Polędwica faszerowana w winnym sosie śmietanowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Polędwica faszerowana

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

16 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

1

50 gramów

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

125 mililitrów

2 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Włącz piekarnik, aby nagrzał się przed pieczeniem do temperatury 200 stopni. Umyte i osuszone mięso natnij wzdłuż, aby powstały kieszenie. Natrzyj marynatą Knorr.

Krok 2

2/3 ziół wymieszaj z serkiem i bułka tartą. Tak powstałym farszem napełnij mięso, owiń plastrami boczku i zwiąż bawełnianą nicią. Tak przygotowaną polędwicę obsmaż na rozgrzanym oleju uprzednio obsypując niewielką i ilością mąki.

Krok 3

Wstaw do rozgrzanego piekarnika, piecz 15-20 minut. Gotowe mięso pokrój w plastry.

Krok 4

Przygotuj Sos pieczarkowy ze śmietanką Knorr zgodnie z przepisem na opakowaniu. Dodaj jeszcze 50 ml białego wina i bukiet pozostałych świeżych ziół.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polędwica faszerowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polędwica faszerowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polędwica faszerowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polędwica faszerowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polędwica faszerowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polędwica faszerowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polędwica faszerowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Polędwica faszerowana - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Bitki wieprzowe
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców. Każdy, kto tylko raz spróbuje tej słodyczy, wie, że wobec tego smaku nie można być obojętnym.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej