Pomidorowe ragout z wołowego ogona przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomidorowe ragout z wołowego ogona

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
44 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

48 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

150 mililitrów

400 gramów

1 sztuka

1 sztuka

0.5 sztuki

2 sztuki

3 łyżki

3 sztuki

1 sztuka

3 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

50 mililitrów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kawałki mięsa posyp solą i pieprzem, następnie oprósz mąką i obsmaż z każdej strony na złoty kolor.

Krok 2

Cebulę, marchew oraz seler zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Pomidory pokrój w drobne kawałki. Czosnek rozgnieć.

Krok 3

Do woreczka załączonego do opakowania Knorr wsyp warzywa i pomidory. Dodaj obsmażone części ogona i przyprawy.

Krok 4

Na koniec wlej bulion i zepnij woreczek spinką. Ułóż w naczyniu i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz około 2 godzin w temperaturze 180 stopni. Podawaj z ziemniaczanym puree i sezonowymi warzywami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidorowe ragout z wołowego ogona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidorowe ragout z wołowego ogona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidorowe ragout z wołowego ogona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidorowe ragout z wołowego ogona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidorowe ragout z wołowego ogona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidorowe ragout z wołowego ogona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidorowe ragout z wołowego ogona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomidorowe ragout z wołowego ogona - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej