Schab pod borowikową pierzynką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Schab pod borowikową pierzynką

Autor: Islander85

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 szczypty

10 sztuk

2 szklanki

2 sztuki

4 szczypty

1 sztuka

1 łyżka

1 szklanka

4 sztuki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kotlety umyłam i osuszyłam papierowym ręcznikiem, rozbiłam, oprószyłam solą i pieprzem z obu stron, odstawiłam.

Krok 2

Pieczarki opłukałam bardzo dokładnie, nie obierałam, pokroiłam w plasterki, wrzuciłam na rozgrzane masło, dusiłam pod przykryciem na wolnym ogniu ok 15 minut, od czasu do czasu mieszając.

Krok 3

Sos borowikowy rozpuściłam w niepełnej szklance zimnej wody i wlałam do duszących się pieczarek.

Krok 4

Kotlety obtoczyłam w jajku oraz w bułce, smażyłam na rozgrzanym oleju. Kiedy przewróciłam je na drugą stronę na wierz wyłożyłam gęsty sos borowikowy z pieczarkami oraz przykryłam plastrem żółtego sera. Trzymałam pod przykryciem do roztopienia się sera.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schab pod borowikową pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schab pod borowikową pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schab pod borowikową pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schab pod borowikową pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schab pod borowikową pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schab pod borowikową pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schab pod borowikową pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Schab pod borowikową pierzynką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej