
Składniki
1.5 kilograma
150 mililitrów
400 gramów
1 sztuka
1 sztuka
0.5 sztuki
2 sztuki
3 łyżki
3 sztuki
1 sztuka
3 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
50 mililitrów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kawałki mięsa posyp solą i pieprzem, następnie oprósz mąką i obsmaż z każdej strony na złoty kolor.
Krok 2
Cebulę, marchew oraz seler zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Pomidory pokrój w drobne kawałki. Czosnek rozgnieć.
Krok 3
Do woreczka załączonego do opakowania Knorr wsyp warzywa i pomidory. Dodaj obsmażone części ogona i przyprawy.
Krok 4
Na koniec wlej bulion i zepnij woreczek spinką. Ułóż w naczyniu i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz około 2 godzin w temperaturze 180 stopni. Podawaj z ziemniaczanym puree i sezonowymi warzywami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do karkówki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej