Schab pod borowikową pierzynką

Autor: Islander85

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

10 sztuk

1 łyżka

4 sztuki

4 szczypty

4 szczypty

2 szklanki

2 sztuki

1 szklanka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kotlety umyłam i osuszyłam papierowym ręcznikiem, rozbiłam, oprószyłam solą i pieprzem z obu stron, odstawiłam.

Krok 2

Pieczarki opłukałam bardzo dokładnie, nie obierałam, pokroiłam w plasterki, wrzuciłam na rozgrzane masło, dusiłam pod przykryciem na wolnym ogniu ok 15 minut, od czasu do czasu mieszając.

Krok 3

Sos borowikowy rozpuściłam w niepełnej szklance zimnej wody i wlałam do duszących się pieczarek.

Krok 4

Kotlety obtoczyłam w jajku oraz w bułce, smażyłam na rozgrzanym oleju. Kiedy przewróciłam je na drugą stronę na wierz wyłożyłam gęsty sos borowikowy z pieczarkami oraz przykryłam plastrem żółtego sera. Trzymałam pod przykryciem do roztopienia się sera.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schab pod borowikową pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schab pod borowikową pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schab pod borowikową pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schab pod borowikową pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schab pod borowikową pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schab pod borowikową pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schab pod borowikową pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej