Pomidorowe ragout z wołowego ogona przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomidorowe ragout z wołowego ogona

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

44 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

47 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

150 mililitrów

400 gramów

1 sztuka

1 sztuka

0.5 sztuki

2 sztuki

3 łyżki

3 sztuki

1 sztuka

3 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

50 mililitrów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kawałki mięsa posyp solą i pieprzem, następnie oprósz mąką i obsmaż z każdej strony na złoty kolor.

Krok 2

Cebulę, marchew oraz seler zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Pomidory pokrój w drobne kawałki. Czosnek rozgnieć.

Krok 3

Do woreczka załączonego do opakowania Knorr wsyp warzywa i pomidory. Dodaj obsmażone części ogona i przyprawy.

Krok 4

Na koniec wlej bulion i zepnij woreczek spinką. Ułóż w naczyniu i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz około 2 godzin w temperaturze 180 stopni. Podawaj z ziemniaczanym puree i sezonowymi warzywami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidorowe ragout z wołowego ogona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidorowe ragout z wołowego ogona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidorowe ragout z wołowego ogona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidorowe ragout z wołowego ogona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidorowe ragout z wołowego ogona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidorowe ragout z wołowego ogona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidorowe ragout z wołowego ogona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomidorowe ragout z wołowego ogona - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej