Mieszanka mięsno – warzywna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mieszanka mięsno – warzywna

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

2 sztuki

3 sztuki

1 sztuka

4 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

3 sztuki

300 gramów

1 pęczek

null

600 gramów

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w niedużą kostkę. oprósz Przyprawą do kurczaka Knorr.

Krok 3

Cebulę i czosnek zeszklij w szerokim garnku, dodaj mięso i podsmaż. Zalej wodą, dodaj ziele angielskie, liść laurowy. Gotuj ok. 30 minut.

Krok 4

Dodaj do mięsa ziemniaki i marchew, gotuj 15 minut, następnie dodaj kapustę i pora.

Krok 5

Przykryj i duś ok 20 minut. Na koniec posyp natką pietruszki.

Krok 2

Ziemniaki i marchewkę pokrój w kostkę. Kapustę poszatkuj, pora pokrój w plastry. Cebulę, czosnek i natkę pietruszki posiekaj.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mieszanka mięsno – warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mieszanka mięsno – warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mieszanka mięsno – warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mieszanka mięsno – warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mieszanka mięsno – warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mieszanka mięsno – warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mieszanka mięsno – warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mieszanka mięsno – warzywna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Bitki z karkówki
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej