Polędwica faszerowana w winnym sosie śmietanowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Polędwica faszerowana

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
16 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

1

50 gramów

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

125 mililitrów

2 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Włącz piekarnik, aby nagrzał się przed pieczeniem do temperatury 200 stopni. Umyte i osuszone mięso natnij wzdłuż, aby powstały kieszenie. Natrzyj marynatą Knorr.

Krok 2

2/3 ziół wymieszaj z serkiem i bułka tartą. Tak powstałym farszem napełnij mięso, owiń plastrami boczku i zwiąż bawełnianą nicią. Tak przygotowaną polędwicę obsmaż na rozgrzanym oleju uprzednio obsypując niewielką i ilością mąki.

Krok 3

Wstaw do rozgrzanego piekarnika, piecz 15-20 minut. Gotowe mięso pokrój w plastry.

Krok 4

Przygotuj Sos pieczarkowy ze śmietanką Knorr zgodnie z przepisem na opakowaniu. Dodaj jeszcze 50 ml białego wina i bukiet pozostałych świeżych ziół.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polędwica faszerowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polędwica faszerowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polędwica faszerowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polędwica faszerowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polędwica faszerowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polędwica faszerowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polędwica faszerowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Polędwica faszerowana - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Toskańska zupa fasolowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej