w niedużą kostkę. oprósz Przyprawą do kurczaka Knorr.
Krok 3
Cebulę i czosnek zeszklij w szerokim garnku, dodaj mięso i podsmaż. Zalej wodą, dodaj ziele angielskie, liść laurowy. Gotuj ok. 30 minut.
Krok 4
Dodaj do mięsa ziemniaki i marchew, gotuj 15 minut, następnie dodaj kapustę i pora.
Krok 5
Przykryj i duś ok 20 minut. Na koniec posyp natką pietruszki.
Krok 2
Ziemniaki i marchewkę pokrój w kostkę. Kapustę poszatkuj, pora pokrój w plastry. Cebulę, czosnek i natkę pietruszki posiekaj.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej