Pomidorowe ragout z wołowego ogona

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

39 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

39 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

50 mililitrów

150 mililitrów

2 sztuki

400 gramów

1 sztuka

0.5 sztuki

1 szczypta

1.5 kilograma

1 sztuka

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kawałki mięsa posyp solą i pieprzem, następnie oprósz mąką i obsmaż z każdej strony na złoty kolor.

Krok 2

Cebulę, marchew oraz seler zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Pomidory pokrój w drobne kawałki. Czosnek rozgnieć.

Krok 3

Do woreczka załączonego do opakowania Knorr wsyp warzywa i pomidory. Dodaj obsmażone części ogona i przyprawy.

Krok 4

Na koniec wlej bulion i zepnij woreczek spinką. Ułóż w naczyniu i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz około 2 godzin w temperaturze 180 stopni. Podawaj z ziemniaczanym puree i sezonowymi warzywami.

0

Opinie o przepisie

Pieprz czarny z Wietnamu ziarnisty Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Pieprz czarny z Wietnamu ziarnisty Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej