
Składniki
500 gramów
1 opakowanie
1
50 gramów
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
125 mililitrów
2 łyżki
2 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Włącz piekarnik, aby nagrzał się przed pieczeniem do temperatury 200 stopni. Umyte i osuszone mięso natnij wzdłuż, aby powstały kieszenie. Natrzyj marynatą Knorr.
Krok 2
2/3 ziół wymieszaj z serkiem i bułka tartą. Tak powstałym farszem napełnij mięso, owiń plastrami boczku i zwiąż bawełnianą nicią. Tak przygotowaną polędwicę obsmaż na rozgrzanym oleju uprzednio obsypując niewielką i ilością mąki.
Krok 3
Wstaw do rozgrzanego piekarnika, piecz 15-20 minut. Gotowe mięso pokrój w plastry.
Krok 4
Przygotuj Sos pieczarkowy ze śmietanką Knorr zgodnie z przepisem na opakowaniu. Dodaj jeszcze 50 ml białego wina i bukiet pozostałych świeżych ziół.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej